sekundova lepidla
sekundova lepidla
Kluci mám takový dotaz. V různých návodech se píše že "... dily slepil polohustým CA lepidlem....". Bohužel moje dosavadni zkušenosti s CA lepidly nejsou moc dobré. Pokud pominu téměř okamžité slepení prstů
tak lepený spoj nikdy nedržel tak jak bych si představoval a to nelepím vyloženě věci o kterých čtu v mnoha návodech spíše bych řekl drobnosti. Pravděpodobně kupuji nevhodné značky, proto jsem se chtěl zeptat jaké značky jsou "dobré" a opravdu spoj drží, případně co s nimi lepíte. Diky moc.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
..
BOSS8 píše:Co aktivátor , používáš ? Pak to lepí.
aktivátor zlepšujě kvalitu lepeného spoje??já myslel, že pouze urychluje slepení...ale pokud při jeho použití budou spoje pevnější, tak okamžitě pro jeden běžím...
Kupuju střední a řidké sekund. lepidlo od pelikána a slepím sním skoro bych řech všechno,aktivátor ti pomůže akorát vytvrdit hned větší vrstvu lepidla,nebo hned vytvrdí to co slepuješ a sekundové lepidlo se stává pak dopravdy jen sekundové,ale že by to pomohlo k pevnějšímu spoji o tom jsem teda ještě neslyšel
--
No a když už se tady mluví o tom aktivátoru...Co když použiju vteřinové lepidlo na slepení depronu (který se normálně začne leptat) a přestříknu ho aktivátorem??Zabrání to rozleptání?? A co místa, kam s aktivátorem nedostříknu???
Re: --
Hostmir píše:No a když už se tady mluví o tom aktivátoru...Co když použiju vteřinové lepidlo na slepení depronu (který se normálně začne leptat) a přestříknu ho aktivátorem??Zabrání to rozleptání?? A co místa, kam s aktivátorem nedostříknu???
Při tompostříkání zvniká teplota, ketrá někdy pro pálí díru do depronu, ale jak která lepidla, chce to zkusit na kousku
Jinak existuje spešl sek. lep. na depron
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Na Depron používám vteřiňák na Depron, na EPP používám vteřiňák na EPP...překvapivé, že
Jednu strano stříknu aktivátorem, druhou stranu napatlám vteřiňákem a přiložím. Spoj je slepený v mžiku a nikdy jsem s tím neměl problém...Že by mně někdy vteřinové lepidlo nelepilo...??? tento případ neznám... 
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
-
Curtiss
- Kontaktovat uživatele:
Lindbergh píše:Že by mně někdy vteřinové lepidlo nelepilo...??? tento případ neznám...
Tak to já ano - několikrát ty "noname" 2g balení u pokladen s marketech - vesměs jsou to parodie na vteřiňáky. Pokud chci mít jistotu a bezproblémové lepení téměř čehokoliv, používám již několik let univerzál LOCTITE 401. Jen je třeba počítat s vyšší cenou, zato ale jistota, že to bude držet, stojí
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Curtiss píše:Lindbergh píše:Že by mně někdy vteřinové lepidlo nelepilo...??? tento případ neznám...
Tak to já ano - několikrát ty "noname" 2g balení u pokladen s marketech - vesměs jsou to parodie na vteřiňáky. Pokud chci mít jistotu a bezproblémové lepení téměř čehokoliv, používám již několik let univerzál LOCTITE 401. Jen je třeba počítat s vyšší cenou, zato ale jistota, že to bude držet, stojí
Aha, tak s takovouto variantou jsem nepočítal.
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Tak první tip Loctite 401Curtiss píše:Lindbergh píše:Že by mně někdy vteřinové lepidlo nelepilo...??? tento případ neznám...
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Re: --
Hostmir píše:No a když už se tady mluví o tom aktivátoru...Co když použiju vteřinové lepidlo na slepení depronu (který se normálně začne leptat) a přestříknu ho aktivátorem??Zabrání to rozleptání?? A co místa, kam s aktivátorem nedostříknu???
No co vim, tak na depron jsou špecl sekunďáky,ale jsou dost mastný,ale menší díly,když je hned přestříkneš,tak to jde i s normálním sekund.
Naposledy upravil(a) nitro dne ned 28.09.2008 19:33, celkem upraveno 1 x.
helifish píše:no ono nekdy lepsi kdyz lepidlo neni prilis sekundovepri moji sikovnosti nez to tam kolikrat napasuju ........
proto jsem se o aktivator moc nezajimal.
a co si koupit řidkej sekunďák???? nejdřív napasuješ pak zaleješ a to si piš že řidkej zateče fakt všude i tam kde není žádná škvíra no pak přestříkneš a nemusiš na to bejt ani moc šikovnej,to sem se tě nechtěl dotknout
nitro píše:helifish píše:no ono nekdy lepsi kdyz lepidlo neni prilis sekundovepri moji sikovnosti nez to tam kolikrat napasuju ........
proto jsem se o aktivator moc nezajimal.
a co si koupit řidkej sekunďák???? nejdřív napasuješ pak zaleješ a to si piš že řidkej zateče fakt všude i tam kde není žádná škvíra no pak přestříkneš a nemusiš na to bejt ani moc šikovnej,to sem se tě nechtěl dotknout