POT 200W-problém

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Acroholic
Kontaktovat uživatele:

POT 200W-problém

#1 Příspěvek od Acroholic »

Ahoj,
koupil jsem si POT 200W do Fokkera od Va-models,regl Jeti Advance 30 plus. Mám problém s tím, že když přidám z nizších otáček na max, motor začne vyluzovat prapodivnej zvuk, takový kvílení či co.. špatně se to popisuje :roll: . Stává se to občas, a týká se to pouze vysokých otáček, do půl až 3/4 plynu nic..Nemůžu přijít na příčinu, poradí někdo? Motor i regl je novej...Dík!
Voodoo-cz

#2 Příspěvek od Voodoo-cz »

Zvys predstih na reglu, na 95% vypadava ze synchronizace.
Live smart, die happy...
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Jojo. Skoro urcite se jadna o spatny predstih - nastrav na reglu dle navodu.
rohe
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od rohe »

Že ti to dělá jen na zemi a nebo hned po startu a za letu už ne.
Nevím, ale nastavení nepomůže. Mě to dělalo přesně v kombinaci POT150 a ten samej regl. Prostě se musíš naučit přidávat pomalu. Já to taky vždy hned osolil a motor kvílel, naučil jsem se trochu pracovat s plynem a už je to v pohodě. :roll:
radis
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od radis »

:lol: Na regulátoru nastavit vysoký předstih a vše bude OK. S malým předstihem je výkon motoru 45% . Nejlépe na tyto nastavení použít programovací kartu a při případném rozhození reglu je zase vše v pořádku za několik sekund. Je to na 100% s podobnou závadou jsem se setkal již mnohokrát. Je třeba číst návody!
Abu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Abu »

Je to zcela jiste prilis maly predstih na reglu (taky mam Pot 200 a taky jsem to resil). Jedina otazka je, jestli na tom Jeti Adv pujde nastavit dostatecne velky. Pokud vim tak Advance ma jen 2 urovne predstihu, mensi a vetsi. Zkus dat vetsi a doufej ze to bude stacit. Ja tam mel Dualsky regl a ten ma 3 hodnoty predstihu. Uspokojive fungoval az s tim nejvetsim.

Radis ma s tim navodem pravdu, Potensky to u toho motoru pise.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mirek12 »

měl jsem stejnej problém,,, přesně tvou sestavu mám, taky to dělalo zvuky po změně přesdtihu to bylo ok

4Abu:- Ano, Jeti Advence 30 má jen 2 možnosti předstihu
Abu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Abu »

Ja to vim, mam techhle reglu nekolik. Jen nevim jak bude fungovat s Pot 200, tuhle kombinaci jsem nepouzival. Pokud Adv s nastavenym vetsim predstihem chodi s P200 dobre, tak je vse OK.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Acroholic
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Acroholic »

Pánové díky moc, už to šlape v pohodě, vyšší předstih to spasil:-)
Jinak z Fokkera jsem úplně hotovej, lítá to naprosto skvěle!!!! Na to, že je to trojploch, tak se chová naprosto neutrálně, na zádech se nemusí tlačit atd...A ty přistání=Žráááádlo :D
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“