Funtana 2x2m - použití MAX BEC ???
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Pjontr píše:Pet článku tam davam proto,protože tam jsou dost dlouhé prodlužovací kabely a při 3D akrobacii předpokládám, že bude při použití více serv větší proudový odběr. Četl jsem, že u 4článku může hrozit nebezpečný pokles napětí. Proto jsem tam nechal po původním majiteli ten 5článek. Nevím, jak ho nabíjel,ale zdá se mi, že je dost tvrdý. Baterky jsem nechal třeba den odstát a pořád tam je napětí při zatížení měřákem 1A třeba 6,6V . Bojím se,aby to do serv nebylo už příliš moc. Tot celý problém. Jestli to ty serva překousnou, tak nebudu nic řešit. Bojím se toho, že mi třeba přibude jistý zdroj poruch.
No ja používam 2S A123 napriamo a tie sú inak tvrdé.... nemajú problém "odpariť" konektor MPJ 3,5
Nabité majú 6,8V...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Pjontr píše:Pet článku tam davam proto,protože tam jsou dost dlouhé prodlužovací kabely ... může hrozit nebezpečný pokles napětí... 6,6V... Bojím se,aby to do serv nebylo už příliš moc.
Tak moc, nebo málo? Řešíš nesmrtelnost chrousta a nějakým stabilizátorem to jen komplikuješ. Mají serva v parametrech napsáno 6V? Pokud jo, dej tam pěti článek. Pokud ne, tak čtyř článek. Nic dalšího není zapotřebí.
- blacklight
Asi jako ZDZD nechápu co rešíš ,ty serva by měly přežít i víc jak napětí nabitého 5ti článku. Vůbec bych to neřešil. Na co tam rvát další zbytečnou věc. A jestli je to kvůli šetření tak se to na tom BECU stejně protopí.
Neznám přesně BEC který chceš použít ale obvykle se na stabilizátorech ztratí tak 0.6V a to bez nějakých dalších věcí.
Já do 3m Katany kde je 14 serv používám dva napěťové stabilizátory od Epoweru. V tom stabilizátoru je i elektronický vypínač takže jsem spokojen. Stabilizuju napětí z lipolek 5000mAh na 6V pro přijímače.
Na zápalko Falkon jsem koupil spínaný HexTronik z číny za 120kč
, honím to z 4000mAh lipolek.
Neznám přesně BEC který chceš použít ale obvykle se na stabilizátorech ztratí tak 0.6V a to bez nějakých dalších věcí.
Já do 3m Katany kde je 14 serv používám dva napěťové stabilizátory od Epoweru. V tom stabilizátoru je i elektronický vypínač takže jsem spokojen. Stabilizuju napětí z lipolek 5000mAh na 6V pro přijímače.
Na zápalko Falkon jsem koupil spínaný HexTronik z číny za 120kč
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
- Pjontr
- Kontaktovat uživatele:
Tak moc, nebo málo? Řešíš nesmrtelnost chrousta a nějakým stabilizátorem to jen komplikuješ. Mají serva v parametrech napsáno 6V? Pokud jo, dej tam pěti článek. Pokud ne, tak čtyř článek. Nic dalšího není zapotřebí.
5článek má běžně po nabití 6,6-6,8V .O max bec přesvědčený nejsem, proto se ptám. Ale nejspíš na to prdím a nic tam dávat nebudu. Elektronický vypínač ktery by mi poskytl max bec tedy oželím. Koupím ještě jeden mechanický a připojím ho paralelně do volného zdířky v přijímači.
----------------------------------------------------------------
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=86
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=86