Focus vs Sky Lady

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Zero
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Zero »

powder píše:
Zero píše:3Déčko je podle mě na začátek s dovolením hodně velká pí****na

Nevím proč by chlapče měla zcela být :P
Letadlo s plochou kolem 15 g/dm2 a malým aerodynamickým odporem je schopné i velice pomalého letového projevu - to je pro začátečníka velice důležité.

Známý se strašně divil, jak někdo může tak "snadno" létat s rychlým samokřídlem, když on se stále pere s WildHawkem. Za deset minut obstojně létal s Vespidem taky - ne každé začátečnické letadlo je vhodné pro začátečníka :wink:

Ale tam jde hlavně o to,že tam se musí pořád páčkovat,i já na svém eg páčkuju jak de***t,pač dělám blbosti,já bych mu doporučil prostě easy star nebo podobnýho elektrovětroně,a navíc,když do s easy starem napálíš přeba do baráku,tak tomu nic moc nebude,ale u toho 3d,tam to bude min. ohla hridel,a easy stara lip slepis,kdyz rachnes s 3deckem,tak tam jak to je tenky,bude se ti to blbe lepit,a easy star?tam budes lepit tak mozna prasklinky :)
LHOTAS:asi seš jedinej:-D
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
Abu
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Abu »

lhotas píše:to sem tady jedinej kdo se ucil na vlastnorucne postavenym balzovym eru?? :D

Ne, ja se ucil na vlastnorucne postavenym upoutanci na 1.5 detonak :lol:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Streader
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Streader »

Já jsem se taky učil na Flopovi od Šadu. Skvělý éro bez debat.
Se sky lady jsem lítal taky (dřív než s Flopem). Ona lítá a lítá celkem dobře, ale :!: ta elektronika je průšvih. není nic horšího než letadlo který neřídíš.

Když se do toho nacpe kvalitní přijímač a vysílačka (přijímač ještě celkem jde - vysílačka je pr...er)
tak pak lítá tak jak má. Její výhode je totální nerozbitnost (trup z plastu jako PET láhev-zkus si jí rozbít) Přežila takový rány, že jsem čuměl. Je to tank.

Bohužel do ní budš muset nacpat další peníze (opravdu) za elektroniku aby se to letadlo dalo ovládat.
TZN Sky lady jako set nedoporučuju,pokud už vysílačku nemáš.
"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!"

Frekvence: 35 Mhz Kanál: 64
powder
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od powder »

Zero píše:Ale tam jde hlavně o to,že tam se musí pořád páčkovat,i já na svém eg páčkuju jak de***t,pač dělám blbosti...

Je to trochu mimo téma, ale zrovna EG (EasyGlider) je podstatně ovladatelnější jak ES (EasyStar). Taky když pustíš páčky, tak se srovnává a v neposlední řadě má díky účinným křidélkům možnost jemně ladit náklon. A zrovna můj EG má menší minimálku než se začne propadat v porovnání s ES, kterého jsem měl...
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od vitousek »

lhotas píše:to sem tady jedinej kdo se ucil na vlastnorucne postavenym balzovym eru?? :D

Já se učil na Primeře Flapper. Sice ne vlastnoručně postavené, ale o to větší nervy byla první přistání. EasyStara sem si pořídil až později a dodnes je to moje nejčastěji létané letadlo ( taky podle toho vypadá ) :oops: . A o jeho bytelnosti snad více řekne http://www.mkchlumec.cz/Ostatni/Jak_ho_dostat_dolu.htm
( to video na konci je trošku větší :cry: )
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
bee_free
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od bee_free »

Hlavně ne SkyLady, začínal jsem s tím a nic moc, nakonec to lítalo, ale jak říkají ostatní, elektronika nic moc, bude tě to stát zbytečně další peníz. Co takhle zkusit samokřídlo?
Ulimate 1000, Mustang P-51, OMEI, Flash, X-treme, Volcano 50, Katana 2m MH
JeremyOV

:)

#37 Příspěvek od JeremyOV »

hele mladej ja jsem taky mladej. PO 15leté odmlce kde v dětství jsem balzařil jsem si koupil před ani ne měsícem první éro tzv. na vysílačku :wink: KOupil jsem si po asi měsíčním brouzdání po webech a diskuzích osvědčeného němce a to easy stara. Stojí o cosi víc, ale víš jak proč čínské nedokonalé klony kde nic nesedí a k tomu ještě se špatnou elektronikou??! No stálo by ti to za to? Chceš létat ne...nekaž si představu s číňany ... Takže ES nebo glidera nebo Hodně kavalitního arcuse ... bych doporučil ..ale nevidím ti do kapsy ...
Easy Star + Zebra 4 kanal 40MHz
strigy

#38 Příspěvek od strigy »

nevím co pořát máte s tou kopii easy stara. já jsem sice dřív taky tohle psal ale už mám jinej názor. dokázal by nekdo udělat náký takoví letadlo pro začátečníky s tlačným pohonem aby to nebyla kopie easy stara? tady tyto letadla si budou vždycky podobný.

a taky mi přijde blbí začínat na nejakým akrobatu. ted když už s tím umím a mám další letadla taky mi přijde zbitečný kupovat neco pro začátečníky, ale když si vzpomenu jak sem se klepal a jak sem zmatkoval tak si nedovedu představit že bych tam vytáhl akrobata. to je muj nazor

doporučoval bych taky toho es nebo wh bez rc, a taky jsem videl toho bendyho- myslím že lítá dobře ale kamoš co s ním lítal říkal že hruza a že to hnedka prodá. ale měl tam taky ticholet(připadalo mi to jako cesna)a to lítalo fakt parádne, a pomaličku že by se při chuzi dal chitit a zase pustit ale ten nejspis není tovární.
Bedřich
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Bedřich »

strigy píše:doporučoval bych taky toho es nebo wh bez rc, a taky jsem videl toho bendyho- myslím že lítá dobře ale kamoš co s ním lítal říkal že hruza a že to hnedka prodá. ale měl tam taky ticholet(připadalo mi to jako cesna)a to lítalo fakt parádne, a pomaličku že by se při chuzi dal chitit a zase pustit ale ten nejspis není tovární.

No souhlasím s tebou ve všem co si napsal až na to že ticholet .. měl sem ho a zkoušel sem na něm začínat .. asi to bylo dobré ale bylo to křehké .. a že bendy je hrůza není pravda .. kdiž se správně vyváží podle návodu a postaví tak je to bomba :wink: :wink:
strigy

#40 Příspěvek od strigy »

Bedřich píše:
strigy píše:doporučoval bych taky toho es nebo wh bez rc, a taky jsem videl toho bendyho- myslím že lítá dobře ale kamoš co s ním lítal říkal že hruza a že to hnedka prodá. ale měl tam taky ticholet(připadalo mi to jako cesna)a to lítalo fakt parádne, a pomaličku že by se při chuzi dal chitit a zase pustit ale ten nejspis není tovární.

No souhlasím s tebou ve všem co si napsal až na to že ticholet .. měl sem ho a zkoušel sem na něm začínat .. asi to bylo dobré ale bylo to křehké .. a že bendy je hrůza není pravda .. kdiž se správně vyváží podle návodu a postaví tak je to bomba :wink: :wink:

jo bendy se mi líbí jak lítá ale kamoš na nej nadával, nejspíš to měl špatne vyvážený
strigy

#41 Příspěvek od strigy »

_______
msantavy

Mix

#42 Příspěvek od msantavy »

Nevíte někdo, jestli Focus nebo Easy star mají v setu vysílačku s Mixem (např. pro samokřídlo)?

Easy star má v setu vysílač jen tří kanálový, to je docela hendikep, ne? Třeba pro přidělání křidýlek.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Jetson »

Já nebudu lobovat pro svůj stroječek. Stále jsem s ním spokojený i jako začátečník. Já spíš stále více nechápu, jak všichni řešíte, že začátečník potřebuje stroj, který se řídí sám.
Ať už si myslíte o simulátorech co chcete, tak mi to přijde jako rozumnější začátek, než prosazovaný ES. Tam člověk možná nezažije opravdovou fyziku apod., ale naučí se kam tahat za páčky a hlavně to, že lítat se má nahoře a ne dole a potom je dost času myslet i "pilotovat".
Takhle od Vás popsané to vnímám tak, že začátečník několik měsíců nalétá perfektně na ES až si řekne, že už může něco živějšího a to následně rozstříská, protože se to neřídí samo....
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: Mix

#44 Příspěvek od JirkaA »

msantavy píše:Nevíte někdo, jestli Focus nebo Easy star mají v setu vysílačku s Mixem (např. pro samokřídlo)?

Easy star má v setu vysílač jen tří kanálový, to je docela hendikep, ne? Třeba pro přidělání křidýlek.

ES ma v setu 4kanal Zebru. Ten 3kanal je historicky udaj na eshopech, kde to webmaster neni schopen zmenit.
Honzulus
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Honzulus »

Jetson píše:Já nebudu lobovat pro svůj stroječek. Stále jsem s ním spokojený i jako začátečník. Já spíš stále více nechápu, jak všichni řešíte, že začátečník potřebuje stroj, který se řídí sám.
Ať už si myslíte o simulátorech co chcete, tak mi to přijde jako rozumnější začátek, než prosazovaný ES. Tam člověk možná nezažije opravdovou fyziku apod., ale naučí se kam tahat za páčky a hlavně to, že lítat se má nahoře a ne dole a potom je dost času myslet i "pilotovat".
Takhle od Vás popsané to vnímám tak, že začátečník několik měsíců nalétá perfektně na ES až si řekne, že už může něco živějšího a to následně rozstříská, protože se to neřídí samo....

Na toto nemam co rict, snad jen ze mi to prijde jako absolutni kra...a. zacatecnicka era jsou od toho aby se clovek naucil jak tahat za packy a to i ve vetru a jak se to ero na to skutecne chova, zakladni navyky a zvladani krizove situace a to vsechno v ,, pomale verzi ''. potom se porizuje o fazi rychlejsi ero s tim ze na rizeni bude porad jednoduche jen o neco rychlejsi. takto se postupuje az na pokrocila era ktera se musi opravdu porad ridit. PS: simulator je dobra vec ale to jen na to aby si clovek uvedomil kam zatocit kdyz leti proti sobe apod. Jinak to se skutecnosti nema co delat a to mi tu potvrdi asi kazdy.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“