Malé krůčky, nebo mílové kroky?

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Mad_Box »

2lizzard: Oční vada kterou tu popisuješ vůbec nemá na polohy vliv. Touto oční vadou trpím odmalička, vpodstatě jedno oko mozek nepoužívá přestože na něj vidím. Prostě vše létám na jedno oko. Je to jen o cviku. A lidský mozek je šílená věc protože když zjistí že nejde odhadnout vzdálenost podle skládání dvou obrazů ze dvou snímačů tak si najde jinou možnost. Létal jsem i soutěžně akrobaty kde je na vzdálenost kladen extrémní důraz a nebyl to skoro problém, vše je to jen o tréninku.

A jinak k tomu jak si kdo je jistý nebo jak zvládá situace. Létaj maximálně do 1 metru výšky všechny prvky, výš nechoď, celou dobu se pod heli musí vlnit tráva. Pak teprv zvládáš polohy a heli dobře. Pokud jsi výš a helina se ti o 2 metry propadne tak se nic neděje ale přitom to není zvládnutý prvek. A o tom to je...absolutní kontrola. Až toto zvládneš tak teprv tvrď že heli zvládáš dokonale. Myslím že takových pilotů je v ČR velmi poskromnu a spočítal bych je na prstech jedné ruky, možná dvou ale víc rozhodně ne. A musím říct že bych k nim moc rád patřil, Ale mám ještě hodně co dohánět. Zrovna včera jsem tahal mouchu z pole kdy se mi při tréninku couvaných snaků lyžinkama k sobě svezla právě o těch pár metrů dolů a už to nevyšlo.

Obrázek
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Rotvík

#47 Příspěvek od Rotvík »

2lizard píše:Ještě jedna perlička - bavil jsem se s jedním nejmenovaným pilotem heli z Kladna, který většinu, ne-li všechny strčí do kapsy.

Když jsme řečí zabrouzdali na fórum o heli, bylo mi oznámeno, ať sem raději nechodím, neb jsou tu kecalové, kteří spíše špatně informují - neb neví o čem mluví.

A nemyslel třeba ,,ještěrku " ? :D
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“