RC Google maps - hlaste sve plochy

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět

Jak se vam mapa libi?

Super! Velmi uzitecne.
41
64%
Ale jo, celkem dobry.
20
31%
K nicemu. Ignoruju.
3
5%

Celkem hlasů: 64

Zpráva
Autor
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Lindbergh »

Čau kluci, chtěl bych tímto poděkovat všem, kdož se na této záslužné činnosti podílejí. Jsem často na cestách a již nejednou jsem hledal tam či onam v ČR nějaký plácek, na kterém bych se mohl vyblbnout místo válení se na hotelu. Přidávám naší plochu. Provozovatelem je Kombat team Plzeň-západ, jehož jsem členem. Díky
Loc: 49°41'49.82"N, 13°13'26.055"E
Název lokality: Modelářský plácek Úherce
Provozovatel: Kombat team Plzeň-západ
Ost.údaje: Vstup volný pro slušně se chovající modeláře. Plácek o velikosti 70x30 metrů je pravidelně sekán. Létá se zde se vším, kombat, spalováky, větroně i autíčka se tady občas pohybují :wink:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Dub: Pridano.

Lindbergh: Pridano. Jen na google mape je tam na foto mape nejake staveniste, kdezto na mapach.cz je tam trava ?
wisky

#33 Příspěvek od wisky »

Loc: 49°55'21.374"N, 17°53'34.274
"Směťák"
svah, hrana ideální pro kombaty, směr větru J-Z, pro větší modely na svah to není!, většinou to nosí podzim - jaro

Loc: 49°35'29.616"N, 17°57'29.465"E

Letiště Bernartice nad Odrou,
provozuje LMK Nový Jičín
sekaná louka cca 100x20 m
pro všechny druhy pohonu
Dafid
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Dafid »

Loc: 48°56'7.554"N, 17°7'30.992"E
Název lokality: Dubňany
Typ: vyšší tráva občas posekana
Vstup volný,pro všechny druhy pohonu
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Lindbergh »

To Vzduchoplavec: Okolo plochy se začalo stavět, ale jde jen o přízemní výrobní haly v dostatečné vzdálenosti od plácku. Vzhledem k různému vytváření map asi vznikl ten rozdíl.
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
georg
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od georg »

Jdou tam ty fotky a půjde tam i něco více k tomu letišti napsat?
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Georg: Fotky tam jdou dat primo do HTML popisku, ale to je trochu nesikovne. Doufam, ze prijdu na to, jak se tam daji davat fotky obdobne jako jsou treba u mest.

Jinak do popisu se dat defakto cokoliv, takze pokud k nejake lokalite chces pripsat neco delsiho neni problem - ba naopak je to urcite klad.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Vcera se mi prihlasil autor puvodni mapy Happy_cz - dosud jsem nevedel, kdo toje, takze nyni bych i jemu rad podekoval - z jeho mapy jsem pouzil cca 10 - 15 lokalit, ktere tam mel navic oproti puvodni mape od ZDZD.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Dafid: Pridano. Klasifikoval jsem to jako placek (podle toho, ze OBCAS posekana)... je to ok?

wisky: Pridano. Diky.
kroxigor

#40 Příspěvek od kroxigor »

Hlavně ať někomu pak nezavřou plácek z důvodu velké návštěvnosti když se takhle zveřejní ...
Já takhle v lednu přišel o letiště z tohoto důvodu kam jsem chodil od r 1985 :cry:
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Abu
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Abu »

kroxigor píše:Já takhle v lednu přišel o letiště z tohoto důvodu kam jsem chodil od r 1985 :cry:

Myslis tu plochu mezi Semicema a Starym Vestcem ? To bylo proto ze tam bylo moc modelaru?? Ja tedy slysel o jinych duvodech...
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
kroxigor

#42 Příspěvek od kroxigor »

Ano je víc důvodů, ale už jsem slyšel i ten, že tam bylo moc modelářů a nedala se ta plocha využívat snad pro ULL.
A dokonce jsem už zaslech, že se jim ani nelíbilo to že se tam konal závod bez nahlášení (asi DepronCup nebo jiná nevím) ale to je informace JPP takže nebrat vážně

Já už se o tu plochu cca od února nezajímám tak nevím jakej je současnej stav rozhodně tam závory pořád jsou. Jezdím občas kolem.

Ale bylo by fajn u tech ploch uvádět i tyto informace.
Např teď chodím lítat na louku kde majitel sice neprotestuje, že se tam chodí lítat, ale nějaké hromadné návštěvy by neviděl rád. Už teď když se tam náhodou sejdeme 3-4 mám strach aby to nezatrhnul byl bych úplně v (_|_) a mohl bych rovnou zkončit
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Abu
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Abu »

U jednotlivych lokalit se uvadeji takove informace, ktere informator poskytne. Kdyz sem nekdo hodi jen souradnice, tak tam bohuzel nejde zadne dalsi info napsat. Pokud je znamo doplnujici info (napr "klubove letiste pouze pro cleny, zavora u vjezdu", nebo "pouze pro elektry, ne spalovaky"), tak se tyhle informace samozrejme objevi v popisu.

Takze prosim pokud mozo piste co nejvic informaci, treba i odkaz na webove stranky letiste. A klidne i doplneni k uz zadanym lokalitam !!!
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Osobne si myslim, ze takovy ten pristup typu: "Tohle je nase supertajne letiste a hlavne, psssst, at se o nem nikdo nedozvi a neleze nam sem" je trochu zpatecnicky.

Jak to dobre vystihl M2 - takove letiste je "mrtve" nic noveho se tam nedeje, nejsou nova letadla, novy modelari, nove pristupy, novi kamaradi, nic. Jen si tam "spokojene hnije" hrstka "vyvolenych".

Samozrejme to chce s mirou. Vse je o domluve a logicke je, ze pokud je letsite obsazeno stalymi cleny, tak ma navstevnik smulu. Ale nevidim problem, proc by obcas nemohl nekdo prijet na navstevu a zalitat si.
kroxigor

#45 Příspěvek od kroxigor »

Jenže si musíš uvědomit, že je něco jiného když na soukromou louku/pozemek přijede 1-2 lidi si zalítat po práci (já např jen na kole) a nebo tam najede 10 aut a 20 lidí.

Pak se může stát, že místní občasný piloti příjdou o plochu kde lítat. Samozřejmě vám to neva vy se přesunete jinam, ale např já a nejsem sám se přesouvám většinou na kole a to fakt nemůžu jezdit daleko.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“