Starsi typ serva
- RCDedek
- Kontaktovat uživatele:
Starsi typ serva
Dobrý den
chci se zeptat na to, jestli a jak, mohu použít starší typy serv s dnešními HiTech přijímači.
Během odpoledna a podvečera dodám další upřesňující info teď jenom textově - konektor ma 4 po delce serazene noze a nejsem si jist jestli jsou vsechny ctyri zapojeny.
Každopadně se jedna serva cca 10let a více stará.
Během odpoledne dam někam na WEB fotku a sem dodám lepší popis.
chci se zeptat na to, jestli a jak, mohu použít starší typy serv s dnešními HiTech přijímači.
Během odpoledna a podvečera dodám další upřesňující info teď jenom textově - konektor ma 4 po delce serazene noze a nejsem si jist jestli jsou vsechny ctyri zapojeny.
Každopadně se jedna serva cca 10let a více stará.
Během odpoledne dam někam na WEB fotku a sem dodám lepší popis.
- RCDedek
- Kontaktovat uživatele:
DAF píše:Ahoy, chodit by to mělo, mám takhle jednoho starého Robbáka (25let) a po výměně konektoru chodí. Je ovšem otázkou, zda při dnešní ceně serv se to vyplatí. Je to otázka bezpečnosti (pokud se nejedná o pomalou lodičku).
Diky za odpoveď
Je to tak ze jsem ziskal cele (nastrojene) letadlo ve kterem chybi pouze prijimač.
Všechny 3 serva maji oznacení SERVO ST-1 a vyrobila to strara TESLA (podle znaku)
Skutečně, konektor ma 4 nože ale ale mezi konektorem a servem vidim 3 dráty černej, červenej a bílej
Takže ptam se barvy dratu
červenej +5V
černej 0V
bilej signal
a utahne to ten HiTech prijimač ???
dik za odpověď
Jsou to první česká serva. Trochu těžší než jsme nes zvyklí. Zapojení je jak píšeš.
- červený plus
- černý mínus
- bílý, nebo i jiná barva data.
Vzhledem k tomu, že je to servo už za svým horizontem, moc bych neriskoval a schoval si je do šuplíku. Byly hodně poruchové i jako nové. Škoda rozbít éro. Já měl čtyři a do 14 dnů jsem je vyřadil z provozu a raději zakoupil v Tuzexu Acomse. Taky nic moc ale tehdy bomba a vydrželi 10 let.
Ty ST 1 byly na pořadník. Při koupi vysílače Modela jsi musel ještě 1 až 2 měsíce čekat na dodání serv. Važ si jich. Budou historicky cenné
- červený plus
- černý mínus
- bílý, nebo i jiná barva data.
Vzhledem k tomu, že je to servo už za svým horizontem, moc bych neriskoval a schoval si je do šuplíku. Byly hodně poruchové i jako nové. Škoda rozbít éro. Já měl čtyři a do 14 dnů jsem je vyřadil z provozu a raději zakoupil v Tuzexu Acomse. Taky nic moc ale tehdy bomba a vydrželi 10 let.
Ty ST 1 byly na pořadník. Při koupi vysílače Modela jsi musel ještě 1 až 2 měsíce čekat na dodání serv. Važ si jich. Budou historicky cenné
Tesla ST1 aktualne litam na VOP a SOP v QB-20h2, koupeny byly v roce 1984, letos v lete poprve pouzity, jen jsem je po radach zde na foru prestrojil na dnesni konektory a fungujou. Ale jsou dost tezky a po-ma-ly. Po sezone misto nich do letadla pujdou HS-311. Vyhodu ale ta pomalost ma, nepotrebujes na vysilacce exponencialy 
Live smart, die happy...
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
Taky je mám, ale momentálně v šuplíku (na loďku momentálně nemám rádio - dlouhodobě zapůjčeno člověkovi, kterému nefunguje mobil a na icq se hlásí jednou za půl roku). Zatím fungují, ovšem ten rachot... Jsou na dnešní poměru trochu hlučnější, větší a pomalejší - ale mělo by to stačit. Ty konektory - že by Modela? Ty si schovej, hodí se třeba mezi vypínač a baterky u větroně. Mají dostatečnou dosedací plochu a přitom jdou víceméně pohodlně rozpojit i mastnýma rukama - ty, co se teď používají všude, se nedají pořádně chytit. Jinak kdybys chtěl tato serva vyměnit za něco novějšího, přetáhne je snad i HS-81.
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Na ty serva pozor! Je tam feritový kroužek, který je jen vmáčknutý do molitanu. Časem molitan zestárne a rozpadne se, kroužek se i s navinutými drátky pohyhuje volně v servu. Je jen otázkou času kdy se drátky zlomí a servo je nefunkční. Pokud je chceš používat, doporučuji kroužek pevně zajistit proti pohybu.....
Dnes by se dali použít snad jen do větroně. Leží mi jich tu šest......