Futaba z USA, lze ji předělat?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
graup15

#16 Příspěvek od graup15 »

zdzd píše:Pustil jsi se do toho z úplně opačné strany. 2,4GHz je mnohem spolehlivější než MHz pásma. Obzvláště Futaba FASST.

Nicméně 12FG z USA koupit nemůžeš. Vyměnit VF modul sice jde, ale u této třídy TX je regionální nastavení, které ti evropský modul odmítne.

TX kup zde, u RX je to jedno, kup ho kdekoliv.

Nooo sám dobře víš,že to není až tak pravda.....to region only je jen softwarová záležitost a ta jak známo není nikdy definitivní. :) Navíc posledních hoooodně přijímačů co používám je z číny(JR-SPCM) tak proč kupovat tady..může si i přijímače kupovat v US nebo v číně...
xlibor

#17 Příspěvek od xlibor »

[quote="ztnext"][quote="LV"][b]niky79, scarabeus[/b]
2,4GHz:
Čo sa týka vonkajšieho rušenia, je bezpečnejšia ako 35MHz
Čo sa týka sprasenej inštalácie, je na tom ako 35MHz
Čo sa týka napájania, je veľmi citlivá na pokles napätia :!: [/quote]

Co se týká napájení, je na tom hůř než 35MHz (přijímač má asi čtyřikrát větší odběr)........ :!:[/quote]

Tomu se nejde ani divit, pri obousmerne komunikaci musi byt logicky v tom prijmaci i vysilac a ten si neco papne :), nekde jsem cetl, ze odber je prumerne 80mA, to je, podle me, celkem dost, kdy mi cela elektronika v letadle odebira 49mA vc. reglu, prijmace (40Mhz) a 4ks serv (v klidu)
zdzd

#18 Příspěvek od zdzd »

xlibor píše:
ztnext píše:
LV píše:niky79, scarabeus
2,4GHz:
Čo sa týka vonkajšieho rušenia, je bezpečnejšia ako 35MHz
Čo sa týka sprasenej inštalácie, je na tom ako 35MHz
Čo sa týka napájania, je veľmi citlivá na pokles napätia :!:

Co se týká napájení, je na tom hůř než 35MHz (přijímač má asi čtyřikrát větší odběr)........ :!:

Tomu se nejde ani divit, pri obousmerne komunikaci musi byt logicky v tom prijmaci i vysilac a ten si neco papne :), nekde jsem cetl, ze odber je prumerne 80mA, to je, podle me, celkem dost, kdy mi cela elektronika v letadle odebira 49mA vc. reglu, prijmace (40Mhz) a 4ks serv (v klidu)

Naprostá většina 2.4GHz systémů je jen jednosměrná.
petr.fort

Tak mám 2,4GHZ FX-30 doma

#19 Příspěvek od petr.fort »

Tak se ptejte :O)))[/list]
petr.fort

Test dosahu s FX-30 zkušenosti

#20 Příspěvek od petr.fort »

Testoval jsem dneska FX-30, stejně jako starší 7CP. Dosah je prakticky stejný, signál se tvrdě ztrácí až na 3200 metrech. Kolega na kopci já o tři kiláky dál v autě. Jinak signál za kravínem v pořádku, za hromadou roští také. Nechápu pořád ty povídačky že přestane fungovat signál když si stoupnu za auto. Futaba tohle zvládá lehce. Před čím varuji je schování za terénní nerovnost. Jak je model v ďolíku a vy na něj nevidíte začíná se signál vellmi rychle ztrácet. Pro takové experimentátory co lítají F3F za roh kopce a věří tomu že se model vrátí doporučuji nastavit alespoň antény v jiném směru. Přijímač pak chytá signál výrazně lépe. Testovali jsme jak 7 kanál tak 14 kanál přijímač. Citlivost je prakticky stejná. Takže pokud rádi lítáte do nevidim je tohle docela fajn volba.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“