Nový paraglide z Hobbykingu (modrý singleskin)

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Nový paraglide z Hobbykingu (modrý singleskin)

#481 Příspěvek od pepin »

Jiri píše: čtv 16.04.2026 11:40 Ta nová verze (na kterou tu šel odkaz) by měla být nezanedbatelně lepší, zejména co se týče startů. Zkušenost s tím nemám, ale četl jsem více vyjádření v tomto smyslu na jiných fórech. Určitě je výhodou odlišná barva konců - lze lépe poznat, zda letíš k sobě nebo od sebe. To je u toho modrého občas problém.
Už jsem zaukoloval synka aby mi ho objednal, si myslim že na tu koloběžku to fakt bude reálný jak sebou v podstatě neobtěžujicim zpusobem vozit něco letuschopnýho ale páč právě hrozí že třeba seknu šnuru nebo to zamotám tak že se mi to cestou na kolobrndě nebude chtít rozmotávat tak bych automaticky vozil dva vrchlíky kdy navíc mohou uplně v poho i fungovat když se třeba někdy cestou ochladí, je mi na kolobrndě kosa a to mi pak stačí jen si třeba nacpat šustákovku na břicho pod mikinu, to bych pak mohl využit i ten vrchlík. Prostě minimálně jeden mit fakt záložní.

Ten cloud od hackra bych zatim asi nechal jen jako sváteční třeba jestli by byl použitelný třeba na Raný na svahování.
pepin

#482 Příspěvek od pepin »

Včera docela fučelo tak jsem s tim modrym čínskym toho moc nenalétal, ale dnes ideál počasí.
Asi ten činskej nebude nějakej termickej speciál ale pohopsávat v pidibublinkách umí docela dobře, jako že v bezmotorovém letu se s ním termika opravdu dá.
pepin

#483 Příspěvek od pepin »

Tak jsem nakonec i na té čínské gondole přesunul motor dolu, bez té obruče stačil výraznější poryv větru a bylo zase výměnu šnůr o zábavu postaráno 😀

Zatim mi na tom čínskym to sekání šnur nevadí, za prvé s každou seklou tlustou šnurkou měnim za tenčí a i si tak mám možnost se tu výměnu naučit aby to nebyla akce na pul dne. Sice asi budu zase víc lámat listy sklopky ale to je podstatně menší oser než to provázkování.
Přílohy
1BE65C13-1953-4FCA-A13B-91FC398DE20A.jpeg
mior
Kontaktovat uživatele:

#484 Příspěvek od mior »

Kde si zohnal toho pilota?
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
pepin

#485 Příspěvek od pepin »

mior píše: úte 21.04.2026 11:45 Kde si zohnal toho pilota?
Vyndal jsem ho kdysi z bazarového foxe, on je takovej těžkej gumovej což na rc para nevadí, spíš naopak.
mior
Kontaktovat uživatele:

#486 Příspěvek od mior »

pepin píše: úte 21.04.2026 12:44 ... on je takovej těžkej gumovej což na rc para nevadí, spíš naopak...
Zaujímavá úvaha!
Už dlhšie rozmýšľam, či je lepší paglajd ľahší alebo ťažší.
Ja používam baterku 3S 5000 mAh, ale na HK doporučujú 3000 až 5000 mAh.

Mám aj tú 3000 mAh, ale ešte som neskúšal, ako sa to bude správať.

Teoreticky - ale naozaj len teoreticky - sa domnievam, že ťažšia baterka dá určitú stabilitu para pri malom vetre ( a vieme, že para nemá vietor rád!) a zase tá ľahšia by mala dať menšiu "opadavosť".

Či?
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
zdzd

#487 Příspěvek od zdzd »

mior píše: úte 21.04.2026 13:57 Zaujímavá úvaha!
Už dlhšie rozmýšľam, či je lepší paglajd ľahší alebo ťažší.
Ja používam baterku 3S 5000 mAh, ale na HK doporučujú 3000 až 5000 mAh.

Mám aj tú 3000 mAh, ale ešte som neskúšal, ako sa to bude správať.

Teoreticky - ale naozaj len teoreticky - sa domnievam, že ťažšia baterka dá určitú stabilitu para pri malom vetre ( a vieme, že para nemá vietor rád!) a zase tá ľahšia by mala dať menšiu "opadavosť".

Či?
Čím komplikovanější podmínky (turbulence, vítr...), tím těžší paraglide musí být.

Zátěž zvyšuje stabilitu a rychlost. Každý výrobce padáku uvádí rozmezí hmotnosti od - do.

Např.:
Vítr-Flair.jpg
pepin

#488 Příspěvek od pepin »

mior píše: úte 21.04.2026 13:57.

Či?
Ber to moje info s rezervou, za prvé s rc hadrem teprve začínám a za druhé, zkušenost mám jen a pouze s malým single bezkomorovým

Nic méně když ted naposled uplně lehnul vítr, navíc takový ten mrtvý vzduch před deštěm kdy fakt termika ani nepípne zkoušel jsem gondolu ve variantách cca 1 kg a 1,5 kg a ačkoli vubec nefoukalo, v té lehké kilové variantě bylo vše jenom špatně i bych řekl že to snad i víc oadalo než letělo v té variantě cca 1,5 kg což se mi zdá zatim tak ideální bo pokud začne pofukovat stejně je to s tim pidisinglem na prd. Ono teda i když pofukuje ale odchytíš interval kdy se před tebou utrhne bublina v který ten hadr teda stejně nestoupá, spíš ten hadr jen hezky letí a málo opadá, ale ona ta bublina zastaví ten vítr kdy pak chvilku, než bublina zmizí létáš v podstatě v bezvětří, ale je potřeba být ve střehu bo jakmile bublina dobubliní vitr začne okamžitě c rc hadrem zase cloumat a začne mizet po větru, to si chce fakt dopředu ujasnit že pokud něco takového nastane lepší plný vrták i za cenu rány do země než si to nechat odfouknout za záda třeba už do lesa a stejně bez šance se prodrat proti větru.

Prostě na ten činský to chce hmotit gondolou né min než 1,5 kg.
pepin

#489 Příspěvek od pepin »

Tak po přesunutí vrtule dolu už je to v pohodě, nejenom že vrtule už je podstatně dál od šnůr, ale ona už ta gondola ani moc v poryvech nekmitá jako s tim motorem nahoře, toho jsem si teda všimnul už u tý mohi druhý gondoly kde je taky motor dole že se mi zdála klidnější.
Odpovědět

Zpět na „Paragliding“