Manuální frézování.
Manuální frézování.
Mě to stačí,,pořád produktivnější než lupenkovkou.
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
https://youtu.be/08N_wiULCd4?si=PNxmJrmy14B9xcID
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
https://youtu.be/08N_wiULCd4?si=PNxmJrmy14B9xcID
Re: Manuální frézování.
Taky "frézuju" růčo, ale abych to měl rovné, udělal jsem si takové pravítko pro jednoruční horní frézku. Na jednoduché přímé řezy stačí.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
Tu velkou frézku mám taky, ale to je šílenej randál, navíc cosi jako otvor pro servo do malého kousku překližky to mi ani nenapadá jak to tim dělat a nepřijit o prsty.
Jedině to uchytit zespodu stolu a v pracovní vrchní desce jen dirka pro tu frézku, ale v bytě kuli kraválu jak to piští tu co mám to je neprovozovatelný.
Jedině to uchytit zespodu stolu a v pracovní vrchní desce jen dirka pro tu frézku, ale v bytě kuli kraválu jak to piští tu co mám to je neprovozovatelný.
jyrry.webnode.cz
Jinak třeba Dremel dělá nástavce na svoje frézky, šlo by například 3D tiskem stvořit něco takového i pro různé lidlobaumaxoasanoboschxtoolatd. přímé brusky.
. .
Případně po doplnění základny by šla malá horní frézka vysochat třeba z vřetena na NC frézku...
.
. .
Případně po doplnění základny by šla malá horní frézka vysochat třeba z vřetena na NC frézku...
.
jyrry.webnode.cz
Tak to je hodně super, kolik by měl točit střídák na volt při napájení 12 volty ? To si dobastlim do toho svojeho vysouvacího stolu s minicirkulárkou a šukalkou, tady to se mi fakt líbí a mě to stačit bude.jyrry píše: pon 20.04.2026 16:09 http://www.jkmodels.cz/index.php/cs/mod ... minifrezka
Jindrův nápad.
.
04-20-2026, 16-09-26.png
Ty vole, mě stačí i dřevěnej soustruh
Proč ne, když na něm uděláš co potřebuješ. Viděl jsem i dřevěný NC frézky, na balzu i překližku to stačí, nemusí být hned tunový mašiny
jyrry.webnode.cz
Já jsem chtěl nějakej obyč malej soustruh koupit, že i obyč stál tak minimálně něco málo pod dvacet, tooo bych ještě i když né s nadšením ustál, ale ono to váží 40 kg, to bych neměl šanci to mit v bytě pod stolem a vždy to jen zvednout na stul když potřebuju nějakou drobnost.jyrry píše: pon 20.04.2026 16:42 Proč ne, když na něm uděláš co potřebuješ. Viděl jsem i dřevěný NC frézky, na balzu i překližku to stačí, nemusí být hned tunový mašiny![]()
Jako jooo žádná hitparáda to není, ale pořád lepší než když jsem ty drobnosti drtil na stojanový vrtačce stylem soustruh na dřevo kdy to opracovávám dlátem v ruce
Jj, pod stolem je to lepší. Prodávaj se na to přímo desky s příložníkem, který se vsadí do stolu.pepin píše: pon 20.04.2026 14:56 Jedině to uchytit zespodu stolu a v pracovní vrchní desce jen dirka pro tu frézku, ale v bytě kuli kraválu jak to piští tu co mám to je neprovozovatelný.
No, v bytě vůbec, to chce dílnu....
Já jsem doma vyhrabal motor kam ta frézka pasuje misto hřídelky, bohužel páč jsem fakt debil tak jsem tu frézku zlomil jak jsem ji rval do toho motoru kleštěmaAsek píše: pon 20.04.2026 18:55 Jj, pod stolem je to lepší. Prodávaj se na to přímo desky s příložníkem, který se vsadí do stolu.
No, v bytě vůbec, to chce dílnu....
Já to chci mít v bytě, sice to mám do dílny tak 10 metru ale mě to v dílně modelařit nebaví, tak max tam jdu kuli cirkulárce nebo pásovce. Jako je to teda pidimotor ale něco jako díru pro servo do max dvojky překližky by to zvládnout mohlo a na nic víc to asi nikdy potřebovat nebudu.
Jinak já si někdy loni předloni koupil do bytu i novou ruční pásovku, i na nejpomalejší rychlost to tak hrozně piští že se to fakt v bytě nedá a radši zvednu zadek a jdu na pásovku právě do dílny, teda pokud není venku výrazně pod nulou.
Kdyby někdo objednával tohle: https://www.temu.com/ul/kuiper/un9.html ... gK03PD_BwE
tak bych se připojil.
S kvalitou zkušenost nemám, ale ta cena ....
tak bych se připojil.
S kvalitou zkušenost nemám, ale ta cena ....
Skoro stejnou mám, myslím že z Alíku. K nezaplacení. Ale je z toho strašnej bordel a randál.
Byl k tomu i držák tý frézky, sice s kličkou na výsuv, ale plastový. Ten jsem zavrhnul (křížilo se to, vlnilo...) a jako držák mám zespodu origo od té frézky, ten je fajn a pevný, jen se musí při nastavování vysunutí frézy sáhnout pod stůl. Za chvíli to jde i poslepu
Byl k tomu i držák tý frézky, sice s kličkou na výsuv, ale plastový. Ten jsem zavrhnul (křížilo se to, vlnilo...) a jako držák mám zespodu origo od té frézky, ten je fajn a pevný, jen se musí při nastavování vysunutí frézy sáhnout pod stůl. Za chvíli to jde i poslepu