Novinky v RC ovládání

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Woita
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky v RC ovládání

#316 Příspěvek od Woita »

Já to teď zkusil z mobilu, a píše mi to, že "nemůže stránku otevřít, protože se nepodařilo připojit k serveru".
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
MPml

#317 Příspěvek od MPml »

tomashr píše: čtv 09.04.2026 10:15 Linky do Ruska jsou dost neurčité, nejede spousta věcí. Pro modeláře je to nepříjemné třeba u Wing Palette... Za mne vůbec nemá cenu řešit, pokud nejede, tak nejede, není to jasný znak napadení.
to je ovšem zcela jiný případ - původní WP skončil k 21. dubna 2022 a pokusili se to nějak přebastlit do http://wpalette.com/en - to běželo jenom krátce a jen tu a tam a i to už je mrtvý.
Ale původní web je částečně (ne celý) zindexovaný, takže se furt na něm dá (na snapshotu) hledat.
https://web.archive.org/web/20220421163 ... wp.scn.ru/
MPml

#318 Příspěvek od MPml »

Woita píše: čtv 09.04.2026 10:35 Já to teď zkusil z mobilu, a píše mi to, že "nemůže stránku otevřít, protože se nepodařilo připojit k serveru".
jistě - protože ten certifikát není podepsaný pro *.narod.ru z něhož to běží.
Takže buď si to musíš vypnout a nebo použít nějaký browser, co není úplně dokriplený, jako většina browserů v tydlifonech.
zvezdočka.png
Woita
Kontaktovat uživatele:

#319 Příspěvek od Woita »

Tak jo, ve Firefoxu to běží, jen varování že připojení není důvěryhodné a po odsouhlasení to funfuje.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
prikrylm

#320 Příspěvek od prikrylm »

MPml píše: čtv 09.04.2026 10:32 Definici "Asi to tak čistý nebude" s prominutím nerozumím
Jsem TO dal do uvozovek. Můj případ bude nějaká politika nějakých FW, co mám před strojem. Nic jiného jsem tím nemyslel.
Takže díky za screenshot. :)

S "elektronickými stavebnicemi" nemusíte chodit tolik do minulosti. Relativně nedávno jsem též cosi takového "rozsypaného" stavěl -> https://www.laskakit.cz/jye-tech-orig-- ... 3k-200khz/

Ale to není ta "krabička na vysílačku", co by si člověk upravil podle sebe...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
blembondo

#321 Příspěvek od blembondo »

prikrylm

#322 Příspěvek od prikrylm »

Ten "roller" s Page+- je šikovný.
K čemu jsou použitelné "slidery", které jsou centrované pružinkou, stejně jako páčky, takže když je pustíš, vrátí se na střed?
Stejně TO má i třeba Radiolink T12D...
tomashr

#323 Příspěvek od tomashr »

Teda fascinuje mne, že vznikne rádio řešené jako kompaktní lehký "gamepad", ale nacpou do něj vf, které potřebuje dva ventilátory... Jako nechci se vracet k té předchozí diskusi, ale vážně vám tohle přijde jako normální a korektní řešení, a že si jeho typický uživatel "si bude užívat dynamický výkon, kde pojede většinu času na 10mW"? :( :(
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#324 Příspěvek od jyrry »

tomashr píše: pon 13.04.2026 13:52... Jako nechci se vracet k té předchozí diskusi, ale vážně vám tohle přijde jako normální a korektní řešení...
Já s dovolím už jen významné mlčení :lol: :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
blembondo

#325 Příspěvek od blembondo »

Normální je umřít ať už se strachem nebo bez něj. Pokud někdo zařídí nějakou regulaci která to ořízne na 100mW tak mě osobně to vadit nebude. Budu jen rád že se dodrží zákony a lid znalý bude mít lepší spaní. První komerčně vyráběný 1W modul byl Happymodel ES24TX Pro s jedním větrákem a to se psal listopad 2021. Dnes máme větráky dva...asi pokrok.
prikrylm

#326 Příspěvek od prikrylm »

tomashr píše: pon 13.04.2026 13:52 Jako nechci se vracet k té předchozí diskusi, ale vážně vám tohle přijde jako normální a korektní řešení, a že si jeho typický uživatel "si bude užívat dynamický výkon, kde pojede většinu času na 10mW"? :( :(
Pokud jsou regiony, kde je 1W legislativně OK, proč by nemohl být výrobek, který "TO umí"? V12 jistě není vyráběn primárně podle legislativy ČR/EU a 1W na 2.4GHz je legální (píšou) třeba v Indii. Tzn. násobně víc lidí jak v ČR možná i EU.

A ano v ČR si lidi nastaví vysílací limit 0,1W (nebo jim bude nastaven,protože rádio koupí v ČR?), nastaví dynamický výkon a budou si "rochnit" na 10 mW, protože i tak budou mít min 90% správně přijatých packetů a menším vysílacím výkonem prodlouží výdrž baterií rádia. Větráčky můžou vytáhnout a chladit jimi ESC dlouho poletujícího modelu. :)
tomashr

#327 Příspěvek od tomashr »

prikrylm píše: úte 14.04.2026 8:12nastaví dynamický výkon a budou si "rochnit" na 10 mW, protože i tak budou mít min 90% správně přijatých packetů a menším vysílacím výkonem prodlouží výdrž baterií rádia.
Ale tomu sám nevěříš, viď?
blembondo

#328 Příspěvek od blembondo »

Já mu věřím. To číslo může mírně oscilovat kolem 90 v závislosti na typu Rx a Tx, anténách atd ale hlavně rychlosti paketů které jdou nastavit pro různé podmínky. Ano vypadá to někdy jak z říše snů ale to je real LoRa. Naprosto chápu že někdo nevěří a z toho pak pramení přesvědčení že se to na place bude smažit na plný výkon když to modul dá. Můžu i připustit že vývojaři s námi hrají nějakou hru na falešná čísla pak ale musím uznat že jim to jde velmi dobře a to placebo co jim žerem nějakým zázrakem funguje. Doporučuji vyzkoušet na vlastní kukadla ale jen za podmínky že dotyčný nemá už teď kopřivku při pohledu na ty čtyři písmena s E na začátku.
prikrylm

#329 Příspěvek od prikrylm »

tomashr asi spíš myslel, že si to ti lidi nenastaví. :) Nepochybuju, že se najdou "magoři", co TO "ohulí naplno" a budou tím smažit ptáčky, ale věřím, že to budou hodně exotické výjimky.

Jinak ELRS lítám i v uhlíkových F3K už tuším druhou (nebo třetí?) sezónu a fakt většinu času na 10mW (a to tam je uvnitř jen jedna anténa vedle baterky*). Na vyšší výkony se přepíná, pokud ta kvalita padne pod tuším 85%.
---
* špička je sklolaminát ne uhlík, ale i tak.
blembondo

#330 Příspěvek od blembondo »

prikrylm píše: úte 14.04.2026 18:41 tomashr asi spíš myslel, že si to ti lidi nenastaví.
Pokud si to nenastaví a nic o tom neví tak default je je myslím 100mW bez dynamiky. Když tak mě oprav. Ano není to pro každého a je potřeba o tom něco vědět. Jestli zvládnu tak tak nabindovat tak jsou zde jiní výrobci a těm to v tomto easy modu funguje dobře. Že jistá část trhu přešla už nativně na ELRS je fakt s kterým nic nenadělám ale MPM a jeho frequency tuning byl pro některé taky nepřekonatelný problem. Jinak ti pořád věřím. I s tvojí pomocí to Pepin dal tak proč ne někdo jiný. ;)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“