Převážně kluzák z Lidlu, s motorem i bez něj

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Janek2

Re: Převážně kluzák z Lidlu, s motorem i bez něj

#1246 Příspěvek od Janek2 »

Celeron píše:
"To je zase ten tlustoodtokáč s oválným trupem."

Nepleteš se náhodou? Ten s tou tlustou odtokovkou má úzký trup. A ten s oválným trupem má odtokovku tenkou.
Psal jsem o tom v tomto vlákně na str.79. Viz níže.

#1171 Příspěvek od Janek2 » pát 17.05.2024 19:23

Tak to jo. Já mám toho Lidláka s ostřejší odtokovkou, neboli s tím širším trupem dvoumotorového a toho s tou tlustějčí odtokovkou, neboli s tím úzkým trupem jsem na cirkuli s jemným zubem rozřezal podélně od čumáku až 5 cm ke směrovce a vložil jsem tam zespodu a samozřejmě i zhora klíny. Tak jsem jej pěkně rozšířil. V místě, kde je kabina má tloušťku (šířku) trupu 7 cm. Ten širokotrupý má šířku v tom samém místě 6,5 cm. A ještě jelikož je odtokovka tlustá 7-8 mm (jak kde), tak jsem křídlo rozšířil odtokovkou z balzy o 25 mm. Samozřejmě na uších jsou křidélka. Směrovku nemám ani u jednoho ovládanou. Ještě mám jednoho širokotrupého připraveného na zástavbu pořebných věcí.

Ještě dodatek: létá ten rozšířený velmi pěkně. A musím napsat, že taky oproti tomu dvoumotorovému hodně stabilně.
Luboš ZLÍN
Kontaktovat uživatele:

#1247 Příspěvek od Luboš ZLÍN »

Fouklo to směrem na naši ,,mez/val¨ u letiště, tak jsem si byl zalétat.

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#1248 Příspěvek od Celeron »

Janek2 píše: pát 10.04.2026 18:52 Nepleteš se náhodou? Ten s tou tlustou odtokovkou má úzký trup. A ten s oválným trupem má odtokovku tenkou.
Nepletu. Ten se slabou odtokovkou má trup téměř kruhový, jak za křídlem, tak pod a hlavně před kabinou, takže na motoru, kterej je zadlabanej v čumáku mám sklopkovej kužel od Pohodaletu a téměř lícuje s trupem. A do širokýho kulatýho trupu se dá zadlabat pod křídlo 3S1P 1Ah, která je přístupná kabinou, takže je celej pohon schovanej uvnitř. Tlustoodtokáč má celej trup oválnej a to opravdu hodně a na špičce tak úzkej, že se zadlabat motor nedá. A batérka už vůbec ne.
Dokážu to dostatečně porovnat, mám doma od každýho 2 kusy. ;)
Janek2

#1249 Příspěvek od Janek2 »

Pro Celeron:
píšeš: "To je zase ten tlustoodtokáč s oválným trupem."

Tak to jsem Tě špatně pochopil. Já jsem to bral tak, že oválný trup je ten trup téměř kruhový. Já tomu někdy říkám "úzkotrupý a širokotrupý" model.
No nic je to vyřešeno.
Pěkný víkend všem.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1250 Příspěvek od jyrry »

Odtokovka nevím, nerozbaloval jsem to. Má silně zploštělý trup podle fotky.
Přílohy
20260413_074616.jpg
20260413_074628.jpg
jyrry.webnode.cz
Janek2

#1251 Příspěvek od Janek2 »

Tak ten model s tím silně sploštělým trupem má tu odtokovku tlustou. Alespoň já to tak doma mám. Těm já právé říkám "úzkotrupé".
Malutky

#1252 Příspěvek od Malutky »

Tak jen potvrdím co jsem psal výše z Kauflandu je tlustotrup tenkoodtokač a Lidl je uzkotrup tlustoodtokac zajímavé že ve stejných barvách flekate růžová a zelená jen se obávám že Kauflandy už budou rozebrané
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“