Novinky v RC ovládání

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
prikrylm

Re: Novinky v RC ovládání

#301 Příspěvek od prikrylm »

Přesto si ještě dovolím jeden OT (i když je to tak obecné, že se hodí všude)
Na jednom ze (podle mě zbytečném) "školení" o zpětné vazbě zazněla hezká poznámka (která mohla celodenní "školení" zkrátit na 15s), že pokud se nechceme "poprat", nebo dohádat, tak je dobré názor sdělit tak, aby protistrana nepochopila tento sdělovaný názor tak, že se musí "bránit", ale tak aby se protistrana nad sdělovaným "zamyslela". Tedy pokud se zamýšlí diskuse ne "mela"...

Nějakou dobu (delší jak od "školení") se to snažím trénovat a není to tak jednoduché* a moc se mi to ani nedaří, ale když se zadaří vidím přínos minimálně v tom, že nebobtnají vlákna.

Jako poslat někoho do "k šípku**" umí každý jouda, vy jste lepší.
---
* zvlášť když doma člověk "zakopne" o něco slušného v láhvi... :)
** jsem se dozvěděl, že "k šípku" proto, že se věřilo, že za šípkovým keřem je vstup do pekla....
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
graup15

#302 Příspěvek od graup15 »

Jedna horká novinka....:-) :-)
Kavan_RC_shit.jpg
tomashr

#303 Příspěvek od tomashr »

Teda ale ten Kavan V5 je fakt megahnusnej :-( Evidentně to je fakticky to samé, jako o něco výše zmíněné FrSky EX14, teda systém ECOS a přenos klasický ACCTS a ACCESS, k tomu v základu ty levné R6L přijímače - za mne pro hodně lidí velmi slušné rádio. Jenže zatímco EX14 je docela hezky vypadající rádio, tak s tím novým Kavanem bych se fakt snad styděl vylézt ven :-( Větší fotky viz https://kavanrc.com/cs/item/vysilac-kav ... dry-174388 . Mimochodem cena je úplně stejná - "originál" FrSky je už uveden třeba u Lindingera: https://www.lindinger.at/en/RC-ELECTRON ... rz/9815093 - což je taky dost naprd, když zjistíme, že Kavan ořezal počty spínačů a dost ořezal i ovládání pro programování.

Tohle mne fakt zarazilo, to, co dosud Kavan dělal s FrSky vesměs vypadalo docela dobře a spíš hezky navyšovalo výběr - V20 i V15 byly úplně v pohodě, to V5 je ale fakt divné rádio...
tomashr

#304 Příspěvek od tomashr »

Jinak když jsme u novinek, tak na cestě je jedna docela zajímavá věc od Frsky - jejich první volantovka FrSky VX10. Ještě to nikde nevylezlo, ale informace prosákla na Githubu u nově laděných verzí ETHOS, takže to je dost jistota. Tohle mne docela zajímá, občas by se hodilo rádio na auto s plnohodnotným firmwarem, kde lze namixovat fakt cokoli a zatím je asi jen Radiomaster MT12 s Edge. MT12 není blbé rádio, ale provedení žádný zázrak. Už jsem nicméně o koupi uvažoval, ale počkám, jak to dopadne s VX10, pak se teprve rozhodnu.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#305 Příspěvek od Woita »

tomashr píše: čtv 02.04.2026 13:31 Teda ale ten Kavan V5 je fakt megahnusnej :-(
...
...
To je kastlík z 3D tiskárny? :lol:
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#306 Příspěvek od jyrry »

Et tu, Brute?
https://www.jrpropo-jp.com/.../elite-dm ... ransmitter
Tak on ten úžasnej Rejdyjoumástr neni první na Androjdu...
jyrry.webnode.cz
HONZIK 22

#307 Příspěvek od HONZIK 22 »

Jeste pred tim bylo a je Spektrum. Vysílače Spektrum s Androidem (řady iX12, iX14, iX20)
prikrylm

#308 Příspěvek od prikrylm »

tomashr píše: čtv 02.04.2026 13:41 Jinak když jsme u novinek, tak na cestě je jedna docela zajímavá věc od Frsky - jejich první volantovka FrSky VX10. Ještě to nikde nevylezlo, ale informace prosákla na Githubu u nově laděných verzí ETHOS, takže to je dost jistota. Tohle mne docela zajímá, občas by se hodilo rádio na auto s plnohodnotným firmwarem, kde lze namixovat fakt cokoli a zatím je asi jen Radiomaster MT12 s Edge. MT12 není blbé rádio, ale provedení žádný zázrak. Už jsem nicméně o koupi uvažoval, ale počkám, jak to dopadne s VX10, pak se teprve rozhodnu.
Že bude FrSky volantovka už se "šeptá" opravdu dlouhé roky (2020), dokonce jsem si mezi tím stihl jednu FrSky volantovku vyrobit, stihla se okoukat a už (bohužel) poměrně dlouho dělám verzi 2. Zatímco FrSky furt nic, i když údajně už existuje prototyp.
04-07-2026, 08-31-05.png
Plyn MT12 pravda není nic extra, ale s drobnou úpravou asi moc lepších rádií nebude. Zcela jistě ne za tuhle cenu. Nebo je na MT12 (zase(!) ergonomická kopie Futaby, tentokrát 7PX) ještě něco fakt ošklivého?
tomashr

#309 Příspěvek od tomashr »

Teď je u FrSky nové to, že je to rádio jasně uvedeno na Github u budoucí verze Ethosu 26 (taky vtipné, jak se v číslování kopíruje Apple :? ). Možná i nechtěný únik, ale tohle asi bude míněno zcela vážně, je tam už k stažení i firmware. Takže to evidentně vývojáři už v nějaké podobě mají.

MT12 je takový nic moc bakelit, aspoň podle mně. Ergonomicky opravdu kopie Futaby řady 7, ale upřímně provedení má podle mne lepší i levnější Futaba 4PM (tu reálně mám pro okruhové závody, kde to není o programu). Za ty peníze ale dobré, nemám námitek. Asi bych koupil, ale tím, že to nespěchá si ještě chvíli počkám, co ukáže FrSky nebo i někdo jiný. Mimochodem za mne je u MT12 ideál ta verze 4-in-1 - dá se s tím řídit strašně moc modelů z různých sad, což se právě u aut dost hodí. ELRS tady nemá z hlediska odolnosti proti rušení žádný přínos, je to typické rádio pro různé expedice, kde se řídí na pár metrů...
prikrylm

#310 Příspěvek od prikrylm »

graup15 píše: stř 25.03.2026 20:14 Jedna horká novinka....:-) :-)
Kavan_RC_shit.jpg
TO by mohl být ten "počin", co jsem tu někde už naznačoval. Neboli: "Víme, že je to hnusné, vytáhni si z toho 'střeva' a vytiskni si vlastní tělo!".
Nejsou k tomu třeba ty základní "STL"? Nebo třeba model v OnShape, či Fusion360?
Tak nějak předpokládám, že jste to ještě nikdo neměl otevřené, takže "se neví", jak jsou ty desky uvnitř velké... :)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#311 Příspěvek od jyrry »

Hele, to by mohlo být zajímavé, takový "rádio v rozsypu" ala shortkit. Prostě nakoupíš jen desky které chceš, kniply jaké chceš, přepínače a točítka jaké chceš a k tomu příslušné stl soubory pro kejs :-)
jyrry.webnode.cz
MPml

#312 Příspěvek od MPml »

jyrry píše: stř 08.04.2026 17:21 Hele, to by mohlo být zajímavé, takový "rádio v rozsypu" ala shortkit. Prostě nakoupíš jen desky které chceš, kniply jaké chceš, přepínače a točítka jaké chceš a k tomu příslušné stl soubory pro kejs :-)
všechno už bylo. Tzv. návrat ke kořenům :lol: .
https://www.rw6ase.narod.ru/index1/kons ... ochka.html
(link je s neplatným certifikátem https, takže pokud to nekdo chce vidět, tak na vlastní nebezpečí (v browseru) - ale je to čistý - žádný viry nebo scam)
prikrylm

#313 Příspěvek od prikrylm »

Mě se TO teda neotevře vůbec. Asi to tak "čistý" nebude...
tomashr

#314 Příspěvek od tomashr »

prikrylm píše: čtv 09.04.2026 9:42 Mě se TO teda neotevře vůbec. Asi to tak "čistý" nebude...
Linky do Ruska jsou dost neurčité, nejede spousta věcí. Pro modeláře je to nepříjemné třeba u Wing Palette... Za mne vůbec nemá cenu řešit, pokud nejede, tak nejede, není to jasný znak napadení.
MPml

#315 Příspěvek od MPml »

prikrylm píše: čtv 09.04.2026 9:42 Mě se TO teda neotevře vůbec. Asi to tak "čistý" nebude...
pak máš asi něco rozbitý a nebo je problém někde jinde. Kromě certifikátu (včera byl ještě neplatný, dneska už je opravený) je to čistý html a nic jinýho z toho neběží.
Definici "Asi to tak čistý nebude" s prominutím nerozumím - mj. i Snort s tím už (dneska) nemá problém.
SHA-256: f8ef82cee83ecaf095d7b4d393a4372f76eba8c83d7a3be52e3126b1cf1b6e74
klíč: 8a5f3e78f91265b0f38d0550950d2d0fecf414c68bcbc2557945d80ce48d3048
platnost do neděle 16. srpna 2026 v 10:36:06
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“