Novinky v RC ovládání

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: Novinky v RC ovládání

#286 Příspěvek od graup15 »

jyrry píše: úte 24.03.2026 7:20 Takže je asi na čase opět poděkovat brtuloidistům a dalekoletcům, pro které to je určené. Super.
Mužeš přestat dědkovatět a přidat se k nám ...nezakrní ti mozek..
FPV je famozní kategorie modelařiny.
pepin

#287 Příspěvek od pepin »

graup15 píše: úte 24.03.2026 15:32 Mužeš přestat dědkovatět a přidat se k nám ...nezakrní ti mozek..
FPV je famozní kategorie modelařiny.
Tak to rozhodně, třeba záběry z dronu který stíhá přenášet z blízka třeba sjezd obřího slalomu,nebo vuz jedoucí trat na dakaru, fakt bomba, to samé FPV soutěžní létání na nějaké uzavřené trati,,je jedno, jestli v interieru nebo exterieru,fakt bomba taková technologie, prostě bomba, fakt bomba, ale v rukou běžné veřejnosti je tam ten problém že ta motivace jak to smysluplně využít je jen jak doletět ještě dál a to nemá hlavu patu bo tam není žádný smysluplný mantinel, dnes je to třeba v poho odletět 20 km, ok, zitra to ale už bude běžná nuda, tak za 5 let obletět z rakáče zeměkouli a za 20 let doletět na měsíc.

Ono to logiku má, pro někoho je to prostě výzva, ale se obávám že přijde fakt den kdy se zjistí že tudy cesta fakt nevede a pujde jen o to co vše připadný zákaz to provozovat vezme ještě sebou , jako že definitivně už utnou i třeba liony bo fakt došla trpělivost.

Rozumný kompromisní řešení to ale podle mě nemá.

Zajážou ve městech provoz elektrických koloběžek, vubec to pujčovnám nebude vadit, bo nikdy nezajážou ve městech provoz elektrických invalidních pohybovadel, no tak zacnou pujčovny pujčovat pohybovadla s certifikací invalidních vozíku 😝

Ale myslim že je opravdu jen otázka času kdy modelařinu, rc modely fakt komplet zatrhnou bez jakékoli vyjímky bo jakákoli vyjímka vždy umožní zese najít nějakou kličku, to tak je a vždy bude bo 99 % lidí se ráno do zrcadla fakt nedívá, ale za to nikdo z nás nemuže, jsme tak od přírody nastavený,tak to přiroda prostě chtěla a sama si vybrala jestli uspěje ten zodpovědnej debil nebo ten kdo si vydobije svoje děj se co děj, proto je tady taky víc lidí než jakýhokoli jinýho živýho tvora. Blbost s tim bojovat, tak to prostě je.

Napadlo třeba někoho vubec někdy že by svět mohl fungovat i tak, že když má někdo chut treba na jehněčí, že by to vyřešil jen tak, že musí nejdřiv zabit vlastnoručně to jehně ?

Myslim že kdyby to fungovalo opravdu takto, hooodně lidí by fakt žralo jen trávu, ale páč jsme druh pokrytcu tak se to vymyslelo tak jak ten svět lidí prostě funguje ideálním zpusobem jak to přiroda tuní abychom byli čím dál tím víc splachovací.

Jsme jen jeden bod ve vesmíru, si myslim že málo kdo vubec dokáze připustit a smířit se s tím, že kdyby do země něco opět pláclo tak je konečná.

Co se mě týče, já jsem na světě jen proto, že ho táta nevytáhnul včas a jen a pouze diky tomu musim hold ted jen tak nějak přežit až do doby než vyprší muj čas. Já jsem na svět fakt nepřišel z vlastního rozhodnutí proto že bych ho měl potřebu měnit, to fakt ne ale když už tady teda jsem, snažim se jen tak nějak v klidu využit svuj čas který mi tady bude dán, pokud možno se nenudit a pokud možno zbytečně neublížit ostatním kteři taky hovno zmužou s tim že i jejich táta ho nevytáhnul včas.

Rozhodně tady ale nemám potřebu po sobě nechat nějakou stopu, jsem se klidně mohl narodit jako mravenec tak fakt nevidim duvod že když mi štěstí nepřálo a narodil jsem se jako člověk že furt musim řešit nějaký sračky okolo toho co by se mělo nebo nemělo jen podle toho co je za zákon v roce 1420 nebo 2026. Žit slušně, neubliživat ostatním, to jo, teda v rámci možností, ale cosi jako změnit svět ještě k horšimu bo k lepšímu ho nemění nikdo,,to fakt nechám pokrytcum
Naposledy upravil(a) pepin dne úte 24.03.2026 17:22, celkem upraveno 2 x.
graup15

#288 Příspěvek od graup15 »

Poprosil bych admina aby to zase řádně promázl...už se to zase zvrhlo v kýble doměnek, vnitřních strachů a predikcí které jsou nesmysl.
Díky
Klidně to prosím promázni až k tomu videu nového přijímače.
Protože ten kdo ví...si to stejně koupí. A ten co se bojí...s tím stejně prd udělá.
Smaž prosím pak i tento příspěvek.
Díky
Dalibor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#289 Příspěvek od jyrry »

graup15 píše: úte 24.03.2026 17:01 Poprosil bych admina aby to zase řádně promázl...
Protože se to zrovna tobě nehodí? :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
HONZIK 22

#290 Příspěvek od HONZIK 22 »

To vymazavani neni dobry napad. V podstate k tomu neni ani duvod. Je to plodna diskuse dobirajici se postupne faktum.
pepin

#291 Příspěvek od pepin »

jyrry píše: úte 24.03.2026 17:16 Protože se to zrovna tobě nehodí? :mrgreen:
Jyrry, je potřeba se smířit s tim že je nejaký technologický pokrok a ten pokrok někomu přinese zisk, ten zisk ale nepřinese nijak významný pokud by ho zainvestoval pouze dalibor, tedy logicky den, kdy bude dalibor osvícen a přejde na pravou víru fakt svět nespasí.

Dalibor jen není pokrytec a hold sem napíše jak se věci momentálně reálně mají a čistě teoreticky bo většinou ví co dělá, pokud tady zmíní co a jak dělá, ve výsledku to pomuže tomu že ti co si to zde přečtou třeba od něho načerpají info jak to i když né třeba uplně košér, tak teda alespon fungovat spolehlivě.

Ps: řešení neni aby Dalibor na elrs nenastavil výkon 1 kw.

Jediný rešení je aby nebylo boha kde koupit modul kde jde nastavit výkon 1Kw.
graup15

#292 Příspěvek od graup15 »

jyrry píše: úte 24.03.2026 17:16 Protože se to zrovna tobě nehodí? :mrgreen:
A proč myslíš , že se mi to nehodí?
Mně je to toiž uplně fuk..., jen mi přijde, že to začíná být spíš dojmologie..než diskuze o něčem.
Ale pokud si myslíš že je to k něčemu..o čemž pochybuji..ok , tak to nechte.
graup15

#293 Příspěvek od graup15 »

pepin píše: úte 24.03.2026 17:48 Jyrry, je potřeba se smířit s tim že je nejaký technologický pokrok a ten pokrok někomu přinese zisk, ten zisk ale nepřinese nijak významný pokud by ho zainvestoval pouze dalibor, tedy logicky den, kdy bude dalibor osvícen a přejde na pravou víru fakt svět nespasí.

Dalibor jen není pokrytec a hold sem napíše jak se věci momentálně reálně mají a čistě teoreticky bo většinou ví co dělá, pokud tady zmíní co a jak dělá, ve výsledku to pomuže tomu že ti co si to zde přečtou třeba od něho načerpají info jak to i když né třeba uplně košér, tak teda alespon fungovat spolehlivě.

Ps: řešení neni aby Dalibor na elrs nenastavil výkon 1 kw.

Jediný rešení je aby nebylo boha kde koupit modul kde jde nastavit výkon 1Kw.
1Kw by každému usmažil játra :-) :-)
Asi jsi myslel 1000mW :-) :-)
pepin

#294 Příspěvek od pepin »

graup15 píše: úte 24.03.2026 19:34 1Kw by každému usmažil játra :-) :-)
Asi jsi myslel 1000mW :-) :-)
😀😀😀😀nojo no 😝😝😝
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#295 Příspěvek od jyrry »

pepin píše: úte 24.03.2026 17:48 Jyrry, je potřeba se smířit s tim že je nejaký technologický pokrok...
Proti pokroku nic nemám, ani si nemyslím že "dědkovatím" (jen dělám něco jiného než Dalibor a stovky, ba tisíce těch, pro které ty "pokrokové" gerety jsou vyráběné a myslím že dělám i něco jiného než jiní dědkové, protože nevím, kdo tady v české kotlince ještě taky konstruuje a provozuje bezsměrovková samobrka a tím nemyslím ten styl "prkno"), jen mi přijde že když by ten pokrok mohl (opět, čti MOHL) znepříjemnit ostatním jejich počínání, mohlo by se o tom alespoň veřejně mluvit, ne to zamlčovat a mazat. Nevěřím, že jsou všichni tak zodpovědní.
jyrry.webnode.cz
pepin

#296 Příspěvek od pepin »

Jyrry, že je něco zbytečný pokrok se zdá jen pár dědkum , třeba jenom tobě nebo mě bo už nechceme znovu a znovu zase kupovat něco jiného, modernějšího, znovu se to učit nastavovat když jsme celý život odřídili model klackem.

Patnáctiletej kluk ale nevnímá novinky jako zbytečnou modernu, pro něj je to současnost a to co máš v ruce ty nebo já historie zadarmo drahý.
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#297 Příspěvek od warhawk »

Dalibore, ja to tady ctu taky. Chtel jsem ti jen z me strany rict, ze taky "dedkovatim" jako Jyrry. Pro tvoje vychvalovacne prispevky, jak na vsechno seres a zadne pravidla se te netykaji, tezko hledam uz roky pochopeni. Kdyz uz neco delam nacerno, tak se tim aspon nechlubim verejne. Vsichni nejakym zpusobem ohybame v zivote rohy, jen neni treba se tim porad chvalit.
Jinak neber to osobne (a ja vim, ze nebudes).

PS: Pokud je "dedkovani" synonymum pro stavbu z tradicnich materialu, netoceni "te prave" termiky v kilometru a nechozeni na letiste s nejakou boudou s LCD na ksichte, tak rad budu dedkovat i nadale :lol: . Pro me neni modelarina ukazkou ega a financnich uspechu, pripadne honbou za nejdal, nejvys, nejrychleji a nejdraz...
graup15

#298 Příspěvek od graup15 »

jyrry píše: stř 25.03.2026 6:36 jen mi přijde že když by ten pokrok mohl (opět, čti MOHL) znepříjemnit ostatním jejich počínání, mohlo by se o tom alespoň veřejně mluvit, ne to zamlčovat a mazat.
Mohu se teda opatrně zeptat čím ten pokrok znepříjemňuje tvé poletování se samobrkem? Nebo by čistě hypoteticky mohla znepříjemňovat?
Jen bych poprosil o něco podloženého...
graup15

#299 Příspěvek od graup15 »

warhawk píše: stř 25.03.2026 11:12 Dalibore, ja to tady ctu taky. Chtel jsem ti jen z me strany rict, ze taky "dedkovatim" jako Jyrry. Pro tvoje vychvalovacne prispevky, jak na vsechno seres a zadne pravidla se te netykaji, tezko hledam uz roky pochopeni. Kdyz uz neco delam nacerno, tak se tim aspon nechlubim verejne. Vsichni nejakym zpusobem ohybame v zivote rohy, jen neni treba se tim porad chvalit.
Jinak neber to osobne (a ja vim, ze nebudes).

PS: Pokud je "dedkovani" synonymum pro stavbu z tradicnich materialu, netoceni "te prave" termiky v kilometru a nechozeni na letiste s nejakou boudou s LCD na ksichte, tak rad budu dedkovat i nadale :lol: . Pro me neni modelarina ukazkou ega a financnich uspechu, pripadne honbou za nejdal, nejvys, nejrychleji a nejdraz...
Tak rovnou nebude lepší udělat filtr aby se zveřejňovalo jen to košer....?
Aby se už neobjevovali videa a odkazy na zajímavé, nekošer výrobky..... nikoho to nebude pohoršovat. ?
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#300 Příspěvek od TomasC »

Pánové, díky všem za barvité vhledy do generačních rozdílů a etikety ohýbání pravidel. Je vidět, že máme v sobě každý trochu jiný „vysílač“ i „přijímač“.

Abychom se ale úplně neztratili v meziprostoru: Každý z nás má nezadatelné právo na svůj názor, stejně jako má každý plné právo dělat ze sebe troubu. To je ta pravá svoboda, kterou nám technika ani věk nevezmou.

Pojďme se ale teď obloukem vrátit z diskuse o tom, kdo je větší „dědek“ nebo „střelec“, zpátky k Novinkám v RC ovládání.

Díky.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“