Je tohle téma ještě o příspěvkách?
Btw. Jak já jsem rád, že mě větroně nebaví... nevěděl bych kde lítat, žádný rádyjo by mi nebylo dost dobrý...
Tome vážný dotaz - jak je to, když jsem členem DMFV, členem klubu v SRN a jedu na návštěvu ke tchýni a za barákem si chci hodit na poli MiniCorado? Jde to stále, nebo si hodit provaz bude jednodušší.TomasC píše: úte 17.03.2026 22:37 Nemáš v tom 100% jasno!
Jasně, jsi člen Svazu.
Teď v březnu jedeme po staru, takže kde to jde, po celé ČR, můžeš do 300 metrů.
Až bude aplikace, (určitě letos), tak si pípneš a budeš moci znovu do 300 metrů. (mimo plochy je to pozorovatele NEBO aplikace)
pokud nechceš používat aplikaci, tak jsi si nastavil limit 120 metrů.
Pokud přijdeš na registrovanou plochu, tak tam máš 300 metrů rovnou. Nad 300 metrů potřebuješ pozorovatele a aktivovat plochu.
Nepodléhej prosím zatím zbytečné panice. Zatím je to ještě dobrý - dosud se tu neobjevují příspěvky typu: "na mém oblíbeném telefonu https://www.bazos.cz/img/1/349/215327349.jpg s výhodnou cenou se mi nedaří přihlásit do příslušné aplikace což je jasná diskriminace uživatele"jyrry píše: stř 18.03.2026 6:45 Tývoléééé, to je jak infekce...šíří se to fórama jak mor![]()
Je tohle téma ještě o příspěvkách?
Btw. Jak já jsem rád, že mě větroně nebaví... nevěděl bych kde lítat, žádný rádyjo by mi nebylo dost dobrý...![]()
![]()
![]()
Dík, na rozumnou reakci bych se asi potřeboval vyspat, poněvadž vím, že ty za to nemůžešTomasC píše: stř 18.03.2026 19:37 A tchýně je v ČR? Pak 120 m, pokud to jde, což zkontroluješ v Dronmap.
Jako člen Svazu povolení od Agentury pro ochranu přírody a krajiny České republiky nepotřebuješ.tomaasz píše: stř 18.03.2026 21:49 - souhlas LKRA - afis nebo radio
- koordinace s ATZ
- povolení - správní akt s Agenturou ochrany přírody a krajiny České republiky.
Co je hlavním důvodem? CHKO?
Neuspokojí, ale z úplně jiného důvodu než si myslíš Ty.TomasC píše: úte 17.03.2026 14:59 Pokusím se zodpovědět, ale vím, že Svaz nemáš rád a nejsi členem, tak je mi jasné, že tě to neuspokojí.
Zásadně se liší individuální člen od člena klubu MK RCMANIA.cz . Člen klubu MK RCMANIA.cz je v předsednictvu, členové klubu MK RCMANIA.cz pořádají soutěže, pořádají MČR, členové klubu RCMANIA.cz reprezentují. Tedy zcela odpracováno. Člen klubu chodí na strategické fórum pro drony, obtěžuje ÚCL, ministra dopravy a lidi v parlamentu.
Klub MK RCMANIA.cz vznikl v roce 2016.
Frázi jsem předal tak, jak jsem ji na konferenci slyšel. Mohu si myslet co chci, ale já osobně ctím názor konference.
Peníze do Svazu tečou nejen z členských poplatků, ale třeba z dotací na reprezentaci od NSA. Nebude dotace = nebude se platit repre. Ale když jsou výsledky, tak jsou peníze. Stejně tak mládež, stejně tak MČR.
Svaz má nastavené financování tak, že dokáže zvládnout nějaký výkyvy, ale je třeba mít kladný trend.
Ono to tam je jednou tak, podruhý jinak, snad nějaká kytka nebo brouk, ale ono to na malý bouli stejně nemá smysl, tam se chodívalo v době bezmotorové hlavně o 14 denní modelářský dovolený ze zoufalství když foukal jih jen na tý špičce ale nesmělo se mimo cestičku.graup15 píše: čtv 19.03.2026 20:06 Re Pepin
Jen pro ujasnění...takže na Ranné se dá létat na té velké bouli nad skleníkem, ale na malé ne. Pochopil jsem to dobře?
Co se týče kopečků v okolí Berouna...být tebou se s tím vubec nezaobírám... a lítám si na pohodu. Co jsem tam za tebou byl, tak široko daleko nikdo nikde.
Téměř, ve stanovách je popsáno jen několik rozdílů. Stanovy: https://www.svazmodelaru.cz/wp-content/ ... r-2022.pdfgraup15 píše: čtv 19.03.2026 20:06 Takže jestli jsem to pochopil, pokud zaplatí individuální člen tu max částku, tak při dodržení pravidel je roven všem a ve všem?
A nepotřebuje žádný klub a podobné instituce?
V rozhodnutí od ÚCL je přímo uvedeno:
CHKO je zásadní problém. Protože je to cca 15% ČR.pepin píše: čtv 19.03.2026 20:16 Ale ono to v chko asi nikdy zásadní problém nebude, jen v těch národních parcích.