Frsky Taranis Q X7 a ELRS

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Libor
Kontaktovat uživatele:

Frsky Taranis Q X7 a ELRS

#1 Příspěvek od Libor »

Používá někdo nebo prošel někdo cestou instalace ELRS vysílacího modulu do Frsky Taranis Q X7 ACCESS s OpenTX? Je to slepá ulička?
Libor
Louda

Re: Frsky Taranis Q X7 a ELRS

#2 Příspěvek od Louda »

Já zatím jen na stole, ještě jsem neletěl, si pořídil externí ELRS modul Vantac nacvakl ho na Frsky X-liteS v něm mám OTX 2.3.15 a chodí to. Ale nemám žádné nároky kromě toho aby to poslouchalo na knipl a hlásilo napětí přijímače. Možná bude problém s telemetrií, nešlo mi vario integrované v přijímači Matek.
Pak jsem to cvaknul do X-9lite kde mám ještě 2.3.10 a šlo to nastole kupodivu taky ale nastavování nefunguje.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Woita »

Napadá mě, proč OpenTX? Dal bych tam raději EdgeTX, ten se přeci jenom vyvíjí (na rozdíl od OTX).
A udělal bych to raději dříve než později, než se to od sebe příliš rozjede - pak by přechod byl bolestnější. Instalace EdgeTX je docela jednoduchá záležitost.

EdgeTX i ELRS jsou oboje současná záležitost, a je předpoklad, že spolu budou báječně spolupracovat.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Woita
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Woita »

Louda píše: pon 16.03.2026 12:15 Já zatím jen na stole, ještě jsem neletěl, si pořídil externí ELRS modul Vantac nacvakl ho na Frsky X-liteS v něm mám OTX 2.3.15 a chodí to. Ale nemám žádné nároky kromě toho aby to poslouchalo na knipl a hlásilo napětí přijímače. Možná bude problém s telemetrií, nešlo mi vario integrované v přijímači Matek.
Pak jsem to cvaknul do X-9lite kde mám ještě 2.3.10 a šlo to nastole kupodivu taky ale nastavování nefunguje.
Nastavování čeho ti nefunguje? Jestli nastavování ELRS modulu, tak na to je potřeba stáhnout aktuální skript ELRS. Přes něj se nastavuje. (ELRS 4.0 má nový skript.)
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Libor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Libor »

To je součást toho dotazu: Když dám na Frsky Taranis Q X7 ACCESS EdgeTX, zda nezkomplikuji provoz s přijímači FrSky ACCESS, se kterými to je teď provozováno. Není to moje, proto to tak opatrně oťukávám :-)
Libor
blembondo

#6 Příspěvek od blembondo »

EdgeTx má podporu internalacces a lze to zkontrolovat pod verzí fw přímo v Tx. Jinak QX7 Acces+EdgeTx+ELRS no problem. Není potřeba ani OneBit mode jako u QX7 Accst.
Louda

#7 Příspěvek od Louda »

Woita píše: pon 16.03.2026 14:29 Nastavování čeho ti nefunguje? Jestli nastavování ELRS modulu, tak na to je potřeba stáhnout aktuální skript ELRS. Přes něj se nastavuje. (ELRS 4.0 má nový skript.)
To Woita,

reagoval jsem na dotaz který se týkal OTX. Ze s OTX 2.3.15 to jde ten má podporu ELRS na rozdíl od predchozích OTX verzi.

Jinak más samozřejmě pravdu, jak s přechodem na Edge tak s aktuálnim skriptem ELRS.
Libor
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Libor »

blembondo píše: pon 16.03.2026 15:22 EdgeTx má podporu internalacces a lze to zkontrolovat pod verzí fw přímo v Tx. Jinak QX7 Acces+EdgeTx+ELRS no problem. Není potřeba ani OneBit mode jako u QX7 Accst.
Díky!
Libor
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“