EDF stíhačka a štart z vozíku

Diskuze o modelech poháněných pomocí EDF (dmychadla) nebo přímo modelářskou turbínou.
Pravidla fóra
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: EDF stíhačka a štart z vozíku

#16 Příspěvek od jyrry »

Během čtyř návštěv našeho poletovacího plácku v minulém týdnu (takové počasí tak dlouho v kuse už nebude) jsem si uvědomil, že na travnaté ploše to nebude asi nikde nic moc (vlny, drny) a na asfalt se dostanu málokdy a stejně vedle něj je tráva. Proto pokračuju ve střílení gumicukem (bez rampy). Vypouštět éro z ruky při tahu gumy kolem 8kg se mi nechce, možná bych ho při natahování přetrh :lol: .
Příprava startu pro mě teď znamená zavrtání dvou vrutů 8x180 (spouštěcí mechanika) pomocí malého akušroubováku (je trvale v autě, nabíjí se přes USB-C), pak rozmotání a napnutí gumy (taky v létě vozím s sebou trvale) a zavrtání třetího vrutu (kotva gumy). Během toho medituju, očuchávám počasí, obhlížím okolí. Pak při balení poletový rozbor, pokec s kolegy (pokud tam vzácně jsou :mrgreen: ). Takže taky relax.
Ošoupání spodku éra slouží jako přirozený proces patinování.
No a výsledkem těchto úvah je odložení stavby vozíku na neurčito...
jyrry.webnode.cz
mior
Kontaktovat uživatele:

Re: EDF stíhačka a štart z vozíku

#17 Příspěvek od mior »

To vlachyn:

Kukám, že je to 3D tisk. Máš nejaké STL?

A vidím, že zadné kola sú za ťažiskom, takže asi správne.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Odpovědět

Zpět na „EDF/Turbíny“