ExpressLRS
Re: ExpressLRS
Jen volně navážu.
Pro testík jak to maká jsem koupil ER6 + extrerní výškoměr.BA01.
Jako reklama nelže..je to výškoměr. Jako vario to stojí za lejno...neb rozlišení je 0.5m !!!
Takže doporučuji kupovat jen tomu kdo chce znát výšku a vario ho nezajímá.
Na přijímači ER8-GV je to jiná liga. Tam je rozlišení standardních 0.01. (10cm/s ) a chodí to skvěle i jako vario.
Pro testík jak to maká jsem koupil ER6 + extrerní výškoměr.BA01.
Jako reklama nelže..je to výškoměr. Jako vario to stojí za lejno...neb rozlišení je 0.5m !!!
Takže doporučuji kupovat jen tomu kdo chce znát výšku a vario ho nezajímá.
Na přijímači ER8-GV je to jiná liga. Tam je rozlišení standardních 0.01. (10cm/s ) a chodí to skvěle i jako vario.
Ahoj. Dnes jsem chtel aktualizovat elrs v mem tx 15 ale neco se podelalo a nyni uz muj vysilac nevysila a nevim jak dal. Prestal mi fungovat i lua skript elrs takze se nedostanu ani abych mohl zapnout wifi a aktualizovat pres wifi . Delal jsem to pres konfigurator pres usb. Bohuzel pokazde eror. Nejsem it odbornik. Nevim jak dal. Budu rad za kazdou radu. Diky Milos.
Dvě manželky,dvě děti,pejsek,kočička,co že mám? Helikoptéru? Jo. Taky se něco najde.
Zápis firmwaru do vysílacího modulu přes rádio by neměl být složitý (teď jsem TO dělal s PA01*).
Takže zapnout rádio, "vetknout" USB, po dotazu vybrat** "USB Serial (VCP)" - měl by se v zařízeních PC/NTB objevit nový sériový port.
Pak v ExpressLRS vybrat správný FW. Jestli se nepletu, tak "RM Dual Band" a v zařízeních přímo TX15.
Asi nezapomenout nastavit svou oblíbenou "Binding phrase" a v našich končinách (řekněme) potřebné LBT, případně nastavení kolem WiFi...
Pak metódu - EdgeTX Passthrough a zkusit "Flash".
Pokud se nedaří, tak ideálně zkusit poslat, co TO píše, když se Configurator pokouší spojit s rádiem.
---
* zkoušel jsem AFHDS 3 s Tmr Rx (funguje) a zase zpět na ELRS
** pokud rádio nedá nic na výběr, je potřeba v nastavení rádia, třetí záložka (ozubené kolečko), téměř dole je "USB mode", přenout na "Ask" případně české ekvivalenty.
Takže zapnout rádio, "vetknout" USB, po dotazu vybrat** "USB Serial (VCP)" - měl by se v zařízeních PC/NTB objevit nový sériový port.
Pak v ExpressLRS vybrat správný FW. Jestli se nepletu, tak "RM Dual Band" a v zařízeních přímo TX15.
Asi nezapomenout nastavit svou oblíbenou "Binding phrase" a v našich končinách (řekněme) potřebné LBT, případně nastavení kolem WiFi...
Pak metódu - EdgeTX Passthrough a zkusit "Flash".
Pokud se nedaří, tak ideálně zkusit poslat, co TO píše, když se Configurator pokouší spojit s rádiem.
---
* zkoušel jsem AFHDS 3 s Tmr Rx (funguje) a zase zpět na ELRS
** pokud rádio nedá nic na výběr, je potřeba v nastavení rádia, třetí záložka (ozubené kolečko), téměř dole je "USB mode", přenout na "Ask" případně české ekvivalenty.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Delam vse podle navodu ale porve jsem dal i smazae pred zapisem a ted uz mi nejde ani lua skript elrs. Vysilacka nevysila. lua elrs jen prazdne okno s napisem Lua r16 internal TX
Dvě manželky,dvě děti,pejsek,kočička,co že mám? Helikoptéru? Jo. Taky se něco najde.
Zásadní otázka...Vidíš jednotlivé složky na Flash v rádiu?
poslal jsem sz. diky.
U V4.0 je potřeba nový script V16 jinak to blbne. Zde https://www.expresslrs.org/quick-start/ ... lua-script
https://github.com/ExpressLRS/ExpressLR ... 0/elrs.lua
https://github.com/ExpressLRS/ExpressLR ... 0/elrs.lua
Tady máš perfektní video jak na to...
https://www.youtube.com/watch?v=LtX21peK4O0
Mimchodem, je něco jiného Edge TX a něco jiného ELRS . Na to nezapomeň.
Ano. Edge TX jsem aktualizoval taky. Jde mi o ELRS. Vysílacka mi nevysila.
Podle toho navodu a dalsich jinych jsem to delal. Ale je fakt ze po pripojeni "serial VCP" se mi nezobrazi v ntb zadny novy port. Jen pokud zvolim USB storage SD tak se zobrazi.
Hmm. to by měl. Mělo by TO vypadat nějak takto (správce zařízení ve Win)
Zkus ještě juknout na nastavení rádia, předposlední záložka, položka "USB-VCP", měla by být "CLI":
A pokud zvolíš storage..musíš vidět tohle.
Jo a bacha....to připojení nemá rádo USB 3.0 !!
Teď jsem to zkoušel připojit na noťas....všechny porty OK
Pak na herní dělo co mám stabil....USB3.0 a ani prd, dokonce při jednom pokusu EMERGENCY MOD!!!
Na USB 2.0..pohoda.
Teď jsem to zkoušel připojit na noťas....všechny porty OK
Pak na herní dělo co mám stabil....USB3.0 a ani prd, dokonce při jednom pokusu EMERGENCY MOD!!!
Na USB 2.0..pohoda.
Tak vyřešeno. Děkuji za rady. Chyběl mi v ntb nějaký prográmek. Po instalaci vše proběhlo v pořádku. Vysílač už zase žije a vysílá.
Díky. M.
Díky. M.
ELSR 4.x - jeví se mi, že se snaží (zbytečně?) udržovat kvalitu signálu a vysílací výkony jsou pak kapku vyšší jak u v3.6.x. Nic méně funguje.