Náhrada Milesi Lba26

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kope
Kontaktovat uživatele:

Náhrada Milesi Lba26

#1 Příspěvek od kope »

Ahoj, existuje nějaká náhrada plniče Milisi Lba26, která by se prodávala v nějakém menším balení? Nejde mi o nějaké škudlení, ale nenarazil jsem na Milesi v menším balení, než 5l. A to vím, že do konce života nespotřebuju a zbytečně by ztvrdlo. Případně pokud máte tip, kde koupit v menším balení, sem s ním.
Chci to použít klasicky na tmelení balsového potahu s nalaminovanou skelnou tkaninou.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
guchar

Re: Náhrada Milesi Lba26

#2 Příspěvek od guchar »

? SK/SR - MILESI LBA26 základný lak 1L — 8.40 € https://www.montana.sk/milesi-lba26-zak ... 17947.html Vybrat možnost Balení 1 nebo 5 litrů https://apkonaradie.sk/produkt/milesi-z ... -interier/
doubravka
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od doubravka »

kope píše: pon 22.12.2025 11:02 Ahoj, existuje nějaká náhrada plniče Milisi Lba26, která by se prodávala v nějakém menším balení? Nejde mi o nějaké škudlení, ale nenarazil jsem na Milesi v menším balení, než 5l. A to vím, že do konce života nespotřebuju a zbytečně by ztvrdlo. Případně pokud máte tip, kde koupit v menším balení, sem s ním.
Chci to použít klasicky na tmelení balsového potahu s nalaminovanou skelnou tkaninou.
asi pozde, ale uplně normálně to jde objednat v litrovkách. není s tím problém.
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)
kope
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od kope »

Tak jsem už našel prodejce, který prodává Milesi po kilovkách. Sice byly nějaké trochu ofuky, že by to měli prodávat jen proškoleným pracovníkům (nějké nařízení EU kvůli jedné složkace, která tam je), ale prodají mi to.
Nikdy jsem Milesi LBA26 nepoužíval, jen jsem zatím vždycky slyšel - použij Milesi. A jak už jsem psal v prvním příspěvku - chci ho použít na tenké sklo, kterým bude olaminovaný balsový potah trupu. A pak stříkat akrylové barvy.
Tak se zeptám - je Milesi fakt tak moc lepší, než nějaký "běžný" plnič ve spreji?
corsair
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od corsair »

obsahuje ohromné množství sušiny proto hodně a dobře plní, určený je na povrchovu úpravu nábytku jo a taky hodně smrdí, mám ve sklepě nepožitou kilovku kupoval jsem to kdysi v H.Počernicích a ta druhá složka dost smrdí/tužidlo/ nebo spíš to ředidlo na Milesy stále kdykoliv do sklepa přijdu je to první co cítím

Natíral jsem tím křídla u Fw 190 D-9 co dělal Stein Model/polyš plus dýha/
natřeš, brousíš natřeš brousíš asi tak třkrát čtyřikrát až ty křídla byly hladká a lesklá jak zrcadlo....jen se muselo dávat bacha na polyš v křídlech to ředidlo to bylo schopné šežrat skrz tu dýhu

takže proti normálnímu plnič ve spreji je to jako jako trabant a BMV co se týká schopnosti vyplnění

a jestli to je něco většího tak to nedělej štetcem ale nastříkej to pistolí není to potom tolik broušení
kope
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kope »

Díky za vysvětlení. Budu válečkovat, na stříkání nejsem zařízený. Jak jsem psal, budu to nanášet na olaminovaný povrch. V prodejně byli docela ochotní poradit, na ten laminát mi doporučovali jiné tužidlo, než lnb77, to s nimi ještě proberu, až budu objednávat.
rodzr

#7 Příspěvek od rodzr »

...26ku používám především na větroně už minimálně 15 let ( váha ). Zkraje jsem stříkal , dnes zásadně válečkuji a to 3x v jednom kroku ( váleček, zaschnout , další váleček křížem atd...) a až pak po řádném vyschnutí za sucha brousím. Většinou už není třeba další vrstvička a povrch je jak dětská pr...ka. Pak většinou přímo 2K acryl. A přestože dělám i křídla PS + potah balsa či dýha a pak sklo ( 25-35 g), nikdy jsem problém s leptáním PS neměl . Zrovna tak dávám hodně řídkou vrstvu zaponu pod sklo na balsu či dýhu a opět bez problémů...
Jo, ten smrad je nic moc, ale tohle se dělá dobře venku a snad to i ty potvory mouchy odpuzuje...
Odpovědět

Zpět na „Dílna“