Ábíčko - zděšení

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Ábíčko - zděšení

#1 Příspěvek od jyrry »

Bere ho někdo ze známých? To tam fakt píšou takový s.ačky? :shock:
https://www.abicko.cz/clanek/precti-si- ... smrti.html
jyrry.webnode.cz
kope
Kontaktovat uživatele:

Re: Ábíčko - zděšení

#2 Příspěvek od kope »

Já koupil ábíčko před 14 dny vnučce. A zamáčkl jsem slzu. Články o K-popu o psychologii... Ale co mě otrávilo nejvíc bylo to, že vystřihovánky jsou tištěné oboustranně. Takže když si slepíš např. diorámu, tak už si neslepíš auto, které je vytištěné z druhé strany listu.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Úsměv

#3 Příspěvek od Úsměv »

kope píše: úte 24.02.2026 17:02když si slepíš např. diorámu, tak už si neslepíš auto, které je vytištěné z druhé strany listu.
Něco podobného jsem vnukovi pořešil kopírkou. A múžeš jich udělat i několik, pro případ že by se mu nedařilo. :D
S úsměvem jde všechno líp.. :D
MPml

#4 Příspěvek od MPml »

jyrry píše: úte 24.02.2026 15:47 Bere ho někdo ze známých? To tam fakt píšou takový s.ačky? :shock:
https://www.abicko.cz/clanek/precti-si- ... smrti.html
Myslím, že si zasloužíš skutečně silný zážitek. Prostě něco, co člověka opravdu srazí až skoro na kolena a jen tiše zamumlá: "už jsem viděl koně xxxxx, hada xxxxx, převrácený xxxxxx vůz, žížalu bušit holou pěstí do skály, stíhačku couvat...... ale tohle teda ještě opravdu ne"
-----------
Dej si na tom webu toho bývalého kultovního časopisu do vyhledávání slovo koutský.......a užij si to. :shock:
kope
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od kope »

Úsměv píše: úte 24.02.2026 17:33 Něco podobného jsem vnukovi pořešil kopírkou. A múžeš jich udělat i několik, pro případ že by se mu nedařilo. :D
Jo o kopírce už jsem slyšel. Mě jen překvapilo, že v redakci časopisu, který na vystřihovankách býval založený, takovýhle zhovadilý upgrade někoho napadl. Protože v ABC, které jsem si kupoval já, to tak urcite nebylo. Max byl na rubu návod. Ověřeno na 3 číslech, které mám z nostalgie doma.
Naposledy upravil(a) kope dne úte 24.02.2026 19:53, celkem upraveno 1 x.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jyrry »

MPml píše: úte 24.02.2026 17:40 ... koutský.......a užij si to. :shock:
A touhle žumpální tvorbou krmí děti. To už se nedivím ani placatozemcům, chemtrajlistům, AštarŠeranistům a podobné sebrance, když mají takovou líheň.
jyrry.webnode.cz
MPml

#7 Příspěvek od MPml »

jyrry píše: úte 24.02.2026 19:18 A touhle žumpální tvorbou krmí děti. To už se nedivím ani placatozemcům, chemtrajlistům, AštarŠeranistům a podobné sebrance, když mají takovou líheň.
A teď si představ, že by se tohodle (jak se z Abíčka stalo zkriplené Bravíčko :roll: ) dožil Šorel (když už jsme u toho, tak on - nejen on - byl poslední dobou taky naprosto zděšen - CO se to děje).
Začalo to (tahle naprostá destrukce hodnot) pokud si pamatuju cca 2008 a souvisela s tehdejšíma změnama, co udělal v té době vydavatel (majitel). Směr pak byl jasný, rychlost akorát narůstala.
prikrylm

#8 Příspěvek od prikrylm »

kope píše: úte 24.02.2026 17:02 Já koupil ábíčko před 14 dny vnučce. A zamáčkl jsem slzu. Články o K-popu o psychologii... Ale co mě otrávilo nejvíc bylo to, že vystřihovánky jsou tištěné oboustranně. Takže když si slepíš např. diorámu, tak už si neslepíš auto, které je vytištěné z druhé strany listu.
Tohle se ale dělo i před 30-40-ti lety, kdy na jedné straně bylo autíčko a na druhé jakási jiná (méně náročná) vystřihovánka. Tvl to už je doba...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od DAF »

Už jsem na nové Ábíčko na netu narazil a také jsem nebyl z článku nadšen. Bohužel tam není diskuze a nenašel jsem kontakt (možná jsem jen blbě hledal), aby napsal redakci.
Hitec Aurora 9X
Sagitt62

#10 Příspěvek od Sagitt62 »

I u mě panuje zděšení...Ábíčko,moje krásný,milovaný těžce sháněný Ábíčko...! Šmankote,jak já miluju záhady,ufouny,historické hádanky,sci-fi (Součka obzvlášť)!! Ale tyhle 50x vyvrácené bláboly cpát do hlav klukům(holky nevyjímaje),kteří snad ještě projeví zájem o techniku a přírodní vědy to je zločin,za který by měl být onen Koutský snad lámán v kole... Či (je-li i ezoterik) obestřen Jeremiáščiným "Fialovým kouzlem",bastard. Tohle jsi "Jyrry" snad ani neměl vytahovat na světlo. V životě by mě nenapadlo,že někdo bude tenhle blívajz z xkrát vyvařených nesmyslů cpát děckám. A řekl bych,Dafe,že psát takovým...entitám je zhola zbytečné. Takhle navštívit autora a zapomenout mu lakýrku v zadnici... :oops:
FunCub,Solius,Texas-"Rudý skřet", Middle Stick, Admirál II... + Graupner Mx-20 Hott
kope
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od kope »

prikrylm píše: stř 25.02.2026 12:15 Tohle se ale dělo i před 30-40-ti lety, kdy na jedné straně bylo autíčko a na druhé jakási jiná (méně náročná) vystřihovánka. Tvl to už je doba...
Netvrdím, že to tak nikdy nebylo, ale prolistoval jsem teď tři nostalgická čísla ročníku 26 (myslím, že to byl rok 82) a fakt ani v jednom není list, kde by na obou stranách byly vystřihovánky. Mimochodem, tahle čísla jsem si schovával kvůli článkům o barvách Humbrol, tehdy velká vzácnost. Jeden byl o tom, jak je ředit, byly tam rady, jak je uchovávat, aby ta vzácnost vydržela co nejdéle, jak případně zachránit vysychající barvu... A další o míchacích poměrech, aby mladý modelář z těch několika základních odstínů, které se daly sehnat, namíchal i nějaké jiné barvy, co třeba potřeboval :-)
prikrylm

#12 Příspěvek od prikrylm »

Humbrol jsem měl dvě! Tmavě zelenou a světle modrou na plastikový Aero C3A (viz google, zeleno-modrá varianta, první, co na mě vyskočila, to bylo přesně ono). Proti Unicol, děsně dobře kryly a dělaly úžasně jednolitý povrch. Ty unicol byly občas takové "hrbaté". Možná jsem to tenkrát jen neuměl.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
corsair
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od corsair »

kope píše: stř 25.02.2026 22:00 Jeden byl o tom, jak je ředit, byly tam rady, jak je uchovávat, aby ta vzácnost vydržela co nejdéle, jak případně zachránit vysychající barvu... A další o míchacích poměrech, aby mladý modelář z těch několika základních odstínů, které se daly sehnat, namíchal i nějaké jiné barvy, co třeba potřeboval :-)

no kdyby tě zajímal nějaký ročník či číslo, či vystřihovánka nebo seriál mám toho 61 GB ročník 1 /1957/ až 31/1990/
pepin

#14 Příspěvek od pepin »

prikrylm píše: stř 25.02.2026 22:08 Humbrol jsem měl dvě! Tmavě zelenou a světle modrou na plastikový Aero C3A (viz google, zeleno-modrá varianta, první, co na mě vyskočila, to bylo přesně ono). Proti Unicol, děsně dobře kryly a dělaly úžasně jednolitý povrch. Ty unicol byly občas takové "hrbaté". Možná jsem to tenkrát jen neuměl.
Né, unikolky byli fakt divný, humbrolkama jsem jednou i stříkal asi 1m rozpětí rc spita 😀

Moje první ero s křidélkama, prd jsem tehdy věděl jakou asi tak na křidélkách nastavit výchylku, kolik jsem nastavil si už nepamatuji, jen že do max 1 minuty, spíš dřiv jsem ho ve výkrutech zavrtal do země,,totál na sračky,ale si pamatuji že domu jsem ty zbytky odnášel nadšenej s tim že ero s křidélkama je zplně jiná liga než jen výškovka směrovka. Motor , mam pocit že dvojka junior jel co dal bez regulace servem.

U dalšího era jsem už udělal výchylky menší a to už se uřídit dalo.
LittleFalco

#15 Příspěvek od LittleFalco »

Teď jsi mi připoměl mého prvního motoráka - Astir od Modely, řízená V+S, motor Junior 2cm.
První let, zkušenější (o rok starší) modelář tomu pošteloval plný plyn a hodil mi to. Z toho ječení jsem byl tak vyplašenej že jsem očekával stoupání kolmo do nebes - taky to podle toho dopadlo. Po zběsilém stoupání následovala ztráta rychlosti a čtvrtspirála do země. Odnesla to vrtule a spojka křídla (ohnutá plechová planžeta).
Poučen z krizového vývoje jsem o měsíc déle (po obdržení dalšího kapesného) provedl po startu velmi katolické stoupání - a zjistil že to létá vlastně úplně stejně jako RCV2.

Coby mladý a úderný jsem na Astira nepěl chválu - až po letech mi došlo že to bylo letadlo které mě naučilo létat. Byl to prostě účelový kompromis. Dvě serva (třetí znamenalo dalších 500,- což byla cena celé stavebnice) a těžký (na druhou stranu přežil rány začátečníků).
A i tu první, největší ránu přežil bez výrazné újmy.
Zpátky doma, v kopcích :-)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“