https://www.abicko.cz/clanek/precti-si- ... smrti.html
Ábíčko - zděšení
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Ábíčko - zděšení
Bere ho někdo ze známých? To tam fakt píšou takový s.ačky?
jyrry.webnode.cz
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ábíčko - zděšení
Já koupil ábíčko před 14 dny vnučce. A zamáčkl jsem slzu. Články o K-popu o psychologii... Ale co mě otrávilo nejvíc bylo to, že vystřihovánky jsou tištěné oboustranně. Takže když si slepíš např. diorámu, tak už si neslepíš auto, které je vytištěné z druhé strany listu.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Něco podobného jsem vnukovi pořešil kopírkou. A múžeš jich udělat i několik, pro případ že by se mu nedařilo.kope píše: úte 24.02.2026 17:02když si slepíš např. diorámu, tak už si neslepíš auto, které je vytištěné z druhé strany listu.
S úsměvem jde všechno líp.. :D
Myslím, že si zasloužíš skutečně silný zážitek. Prostě něco, co člověka opravdu srazí až skoro na kolena a jen tiše zamumlá: "už jsem viděl koně xxxxx, hada xxxxx, převrácený xxxxxx vůz, žížalu bušit holou pěstí do skály, stíhačku couvat...... ale tohle teda ještě opravdu ne"jyrry píše: úte 24.02.2026 15:47 Bere ho někdo ze známých? To tam fakt píšou takový s.ačky?![]()
-----------
Dej si na tom webu toho bývalého kultovního časopisu do vyhledávání slovo koutský.......a užij si to.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Jo o kopírce už jsem slyšel. Mě jen překvapilo, že v redakci časopisu, který na vystřihovankách býval založený, takovýhle zhovadilý upgrade někoho napadl. Protože v ABC, které jsem si kupoval já, to tak urcite nebylo. Max byl na rubu návod. Ověřeno na 3 číslech, které mám z nostalgie doma.Úsměv píše: úte 24.02.2026 17:33 Něco podobného jsem vnukovi pořešil kopírkou. A múžeš jich udělat i několik, pro případ že by se mu nedařilo.![]()
Naposledy upravil(a) kope dne úte 24.02.2026 19:53, celkem upraveno 1 x.
A touhle žumpální tvorbou krmí děti. To už se nedivím ani placatozemcům, chemtrajlistům, AštarŠeranistům a podobné sebrance, když mají takovou líheň.
jyrry.webnode.cz
A teď si představ, že by se tohodle (jak se z Abíčka stalo zkriplené Bravíčkojyrry píše: úte 24.02.2026 19:18 A touhle žumpální tvorbou krmí děti. To už se nedivím ani placatozemcům, chemtrajlistům, AštarŠeranistům a podobné sebrance, když mají takovou líheň.
Začalo to (tahle naprostá destrukce hodnot) pokud si pamatuju cca 2008 a souvisela s tehdejšíma změnama, co udělal v té době vydavatel (majitel). Směr pak byl jasný, rychlost akorát narůstala.
Tohle se ale dělo i před 30-40-ti lety, kdy na jedné straně bylo autíčko a na druhé jakási jiná (méně náročná) vystřihovánka. Tvl to už je doba...kope píše: úte 24.02.2026 17:02 Já koupil ábíčko před 14 dny vnučce. A zamáčkl jsem slzu. Články o K-popu o psychologii... Ale co mě otrávilo nejvíc bylo to, že vystřihovánky jsou tištěné oboustranně. Takže když si slepíš např. diorámu, tak už si neslepíš auto, které je vytištěné z druhé strany listu.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Už jsem na nové Ábíčko na netu narazil a také jsem nebyl z článku nadšen. Bohužel tam není diskuze a nenašel jsem kontakt (možná jsem jen blbě hledal), aby napsal redakci.
Hitec Aurora 9X
I u mě panuje zděšení...Ábíčko,moje krásný,milovaný těžce sháněný Ábíčko...! Šmankote,jak já miluju záhady,ufouny,historické hádanky,sci-fi (Součka obzvlášť)!! Ale tyhle 50x vyvrácené bláboly cpát do hlav klukům(holky nevyjímaje),kteří snad ještě projeví zájem o techniku a přírodní vědy to je zločin,za který by měl být onen Koutský snad lámán v kole... Či (je-li i ezoterik) obestřen Jeremiáščiným "Fialovým kouzlem",bastard. Tohle jsi "Jyrry" snad ani neměl vytahovat na světlo. V životě by mě nenapadlo,že někdo bude tenhle blívajz z xkrát vyvařených nesmyslů cpát děckám. A řekl bych,Dafe,že psát takovým...entitám je zhola zbytečné. Takhle navštívit autora a zapomenout mu lakýrku v zadnici... 
FunCub,Solius,Texas-"Rudý skřet", Middle Stick, Admirál II... + Graupner Mx-20 Hott
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Netvrdím, že to tak nikdy nebylo, ale prolistoval jsem teď tři nostalgická čísla ročníku 26 (myslím, že to byl rok 82) a fakt ani v jednom není list, kde by na obou stranách byly vystřihovánky. Mimochodem, tahle čísla jsem si schovával kvůli článkům o barvách Humbrol, tehdy velká vzácnost. Jeden byl o tom, jak je ředit, byly tam rady, jak je uchovávat, aby ta vzácnost vydržela co nejdéle, jak případně zachránit vysychající barvu... A další o míchacích poměrech, aby mladý modelář z těch několika základních odstínů, které se daly sehnat, namíchal i nějaké jiné barvy, co třeba potřebovalprikrylm píše: stř 25.02.2026 12:15 Tohle se ale dělo i před 30-40-ti lety, kdy na jedné straně bylo autíčko a na druhé jakási jiná (méně náročná) vystřihovánka. Tvl to už je doba...
Humbrol jsem měl dvě! Tmavě zelenou a světle modrou na plastikový Aero C3A (viz google, zeleno-modrá varianta, první, co na mě vyskočila, to bylo přesně ono). Proti Unicol, děsně dobře kryly a dělaly úžasně jednolitý povrch. Ty unicol byly občas takové "hrbaté". Možná jsem to tenkrát jen neuměl.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
kope píše: stř 25.02.2026 22:00 Jeden byl o tom, jak je ředit, byly tam rady, jak je uchovávat, aby ta vzácnost vydržela co nejdéle, jak případně zachránit vysychající barvu... A další o míchacích poměrech, aby mladý modelář z těch několika základních odstínů, které se daly sehnat, namíchal i nějaké jiné barvy, co třeba potřeboval![]()
no kdyby tě zajímal nějaký ročník či číslo, či vystřihovánka nebo seriál mám toho 61 GB ročník 1 /1957/ až 31/1990/
Né, unikolky byli fakt divný, humbrolkama jsem jednou i stříkal asi 1m rozpětí rc spitaprikrylm píše: stř 25.02.2026 22:08 Humbrol jsem měl dvě! Tmavě zelenou a světle modrou na plastikový Aero C3A (viz google, zeleno-modrá varianta, první, co na mě vyskočila, to bylo přesně ono). Proti Unicol, děsně dobře kryly a dělaly úžasně jednolitý povrch. Ty unicol byly občas takové "hrbaté". Možná jsem to tenkrát jen neuměl.
Moje první ero s křidélkama, prd jsem tehdy věděl jakou asi tak na křidélkách nastavit výchylku, kolik jsem nastavil si už nepamatuji, jen že do max 1 minuty, spíš dřiv jsem ho ve výkrutech zavrtal do země,,totál na sračky,ale si pamatuji že domu jsem ty zbytky odnášel nadšenej s tim že ero s křidélkama je zplně jiná liga než jen výškovka směrovka. Motor , mam pocit že dvojka junior jel co dal bez regulace servem.
U dalšího era jsem už udělal výchylky menší a to už se uřídit dalo.
- LittleFalco
Teď jsi mi připoměl mého prvního motoráka - Astir od Modely, řízená V+S, motor Junior 2cm.
První let, zkušenější (o rok starší) modelář tomu pošteloval plný plyn a hodil mi to. Z toho ječení jsem byl tak vyplašenej že jsem očekával stoupání kolmo do nebes - taky to podle toho dopadlo. Po zběsilém stoupání následovala ztráta rychlosti a čtvrtspirála do země. Odnesla to vrtule a spojka křídla (ohnutá plechová planžeta).
Poučen z krizového vývoje jsem o měsíc déle (po obdržení dalšího kapesného) provedl po startu velmi katolické stoupání - a zjistil že to létá vlastně úplně stejně jako RCV2.
Coby mladý a úderný jsem na Astira nepěl chválu - až po letech mi došlo že to bylo letadlo které mě naučilo létat. Byl to prostě účelový kompromis. Dvě serva (třetí znamenalo dalších 500,- což byla cena celé stavebnice) a těžký (na druhou stranu přežil rány začátečníků).
A i tu první, největší ránu přežil bez výrazné újmy.
První let, zkušenější (o rok starší) modelář tomu pošteloval plný plyn a hodil mi to. Z toho ječení jsem byl tak vyplašenej že jsem očekával stoupání kolmo do nebes - taky to podle toho dopadlo. Po zběsilém stoupání následovala ztráta rychlosti a čtvrtspirála do země. Odnesla to vrtule a spojka křídla (ohnutá plechová planžeta).
Poučen z krizového vývoje jsem o měsíc déle (po obdržení dalšího kapesného) provedl po startu velmi katolické stoupání - a zjistil že to létá vlastně úplně stejně jako RCV2.
Coby mladý a úderný jsem na Astira nepěl chválu - až po letech mi došlo že to bylo letadlo které mě naučilo létat. Byl to prostě účelový kompromis. Dvě serva (třetí znamenalo dalších 500,- což byla cena celé stavebnice) a těžký (na druhou stranu přežil rány začátečníků).
A i tu první, největší ránu přežil bez výrazné újmy.
Zpátky doma, v kopcích :-)