Stručně
(pro stroje bez FlightControlleru)
V3 - ch5 nastav zdroj na "MAX" váha 100% - furt režim "arm" - ch5 se na nic jiného nedá použít
V4 - "arm" furt zapnutý - "arm using" nastav na "switch" a vyber "ON"- zase furt režim "arm" - lze použít ch5 na cokoli
Podrobněji
pepin píše:
Absolutně netušim proč ho vubec musim u plošniku řešit a pokud ho skutečně nemusim řešit tak zase vubec nechápu proč by mi mělo ve verzi 3 vadit že arm je na kanálu č 5 a je šilený problem z meho pohledu tedy jen ten, že pro kanál 5 nastavuji ten pátý kanál v kanálu 9.
(V3) Podle mě dost přesně. Arm, jako takový je na plošníky úplně ku ho... Na to konto mám/jsem měl u plošníků ch5 nastaveno na "arm" tupou konstantou, bez žádného přepínače, či "točítka". Je to jen kvůli tomu, že ve v3 se přes ch5 zapíná do arm i vysílací modul.
Zapnout do "arm" vyslací modul je dobré, protože vysílací modul v "disarm" krom toho, že se můžou std kanály vysílat "laxněji", se výkon cpu používá na milion dalších "pičičmundiček", které můžou, díky tomu spotřebovanému výkonu ovlivnit vysílání std kanálů.
Proto jsem zmínil příklad toho, že když mám křidélko na ch5 tak skoro ok, ale jak se Tx modul přepíná tam a zpátky může to mít (a má) "na funkci" vliv.
V4 - zapni modul do "arm" přepínačem (nebo klidně "furt zapnuto" (ON)) a víc řešit nemusíš.
Až narazíš na problém v nastavování něčeho v Tx modulu a "bude si to stěžovat", že to něco nastavit nemůžeš, protože tx modul je v "arm" režimu, začni řešit "arm".
---------------
Do nějakého vyhrazování x příspěvků na začátku vlákna a dopisování se mi vůbec nechce.
-----------
Párovací fráze - když ji zapomeneš, tak vymyslíš novou a přes telefon to všechno poměníš.

Je to sice otrava, ale dá se TO spáchat i na poli.
I ELRS se dá "nastavit jednou a používat". Pokud se vyhnu "párovací frázi", lze i "bind tlačítko" používat.
.....................
Asi vidím ten problém - když si koupím FlySky i6X s přijímačem, bývá Tx a Rx spárovaný a skoro jsem ochoten věřit že spousta lidí soupravu použije tak, jak je a o žádném párování (i když se o něm píše v manuálu) nemá moc tušení. Prostě lítají/jezdí.
Tohle u ELRS nedostanete. Navíc ELRS jako takové nabízí takových "fíčur", že nepoučený uživatel to musí brát, když už ne jako magii, tak alespoň jako "raketovou vědu". Byť i na takovém FlySky přijímači se dají nastavit zajímavé věci, o možnostech nastavení třeba takového GR-12L ani nemluvě.