Kelímek na mícháni epoxydu

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
kope
Kontaktovat uživatele:

Re: Kelímek na mícháni epoxydu

#16 Příspěvek od kope »

Celeron píše: sob 31.01.2026 17:56 Díky, počkám si.
Takže to je tady:
https://makerworld.com/cs/models/194987 ... Id-2095022

Já to tiskl ze zeleného transparentního PCTG (protože ho zrovna mám), lepší by byl možná úplně čirý
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Orel21

#17 Příspěvek od Orel21 »

Odřízl jsem vršek plastové injekční stříkačky 20ml. Dno pístu je přilepené na kus truhlářské překližky (tlačné kolečko je na překližce v ohrádce z lišt3x5) a přelil přes okraj tlačného kolečka zahuštěný epoxyd. Podle potřeby si nastavím výšku pístu, naleju odměřenou pryskyřici, tužidlo a promíchám. Podle potřeby je možné vytlačit namíchané lepidlo snadno ven nebo nechat tak jak je a odebírat z kelímku.
Po skončení lepení vytlačím zbylý epoxyd ven, píst vytáhnu z válce a obvod pístu i vnitřek válce vytřu ubrouskem, to je celé.

Výhoda: v případě potřeby si můžu překližku chytit svěrkou k pracovní desce. Hůř se to pak zvrhává :D
Hanyk
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Hanyk »

Používám kelímky z automatu na kafe. papírové i plastové
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm +Aurora9,Tandem x20
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Celeron »

kope píše: ned 01.02.2026 18:53 Takže to je tady:
https://makerworld.com/cs/models/194987 ... Id-2095022
Díky za odkaz. Repetier mi ale hlásí spoustu chyb a ani oprava v Netfabu si s tím neporadí. Asi bude jednodušší si to vymodelínovat sám.

to Orel: To je celkem dost dobrej tip. Já používám odříznutou 20ml stříkačku na nabírání epoxydu z plechovek. Ale ten tvůj tip mě nenapadl.
Kámoš používá plechový konkávní dna od sprejů, co se vršek a dno pertluje na válcovou část. Dělá ve výrobě těch nádobek, kde toho maj tuny.
Použije a zahodí. Jen se to musí pokládat na odříznutej kus trubky.
Zenair

#20 Příspěvek od Zenair »

Celeron píše: pon 02.02.2026 18:11 Asi bude jednodušší si to vymodelínovat sám.
Tak zkus něco pro tebe vyhovujícího najít tady, je toho hafo... https://www.yeggi.com/q/mixing+cup/
Tvořit další už se mi jeví jako poněkud zbytečné...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od DAF »

Tvl, tolik příspěvků a přitom taková blbost :lol: :lol: :lol: . Pokud to mám jen na namíchání trošky lepidla, používám ta již zmíněná pouzdra hraček z čokoládových vajíček. Bohatě stačí. Navíc z jeho vajíčka mám dvě nádobky. Zaschlý zbytek se dal dobře vyloupnout. Pokud byly ještě běžné kinofilmy, používal jsem ta pouzdra, podobně se zbytek dá celkem dobře vyloupnout. Daly by se použít i tzv. bralenky - https://www.vcelarstvihavlickovi.cz/Bra ... a-d596.htm po odříznutí vršku. Je to vlastně stejná lahvička, v jaké se prodává Purex. Je to pružný materiál, takže zase, zbytek půjde dobře vyloupnout. A dají se sehnat v různých velikostech. Na kroužek jsme koupil podobné lahvičky se šroubovacím uzávěrem, ve kterých přechovávám lepidla. Je to firma https://www.verkon.cz/plastove-a-kovove-kelimky/ , https://www.verkon.cz/lahve-pp/ , prodávají laboratorní chemické potřeby. Určitě by se tam dalo něco vhodného najít.
Hitec Aurora 9X
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Celeron »

Chceš to tady snad cenzůrovat? Bralenky jsou na dvě věci, z válcový nádobky ze dna zbytek nevyloupneš. Proč asi sháním kónický? :mrgreen:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od DAF »

Samozřejmě cenzurovat nic nehodlám, jen mi připadá třeba 3D tisk, různá plastová (křehká) štamprlata a podobně věci na danou věc zbytečné. Ta vajičková pouzdra mi vyhovují a když lepidlo zaschne požmoulám to v rukou a zbytek vypadne, podobné zkušenosti mám i s nádobkami z PP, proto jsem to zmínil. Pokud ti to nevyhovuje, najdi si něco lepšího, mně to stačí.
Hitec Aurora 9X
pepin

#24 Příspěvek od pepin »

DAF píše: úte 03.02.2026 20:15 Samozřejmě cenzurovat nic nehodlám, jen mi připadá třeba 3D tisk, různá plastová (křehká) štamprlata a podobně věci na danou věc zbytečné. Ta vajičková pouzdra mi vyhovují a když lepidlo zaschne požmoulám to v rukou a zbytek vypadne,
Já seru i na to požmoulání, než namícham jednu dávku už mám misku na další.

Jako ty kindrvajíčkový misky asi taky dobrý, ale žrát to denně aby byla zásoba misek na epoxyd, no nevim nevim jestli je to zdravý.

Jedno je jistý, neni to vubec žádná sranda v roce 2026 pořešit v čem michat jednu dvě kapky epoxydu ale díky bohu přesně tady na to máme právě tady ty fora zaměřený na tuto specifickou problematiku.jen se pak nedivte až se zeptáte umělý inteligence v čem míchat epoxyd že vám doporuči kupovat kindrvajíčka
Ten tisk na 3d tiskárně mi přijde ale dobrej, tam si člověk ani nevšimne že než ten tisk doladí, vyjde ho jedna miska třeba na 20 korun a jak je známo, co oči nevidí to srdce nebolí.

To s tou seřizlou stříkačkou —Orel 21 — mi ale přijde dobrý, na něco asi i lepší než riskovat ublemcání váhy , to určitě vyzkoušim, to mi přišlo docela hodně dobrý když je toho o něco víc než to jen dát od oka ale zase málo na to to odvažovat na váze.

Za to dávám alespon tři palce nahoru.
Přílohy
A1772DFD-FCCF-46CB-A781-DF33F543DECB.jpeg
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od TomasC »

Ok, tak jsem došel pro fotku do sklepa..
Soubor pro tisk přiložen.
Přílohy
20260203_230218.jpg
DrzakNaStrikacku2.stl
(135.24 KiB) Staženo 4 x
Zenair

#26 Příspěvek od Zenair »

Tak jsem si myslel, že mám to samé, ale jeden malý rozdíl tam je. To už je let, co jsem tohle tisknul :)
1000003554.jpg
DAF
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od DAF »

Pepine, to je právě výhoda vedoucích kroužků :lol: , dám to za úkol klukům, vajíčka koupí rodiče, kluci dostanou hračku a čokošku a mně na kroužek přinesou pouzdro ;) . Já to také nehrotím, vezmu, co je po ruce a namíchám. Ty lahvičky z PP, i když nejsou konické, mi celkem vyhovují, proto jsem o tom psal.
Hitec Aurora 9X
corsair
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od corsair »

twl taková 3,14čovina a takových příspěvků :o z bralenky to jde normálka vytáhnout jen se tam musí nechat ztuhnou i míchátko což u mne jsou takové ty uzké špachličky na míchání kafe....za to to vytáhnu po promnutí bralenky
Naposledy upravil(a) corsair dne stř 04.02.2026 8:32, celkem upraveno 1 x.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od jyrry »

No, řekl bych že to je počasím. Už dlouho je leckde nelítatelno. :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
corsair
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od corsair »

přesně zima je dlouhá a hnusná a se zvyšujícím se věkem se člověku do té kosy moc nechce
Odpovědět

Zpět na „Dílna“