Kelímek na mícháni epoxydu

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Kelímek na mícháni epoxydu

#1 Příspěvek od Celeron »

Tak mi odešla poslední originál kelímek - měrka na míchání epoxydu, co bývala v papírových krabičkových sadách Chs Epoxy 1200 v dobách bolševika. Hledal jsem na trhu něco podobnýho v podobný velikosti, hlavně aby se z toho dal zatvrdlej epoxyd vymáčknout, tedy s kónickým tvarem. A ani to nemusí mít žádnou měrku. Něco jsem našel v lékárně ale je to z nějakýho křehkýho plastu, takže jen na jedno použití. Pak jsem našel pár válcových lékovek asi z PE, materiálově vyhovující. Po odříznutí hrdla jsou použitelný ale kvůli tvaru se z toho zatvrdlina téměř nedá dostat.
Nepoužíváte někdo něco kónickýho alá ten původní kelímek?
Papir
Kontaktovat uživatele:

Re: Kelímek na mícháni epoxydu

#2 Příspěvek od Papir »

Sice ne to co hledáš, ale používám papírové kelímky a plastové štamprlata.
Při jejich ceně pár halířů absolutně nemá cenu řešit znovupoužitelnost. I tak pár ciklů na jednou kusu dám :-)
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Celeron »

O těch štamprlatech vím, taky křehkej plast jako ty odměrky z lékárny. Asi mě nezbyde, než jít do nich a vyhazovat.
prikrylm

#4 Příspěvek od prikrylm »

Používám vršky do sprejů. Manželka zásobuje vcelku dostatečně. Akorát některé mají "větrací" dírku, tak ty ne.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DAF »

Máš ve svém okolí nějaké menší děti? Kup jim vajíčka Surprice (nebo jak se to správně jmenuje). Děti si dají čokošku, uvnitř najdou a postavi si hračku, která je uvnitř v takovém žlutém pouzdře. To jim pak seber a máš hned dvě nádobky na míchání epoxydu ;) .
Hitec Aurora 9X
Franta18

#6 Příspěvek od Franta18 »

Celeron
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Celeron »

5 kaček kus? Za to je těch štamprlat skoro 10. Mimo jiný, v lékárnách maj to samý, zase ten křehkej plat.
rodzr

#8 Příspěvek od rodzr »

...mám rád jogurty, holt nevyhodim, ale umeju, oříznu vršek a mám to zadarmo ( jogurty kupuje manželka :D ) ...
kope
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od kope »

Na 3d tiskařském foru jsem objevil jsem kelímky k vytisknutí. Mají na sobě naznačené rysky. Až budu zítra večer u pc, pošlu odkaz. Autorem modelu je kolega, který myslím občas nakoukne i sem.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Celeron »

Tak ještě jednou: Hledal jsem na trhu něco podobnýho v podobný velikosti, :roll: Pro někoho, kdo laminuje ve velkým je kelímek taky třeba třílitrovej kýbl. :lol:
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Celeron »

kope píše: sob 31.01.2026 15:56 Na 3d tiskařském foru jsem objevil jsem kelímky k vytisknutí.
Díky, počkám si.
Asek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Asek »

Pokud stačí, že je to malé a nemusí být měrka, tak se mi docela osvědčila vložka/platíčko (nebo jak to nazvat) od toffife. Je tam plno jamek, mají hladký povrch a nepřevrací se to.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od TomasC »

Celeron píše: sob 31.01.2026 11:27 Tak mi odešla poslední originál kelímek - měrka na míchání epoxydu, co bývala v papírových krabičkových sadách Chs Epoxy 1200 v dobách bolševika.
A není alespoň nějaký rozměr. Mě je samozřejmě jasné, že ty víš přesně co hledáš. Ale já třeba originál kelímek - měrka na míchání epoxydu, co bývala v papírových krabičkových sadách Chs Epoxy 1200 v dobách bolševika nemám a tak netuším...
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od TomasC »

LittleFalco

#15 Příspěvek od LittleFalco »

Kelímky od jogurtů či jednorázové pohárky nebrat - tvar je OK ale jsou z tenkého plastu a v ruce se deformují.

Já používám kelímky od pudinkových dezertů (které musím kupovat po platech pro mého otce). Důležité faktory jsou: větší tloušťka stěny, kónický tvar bez hran, absence prolisu na dně (méně míchání), vyrobeny z průhledného plastu a je to zužitkování odpadu.
Na větší množství (třeba formy) používám kyblíky od zmrzliny Manhattan. Jsou lehké, z tvrzeného papíru ale nedeformují se. Tvarově jsou OK a celý váleček se vejde až na dno - což je hodně důležité. Nejlepší na to byly plastové nočníky s držátkem bohužel ty pro tento účel použitelné se přestaly prodávat před 25ti lety a tak mi zásoba časem došla

Důležitá poznámka - já vytvrzenou pryskyřici nevylupuji, když kelímek ztěžkne nebo v něm jsou nerovnosti (třeba po míchání aerosilu) tak letí do odpadu k plechovkám od chemie. Takže co to vydrží nebo nevydrží netuším.
Zpátky doma, v kopcích :-)
Odpovědět

Zpět na „Dílna“