Z-37 Čmelák Kor-Model
Re: Z-37 Čmelák Kor-Model
Tak už jsem také šťastným majitelem čmeláka
Bude samozřejmě v provedení "Vesničko má středisková" a pilot Štefan již na mě také čeká
Uhlí je objednáno, tak teď už je to jen na mě, ale trošku to potrvá neb mě čeká nejspíš renovace střechy 
Vždy,když můžu pochválit českého výrobce českého letadla,rád to udělám.Dnes jsem dodělal a zalítnul "velkého" čmeldu a musím jeno chválit.Krásný pomaloučký vzlet,pár ťuknutí do trimu výškovky a křidélek a užíval jsem si podvečerního "kochacího" lítání.I bez klapek lítá krásně pomalu,vypadá opravdu jako skutečné.Je to skutečná pohodovka,absolutně bez nějakých záludností.Zalítnul jsem ho bez rozmetadla,ale i to už je přichystáno,ať můžu práškovat.Vylítal jsem zatím jen dvě baterky,ale maximální spokojenost.Tak už se těším zítra na další lety. 
Jardátor píše:Vždy,když můžu pochválit českého výrobce českého letadla,rád to udělám.Dnes jsem dodělal a zalítnul "velkého" čmeldu a musím jeno chválit.Krásný pomaloučký vzlet,pár ťuknutí do trimu výškovky a křidélek a užíval jsem si podvečerního "kochacího" lítání.I bez klapek lítá krásně pomalu,vypadá opravdu jako skutečné.Je to skutečná pohodovka,absolutně bez nějakých záludností.Zalítnul jsem ho bez rozmetadla,ale i to už je přichystáno,ať můžu práškovat.Vylítal jsem zatím jen dvě baterky,ale maximální spokojenost.Tak už se těším zítra na další lety.
To se pěkně čte... Gratuluji k úspěšnému záletu a ať slouží velmi dlouho k tvé spokojenosti a klukům z Kor-Model přeji další super letadla
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
A nevíte někdo jaká má být ta jejich letošní novinka,ať se mám na co těšit?
Na stránkách uvedena zatím není,ale měli ji představit koncem června na nějaké akci.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
A funguje ještě Kor Model? Na jejich webu je poslední aktualita z prosince 2017, před tím tam bylo skoro každej měsíc něco v aktualitách novýho.
Já myslím,že fungujou.Na jejich stránkách je opravdu "mrtvo",více komunikují na FB.
Taky bych do toho šel, ale...
Není skladem.
Nicméně, i když velikost je velmi příjemná, tak vzhledem k tomu, že asi půjdu do stavby "od nuly", asi jej trochu zvětším.
Viděl bych to na cca dva metry.
Abych nevymýšlel vymyšlené - může někdo napsat, jaký je tam profil?
Ten je podle recenze v RCM zřejmě velmi ideální a mírným zvětšením by nemělo dojít ke změně vlastností.
To spíš pokazím jiným než chlupatým EPP povrchem.
Nebo - může mi někdo ten profil obkreslit? Středový i koncový...
Má to negativy?
Není skladem.
Nicméně, i když velikost je velmi příjemná, tak vzhledem k tomu, že asi půjdu do stavby "od nuly", asi jej trochu zvětším.
Viděl bych to na cca dva metry.
Abych nevymýšlel vymyšlené - může někdo napsat, jaký je tam profil?
Ten je podle recenze v RCM zřejmě velmi ideální a mírným zvětšením by nemělo dojít ke změně vlastností.
To spíš pokazím jiným než chlupatým EPP povrchem.
Nebo - může mi někdo ten profil obkreslit? Středový i koncový...
Má to negativy?
Zdravím ty kdo postavili čmeláka od KOR-model, také ho stavím (1530 model), jsem před dokončením křídla a potřeboval bych poradit.
Čím lepit k sobě poloviny žlutých plastových noh ??
Testoval jsem nějaký 5 min. epoxid (byl doma k dispozici) a moc se nechytal, CA vteřiňák zdá se trochu plast naleptává.
Může někdo dát své zkušenosti k dispozici ??
Čím lepit k sobě poloviny žlutých plastových noh ??
Testoval jsem nějaký 5 min. epoxid (byl doma k dispozici) a moc se nechytal, CA vteřiňák zdá se trochu plast naleptává.
Může někdo dát své zkušenosti k dispozici ??
Tak jedna pozitivní zpráva na konec roku.Kor model opět ožívá a začíná vyrábět.Měl jsem od nich několik letadel a jsou to skvělé,maketově dokonalé modely.Už přijímají objednávky s dodánín na leden 2026,a dali tam kluci i slevu.Tak jim přeji ať se jim zadaří a určitě na jaro budu objednávat Turbo čmeláka. 
Tak to je dobrá zpráva. Mám od nich L410 a s chutí si pořídím něco k němu. 
Nemáte někdo info zda KOR model již dodává Čmeláky ?? 
Zdravím, taky jsem objednal ale turbočmeláka nebude mi vadit když ho dostanu až v únoru.
V nabídce mají rozmetadlo ale to nechci, možná mu udělám "baky" (přídavné nádrže na palivo)
Měl bych dotaz jestli někdo dělá na tiskárně doplňky jako třeba víko kotle nebo ty nášlapy na křídle případně blatníky že bych si jeden set odkoupil.
J.Lup.
V nabídce mají rozmetadlo ale to nechci, možná mu udělám "baky" (přídavné nádrže na palivo)
Měl bych dotaz jestli někdo dělá na tiskárně doplňky jako třeba víko kotle nebo ty nášlapy na křídle případně blatníky že bych si jeden set odkoupil.
J.Lup.
SkyClimber,Velox 2m,Pitss,Scout,Yak54,Click2,GeeBee r3,Bird of Time,Me110,B-26,Tilia25, Aurora9
Dodávky od KOR již chodí.
Na webu jsou v nabídce stále jen čmeláci i když jsou přislíbeny další modely.
Na webu jsou v nabídce stále jen čmeláci i když jsou přislíbeny další modely.