Lidl, řezačka na dlaždice

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Lidl, řezačka na dlaždice

#1 Příspěvek od Celeron »

Koukal jsem v Lidlu na tuhle řezačku dlaždic. Kámoš mi čistě náhodou napráskal, že si ji nějakej jeho známej lodičkář před rokem koupil, vyhodil diamanťák a dal kotouč s jemným zubem na dřevo a nebo pilku frézku. Vlastně taková malá formátovka z toho vznikne. Nevíte náhodou někdo, jestli to má nastavitelnej zdvih kotouče a nebo to je na fest jen jedno nastavení? Na krabici to není vidět a žádná tam zrovna rozbalená nebyla jak často bývá.
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Lidl, řezačka na dlaždice

#2 Příspěvek od DAF »

Pokud by šel kotouč na obkládačky vyměnit za pilový, tak bych to možná také měl zájem. Je taková možnost?
Hitec Aurora 9X
jag42

#3 Příspěvek od jag42 »

Já myslím, že ano.
Je tam kotouč 180x30.
Běžně koupíš pilový s různým počtem zubů (našel jsem i 60z to je hodně jemný) v rozměru 180x22,23.
Takže bude potřeba mezikroužek 30-22,23.
A je to :)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DAF »

No, já tam vidím kotouč 180 x 22,23 - Příslušenství: 1x diamantový řezný kotouč (Ø 180 mm x 22,23 mm), 1x nástroj pro výměnu pilových kotoučů. Kotouč s vnitřním průměrem 30 tam nevidím. ...nebo jsem slepý. Ale to je jedno. Pokud by tam pilový kotouč opravdu šel, tak by se to v dílně uživit mohlo. Jdu napsat Ježíškovi.
Hitec Aurora 9X
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jyrry »

No, vidím to jako návrat k nadšeným kutilským dobám, podporovaným časopisem Udělej/urob si sám :mrgreen:
Zas takový cenový rozdíl od (levné) pily k řezání dřeva určené to není, aby ospravedlnil ten pidistolek a nemožnost nastavení hloubky nebo ještě lépe sklonu řezu (tomu bych dal přednost).
Taky vývod pro odsávání by mohl být bonusem za cenu o pár stokorun vyšší...
Přílohy
klapky_4.jpg
jyrry.webnode.cz
jag42

#6 Příspěvek od jag42 »

Omlouvám se, přehodil jsem rozměry kotoučů. Původní 180x22,23 nahradit pilovým 180x30 + redukce 30-22,23.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Celeron »

Tak dej prosím tip na pilu o který bájíš v cenový relaci o pár stovek dražší. :)
Já jsem našel jen parkrtovku Kraft & Dele za dvojku a u ní taky není jistý, zda má zdvihání. Naklápění nemá vůbec.
MPml

#8 Příspěvek od MPml »

jyrry píše: úte 02.12.2025 7:55 No, vidím to jako návrat k nadšeným kutilským dobám, podporovaným časopisem Udělej/urob si sám :mrgreen:
Zas takový cenový rozdíl od (levné) pily k řezání dřeva určené to není, aby ospravedlnil ten pidistolek a nemožnost nastavení hloubky nebo ještě lépe sklonu řezu (tomu bych dal přednost).
Taky vývod pro odsávání by mohl být bonusem za cenu o pár stokorun vyšší...
Bych řekl, že ta Tvoje USS dřevěná cirkulárka (ta stavebnice) je proti tomu "předmětu" :shock: naprostý Rolls Royce. A to to myslím naprosto vážně.
Mj, pokud stojí celá stolní jakopila o dost míň :roll: než jakýkoli stejně velký (1.5kW) i nejšílenější z šílených elektromotorů, tak je asi někde fatální chyba a ještě to je jako bonus - sázka na jistotu.
Tu dobu USS si pamatuju celkem dobře - a i si pamatuju, jak jsme si z toho tehdy dělali legraci (co to je za bastly) a ejhle, proti některé současné "produkci" :shock: to byly technicky ryzí nuggety zlata :lol:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jyrry »

Použil jsem kouzelná zaklínadla "stolní kotoučová pila" a pak stačí projít výsledky.
Asi je jasný že za dvojku to nebude žádný zázrak překvapující svojí tuhostí, ale na pár prkýnek nebo naproužkovat překližku aby se vešla na malé NC to nejspíš postačí.

Ještě dodám:
jyrry píše: úte 02.12.2025 7:55 ... ještě lépe sklonu řezu (tomu bych dal přednost).
...
jyrry.webnode.cz
pepin

#10 Příspěvek od pepin »

Kdysi jsem o tom uvažoval, že bych si do malý přenosný žezačky na dlaždičky jen koupil pilovej kotouč ale co jsem hledal hlavně v baumaxu absolutně bez šance koupit tam kotouč s uzkým a jemným zubem. Nakonec jsem si tedy vyrobil modelářskou na malý cca 10 cm kotouč.

Než tu řezačku koupite, nejdřiv bych hledal kde a hlavně taky za kolik pujde a jestli vubec koupit pilový kotouč většiho pruměru ale uzký a jemný zub.

Ty pidiřezačky na dlaždice jdou ty kotouče udržet rukou, na dlaždičky je to v poho, ale jako cirkule se to bude s hrubšim zubem určitě sekat a zastavovat.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Celeron »

Hodil jsem dotaz, lodičkář v tom má frézovací pilku 1 mm tlustou. Ty ale nemaj šraňk, takže jak to řeže netuším. Mokrý určitě né. Lišty pokud se dají za řezem odehnout asi jo, ale tabule překližky, pochybuju. Nejspíš slepá ulička.
HONZIK 22

#12 Příspěvek od HONZIK 22 »

Bingo.
Tenkym diamantovym kotoucem riznu kachli i uhlovkou cca 500W.
Technicka blokace u zmineneho stroje je prumer dir kotoucu.
Ad2 Prikon neni vykon.
Je to plecka.
Jen dodatek. Velkoobchodni marze 10procent.
Maloobchoni./slusna 20procent
Clo. 10procent
DPH 21procent
Vyrobil to nekdo za 8l litru Naturalu.
Ale kdo chce kam pomozme mu tam.
Bastleni bude nutne. Je to vyzva. :D
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jyrry »

Celeron píše: úte 02.12.2025 16:26 ... lodičkář v tom má frézovací pilku 1 mm tlustou. Ty ale nemaj šraňk, takže jak to řeže netuším...
A tak to já tuším :mrgreen:

Taky mám frézovací pilky myslím 1,0 ale podbroušené, tak to tu a tam něco řízne. Teda řízlo by, kdybych je používal.
Daj se koupit/sehnat pilky 80-90mm 1,2mm a možná i míň, určené na dříví. Tak ty frézovací leží v šuplíku.
jyrry.webnode.cz
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Celeron »

Jak jsi je pobrušoval? Vnitřek až do kružnici, co začínaj zuby? Napadá mě dát pilku na morse kužel do soustruhu a do suportovýho držáku fortunu. Ale bude to piplačka.
pepin

#15 Příspěvek od pepin »

Já se nakonec vzhledem k dostupnosti pouze kotoučku 80 mm tehdy běžně koupitelnemu v hornbachu nakonec samostavbě nevyhnul a když už jsem se s tim musel kutit rovnou jsem to potunil i o zespodu uchycenou šukalku. Mam to vysuvný pod pracovnim stolem.
Přílohy
B166A2B4-7C95-470A-A6DF-280B7EE913E8.jpeg
090AF409-04E4-4F99-BF7C-90D0F65E60B2.jpeg
D9269D4A-F461-443C-ABBD-9DF2AFA3DC98.jpeg
62BEB965-F0E9-4D32-890D-A7E4BF1D7E84.jpeg
Odpovědět

Zpět na „Dílna“