Prodloužení kvalifikace pilota dronu
Re: Prodloužení kvalifikace pilota dronu
Hm, a jak to je u brtulníků, lítaj i bez stabilizace? Tím nemyslím předpotopního Helixe, ale současný stroječky.
jyrry.webnode.cz
Nepleť si gps stabilizaci s FC jednotkou se stabilizací bezpádlové mechaniky.
Není moc lidí co by cpali do vrtulníkú FC jednotky pro autonomní let!!@
Milan ma na mysli DJI koptery...a dobře to víš!!
Ani race kopterka moc dlouho sama neletí.
Zato DJI bazmek je dělaný tak , že vždy letí sám...a jouda co to koupil v Alze pouze upravuje trajektorii kam chce čumět..
Není moc lidí co by cpali do vrtulníkú FC jednotky pro autonomní let!!@
Milan ma na mysli DJI koptery...a dobře to víš!!
Ani race kopterka moc dlouho sama neletí.
Zato DJI bazmek je dělaný tak , že vždy letí sám...a jouda co to koupil v Alze pouze upravuje trajektorii kam chce čumět..
Ptám se jestli RC vrtulník může letět bez jakékoli stabilizace.
Neptám se na autonomní let podle GPS a pod.
jyrry.webnode.cz
-
HONZIK 22
Primym letem v ustalene vysce bez gyra/Piezoelektronickeho gyroskopu a velice rychleho uplne nejrychlejsiho serva ,ktere ovlada ocasni rotor vrtulniku klasicke koncepce se letat neda.
Tedy neznam nikoho kdo by se chtel jen tocit ve visu kolem sve osy a povazoval to za let.
Tedy neznam nikoho kdo by se chtel jen tocit ve visu kolem sve osy a povazoval to za let.
Stejně tomu nerozumíš, tak proč se ptáš?jyrry píše: úte 04.11.2025 16:06 Ptám se jestli RC vrtulník může letět bez jakékoli stabilizace.
No, jak kdy.
Předevčírem jsem si poletoval s Phasorem, a jeden kolemjdoucí mne vyslýchal, zda si natáčím pole...
-
HONZIK 22
Mel jsi mu rict ,ze hledas voskovku sarlatovou. A ze takto poslapem neznicis lokalitu vyskytu.
Jo to jsem zapoměl dodat...zásady rc pilotazdzd píše: úte 04.11.2025 17:34 No, jak kdy.
Předevčírem jsem si poletoval s Phasorem, a jeden kolemjdoucí mne vyslýchal, zda si natáčím pole...
Duležitější než ta kartička..
a) Ne-na palubě kamera není, je to hračka od čangů
b) Ne --je to děsně levné, jinak bych to nekoupil...sotva vyjdeme-fijalova drahota
c) Ne není to dron, vydíte nějaké vrtulky...no vidíte, že nevidíte
d) Jsem v invalidním duchodu a proto s tím blbnu dopolko...
e) Pokud FPV a brýle na ksichtu..tak maskovací síť povinost a né dřepět u kufru auta
f) Pokud FPV a neslyšíš ten děsněj kravál vrťase od soudruhů- pomáhat a chránit..tak už to fakt nedělej a prodej to
g) A to nejduležitější -opravdu, buď ohleduplný a velké mají vždy přednost...
Rozumím tomu správmě !? Prodloužení je opakování celého testu?
ještě - aby bylo jasno jak to kdysi bývalo.
první fotka - Bruno Klupp, Zlin-Z42, soutěž maket v Karlových Varech, rok 1976. To šedivý těsně za to trávou je to "obratiště" na konci dráhy, vlastní dráha je za tou stříškou (je vidět mizerně, ale je). Startovalo se z toho "obratiště", pamatuju si, že se v průběhu akce přerušovalo, protože na runway sedalo letadlo. A taky tam tehdy přiletěl Verner s Broučkem, přijel na motor normálně až mezi modely - takže tam byly tři kusy - 1x skutečný, 2x maketa od Liehmannů. Tenkrát pro mě bylo naprosto neuvěřitelné, že někdo může mít svoje postavený letadlo.
http://www.letecke-muzeum-metodeje-vlac ... 1-broucek/
Bruno Klupp znova Bruno Klupp, v pozadí je Vítkův vrch (takže je vidět kde to bylo) a Liehmann v typickým klobouku a jeho Verner W-01 Brouček
první fotka - Bruno Klupp, Zlin-Z42, soutěž maket v Karlových Varech, rok 1976. To šedivý těsně za to trávou je to "obratiště" na konci dráhy, vlastní dráha je za tou stříškou (je vidět mizerně, ale je). Startovalo se z toho "obratiště", pamatuju si, že se v průběhu akce přerušovalo, protože na runway sedalo letadlo. A taky tam tehdy přiletěl Verner s Broučkem, přijel na motor normálně až mezi modely - takže tam byly tři kusy - 1x skutečný, 2x maketa od Liehmannů. Tenkrát pro mě bylo naprosto neuvěřitelné, že někdo může mít svoje postavený letadlo.
http://www.letecke-muzeum-metodeje-vlac ... 1-broucek/
Bruno Klupp znova Bruno Klupp, v pozadí je Vítkův vrch (takže je vidět kde to bylo) a Liehmann v typickým klobouku a jeho Verner W-01 Brouček
Teďjyrry píše: úte 04.11.2025 16:06 Ptám se jestli RC vrtulník může letět bez jakékoli stabilizace.
Václav Malý, modelářská dráha na letišti Strakonice, 1976
Milane bylo by ale fer říct, že to byla rotorova hlava Bell Hiller , ne bezpádlo..
Takže ta dnešní stabilizace jen zajišťuje aby se bezpádlo vubec dalo řidit...a díky bezpádlu to má výrazne lepší vlastnosti a efektivitu.
Takže ta dnešní stabilizace jen zajišťuje aby se bezpádlo vubec dalo řidit...a díky bezpádlu to má výrazne lepší vlastnosti a efektivitu.
Samozřejmě - Helix má Bell - Hiller, takže "stabilizace" tam je - daná tou mechanikou hlavy. Tím to ovšem končí.graup15 píše: úte 04.11.2025 21:02 Milane bylo by ale fer říct, že to byla rotorova hlava Bell Hiller , ne bezpádlo..
Můžeš zkusit dát běžnému současnému vrtulníkáři Helixe
O dronaři ani nemluvě - ten by ani netušil, kam cvaknout kolik na prádlo s kanálem a kde si koupit louh do Nifky na žhavení.
Prostě čím je jednodušší provoz jakékoli technologie, tím to pak dopadne víc jako vždycky.
Jó, pokrok nezastavíš. Dnes už málokdo ví, jak u auta zacházet se sytičem a řadit s meziplynem, to už bych i já občas počítal zuby
.
Třeba s T805 to byl problém i zamlada
.
Omlouvám se, vím, že to sem nepatří, ale je obdobné a nedalo mi to.
Třeba s T805 to byl problém i zamlada
Omlouvám se, vím, že to sem nepatří, ale je obdobné a nedalo mi to.
Já vím, že je to off topic, ale připomělo mi to maníka naproti v garáži před pár lety - auto měli v servisu a jeho ženy děda mu půjčil na pár dnů starého Žigulíka. Mu s ním do té garáže zajel. A druhý den jsem tam byl když začala legrace a mladý chtěl někam jet. Nakonec jsem mu to startoval já a vysvětloval co je to sytič a k čemu se vlastně používá.... Měl jsem tu tragikomedii snad natočit...