Hledá se inspirace - jak uskladňujete modely?
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hledá se inspirace - jak uskladňujete modely?
Ještě by mě zajímala funkčnost něčeho takového:
https://www.modellbau-berlinski.de/rc-e ... teries-33l
MPjet?
https://www.modellbau-berlinski.de/rc-e ... teries-33l
MPjet?
Jedna věc je ochrana proti zášlehu, plameni. To dělaj ty krabice, boxy, trezorky, snad i pytlíky.
Ale při hoření zvlášť většího množství LiXx vzniká mnoho mastného, agresivního kouře. Vleze všude, do skříně, na konec šuplíků, mezi nářadí, mezi konce balzy i překližky.... Prostě VŠUDE.
A žere, oxiduje především ocel ("železo").
Vím o čem mluvím, likvidoval jsem to půl roku. Třeba jsem z toho trošku paranoidní
Proto nejen V ČEM jsou baterky uložené, ale i KDE...
Ale při hoření zvlášť většího množství LiXx vzniká mnoho mastného, agresivního kouře. Vleze všude, do skříně, na konec šuplíků, mezi nářadí, mezi konce balzy i překližky.... Prostě VŠUDE.
A žere, oxiduje především ocel ("železo").
Vím o čem mluvím, likvidoval jsem to půl roku. Třeba jsem z toho trošku paranoidní
Proto nejen V ČEM jsou baterky uložené, ale i KDE...
jyrry.webnode.cz
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
To chápu a jsem rád, že se podělíš o zkušenosti. V uvedené místnosti s kotelnou se jedná snad o jediné akceptovatelné místo.
Mám ještě plechový zahradní domek, ale v létě tam bude 40 a v zimě -10. Jak moc to vadí, těžko říct.
Pak ještě samostatná zděná garáž. Tam je teplota přijemnější, ale auto vedle... no to by nešlo.
Mám ještě plechový zahradní domek, ale v létě tam bude 40 a v zimě -10. Jak moc to vadí, těžko říct.
Pak ještě samostatná zděná garáž. Tam je teplota přijemnější, ale auto vedle... no to by nešlo.
No, přes léto mám ty frekventované aku v plechové skříňce na balkonu, co je otočený na jih... a nepozoruji že by to baterkám nějak nesvědčilo.warhawk píše: čtv 28.08.2025 18:08... v létě tam bude 40 a v zimě -10. Jak moc to vadí, těžko říct.
...
Ta zima, to je horší, to taky nevím, co by to s nimi udělalo.
Ale výrobci připouští i míň a víc... teda tohle je pro Lion, například:
jyrry.webnode.cz
LiPolky mám v kovovém kufříku na nářadí (bauhaus) a ten je ve sklepě ve zděné místnůstce s kotlem a kovovými dveřmi. Docela se mi líbil něčí nápad skladovat je ve starém papiňáku. Tam se jich ale moc nevejde....
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
už jen elektry, LMS Beckov
Koupil jsem díly, které se nechají sehnat jako policový systém, např.: https://www.b2bpartner.cz/nastenne-rega ... nt-system/ Na nosníky jsem přišrouboval lišty ( co dům dal ). Hloubka originálu by byla naprosto nedostatečná. Tento způsob je celkem variabilní. Nosnost naprosto dostačující
V chodbičce panelákového bytu - Na stropě kolejnička pro závěs - Za ním z B2B stojiny dvouřadé děrování na nosníky PRO k ELEMENT SYSTÉM - police nařezány z laťovek získaných rozebráním starých skříní
Garáž rám regálu sešroubovaný z železných děrovaných L profilů. Do vodorovných nosníků vloženy obdél. rámy lepené z latí. Na horní i dolní stranu rámu (police) nalepena 3 vrst. překl. buk-smrk-buk. Napuštěn Lazurolem
Garáž rám regálu sešroubovaný z železných děrovaných L profilů. Do vodorovných nosníků vloženy obdél. rámy lepené z latí. Na horní i dolní stranu rámu (police) nalepena 3 vrst. překl. buk-smrk-buk. Napuštěn Lazurolem
V garáži. Dříve různě na zdi, kde bylo místo. Později všechno dané ke stropu, pár slabších lakovaných trubek společně s pěnovou izolací. Krásně se to podle možností seskládá a nikde nic nepřekáží.
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Jen drobná aktualizace. Konečně mi dorazily krabice na náboje. Výrobce Vlašim.
Samozřejmě to není finální řešení, chci tam z nějakého rozumného materiálu udělat přepážky, aby se ty baterie daly rozumně naskládat. Rovněž je třeba řešit izolaci. Říkám si ještě, zdali by nemělo smysl tam udělat malou dírku směřující "do prostoru", aby se v případě zahoření LiPol nezvedal tlak. Je tam těsnění pod víkem a to dost festovní.
Každopádně tento celek mě uklidňuje asi trochu více, než pytlíky vyskládané ve skříních.
Ta jedna vetší krabice je cestovní na letiště. Mám jej sice za rohem, ale někdy beru také model např. na dovolenou. No a teplota v autě na trajektu v takovém Chorvatsku...
Každopádně tento celek mě uklidňuje asi trochu více, než pytlíky vyskládané ve skříních.
Ta jedna vetší krabice je cestovní na letiště. Mám jej sice za rohem, ale někdy beru také model např. na dovolenou. No a teplota v autě na trajektu v takovém Chorvatsku...
Nafouknutou 3s1350 jsem nechal celou zimu venku a ,,zhubla,, na svúj normální rozměr. Párkrát byla použita a šla. Pro jistotu.
S úsměvem jde všechno líp.. :D
Na Ranou jsem jezdil do karavanu asi 10 let, v létě na tom asfaltovym parkovišti bylo občas asi i přez 40 v zimě tak jak hold poruznu bylo, určitě si pamatuji jak jsem se válel pod karavanem na silvestra když bylo minus 20 a zlobilo mi topení.
Lipolky nimh nicd life jsem tam nechával a neměl jsem pocit že by jim to nějak neobvykle vadilo.
Lipolky nimh nicd life jsem tam nechával a neměl jsem pocit že by jim to nějak neobvykle vadilo.
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Krabice musí mít nějaký výfuk, baterky hoří i v uzavřené prostoru.
Libor
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Ano, hoří i pod vodou, jako mladej blbec jsem jich pár (starých) zničil. Mám docela představu jak hoří a jak se nedají hasit. Spíše je otázka, jestli do těch hezkých krabiček vrtat
Ale asi ano.