Kavan Swift epo
Kavan Swift epo
Ahoj jde o tento model.
https://www.peckamodel.cz/kav02-8083-ka ... rJEALw_wcB
Já to teda pojal trochu jinak, koupil jsem jen trup, výškovku kabinu a s křidlama se vyblbnu už sám
Je to takové to —- I cesta je cíl.
Včera jsem si odpoledne trup , výškovku kabinu přvezl od pecky někdy okolo poledního, první testovací let jsem zvládnul už v podvečer, vcelku spokojenost, dnes jsem si kruček po kručku v rámci leteckého poskakování hrál s posunovánim těžiště , což už plus minus teda vim tak už to pomalu směřuju k provozuschopné variantě stylu to bude tady to tady a to tady.
Co mi dnes hodně potěšilo v cca 100 metrech mi kleknul bec, tutáč na přehřátí jak jsem zkušebně šachoval s vrtulema a model to přežil, ostatně duvod proč jsem to pořídil, guma prostě pruží a i když jsou křidla konstrukční nebo kompozitová ten gumovej trup toho hodně pobere bez zásadní destrukce oproti laminátovému.
Mam tu poruznu křidla z pomlacenych modelu tak se s nimi chci vyblbnout na tom trupovem swift epo základu od kavana
https://www.peckamodel.cz/kav02-8083-ka ... rJEALw_wcB
Já to teda pojal trochu jinak, koupil jsem jen trup, výškovku kabinu a s křidlama se vyblbnu už sám
Je to takové to —- I cesta je cíl.
Včera jsem si odpoledne trup , výškovku kabinu přvezl od pecky někdy okolo poledního, první testovací let jsem zvládnul už v podvečer, vcelku spokojenost, dnes jsem si kruček po kručku v rámci leteckého poskakování hrál s posunovánim těžiště , což už plus minus teda vim tak už to pomalu směřuju k provozuschopné variantě stylu to bude tady to tady a to tady.
Co mi dnes hodně potěšilo v cca 100 metrech mi kleknul bec, tutáč na přehřátí jak jsem zkušebně šachoval s vrtulema a model to přežil, ostatně duvod proč jsem to pořídil, guma prostě pruží a i když jsou křidla konstrukční nebo kompozitová ten gumovej trup toho hodně pobere bez zásadní destrukce oproti laminátovému.
Mam tu poruznu křidla z pomlacenych modelu tak se s nimi chci vyblbnout na tom trupovem swift epo základu od kavana
Re: Kavan Swift epo
Ted začnu spíš od konce, se 170g motorem mi baterie vychází v podstatě do těžiště, což je super že tam mohu strkat ruzný baterky.
Aby tam šla baterie strčit musel jsem ve vnitřin spodku trupu prořiznout pro baterku šachtu která tak akorát vychází že vic dolu už jednoduše profilnout nejde bo je tam zespoda plastová příprava —vložka pro přistávací kolečko.
Aby tam šla baterie strčit musel jsem ve vnitřin spodku trupu prořiznout pro baterku šachtu která tak akorát vychází že vic dolu už jednoduše profilnout nejde bo je tam zespoda plastová příprava —vložka pro přistávací kolečko.
Včera jsem večer vyměnil regl 50 za 60A upravil prostor pro pohonnou baterku a dnes ráno před odjezdem s babkou a vnoučetem na koloběžky v rychlosti vyrazil na další zkušební let, těžiště už v poho, docela to je provozovatelný i na 3 článek ale při druhém letu po výměně baterky zase kleknul bec i v tom 60 A reglu při odběru ve špičkách tak max k 50 A
Dnes se model svižně sesypal na starou slepou asfaltovou silnici tak jsem počital že ho už jen zametu do igelitky ale prdlajs, jen se rozpepil na poloviny předek trupu a trochu bouchlý konec křídla který teda už jsou za ty roky provozování tady těch křidel už stejně potukaný, jen to zatim nebylo potukaný tak že by mě to donutilo to opravit.
Hlavní ránu dostala kleština sklopky, ta se na jedné straně listu ohla, ale jinak model přežil, nechápu, tentokrát opravdu rána jako z děla a do asfaltu natvrdo.
Nojo no, tak hold zase začnu použivat bud přijimačovky nebo externí becy. Mraky let jsem u těch většich modelu měl bec reglu jen přez diodu jako zálohu kdyby třeba klekli přijimačovky nebo se utahal externí bec. Ale páč za ty roky nikdy zádný problém tak jsem to přestal do dalších modelu davat s tim že si vystačim s becem z reglu.
Ono si teda i tak trochu myslim že poslední dobou už ty obyč činský regly uplně moc neodpovidají udajum co jsou na nich napsaný. Třeba ten 50A skywalker je velikostně spíš podobný starému turnigy plush 30A a asi i v kombinaci místo analogových digitální serva už to je na ohřátý regulátor prostě moc aby to ten bec ustál.
Je teda i fakt že v rámci toho záletu jsem v podstatě chvilku neletěl rovně tak ten bec i regl pro motor dostali záhul.
Dnes to asi nestihnu, ale zitra už by to snad mohlo jit zase do vzduchu, ale ted už opravdu bud externí bec nebo přijimačovky a v ostatnich většich modelech to doplnim raději znovu taky.
Ale spokojenost, ted v sobě ještě řešim páč chci ten trup ještě jeden dokud jsou v prodeji jestli pouze trup nebo spíš opět komplet s výškovkou a kabinou. Spíš ale asi zase ten komplet.
Dnes se model svižně sesypal na starou slepou asfaltovou silnici tak jsem počital že ho už jen zametu do igelitky ale prdlajs, jen se rozpepil na poloviny předek trupu a trochu bouchlý konec křídla který teda už jsou za ty roky provozování tady těch křidel už stejně potukaný, jen to zatim nebylo potukaný tak že by mě to donutilo to opravit.
Hlavní ránu dostala kleština sklopky, ta se na jedné straně listu ohla, ale jinak model přežil, nechápu, tentokrát opravdu rána jako z děla a do asfaltu natvrdo.
Nojo no, tak hold zase začnu použivat bud přijimačovky nebo externí becy. Mraky let jsem u těch většich modelu měl bec reglu jen přez diodu jako zálohu kdyby třeba klekli přijimačovky nebo se utahal externí bec. Ale páč za ty roky nikdy zádný problém tak jsem to přestal do dalších modelu davat s tim že si vystačim s becem z reglu.
Ono si teda i tak trochu myslim že poslední dobou už ty obyč činský regly uplně moc neodpovidají udajum co jsou na nich napsaný. Třeba ten 50A skywalker je velikostně spíš podobný starému turnigy plush 30A a asi i v kombinaci místo analogových digitální serva už to je na ohřátý regulátor prostě moc aby to ten bec ustál.
Je teda i fakt že v rámci toho záletu jsem v podstatě chvilku neletěl rovně tak ten bec i regl pro motor dostali záhul.
Dnes to asi nestihnu, ale zitra už by to snad mohlo jit zase do vzduchu, ale ted už opravdu bud externí bec nebo přijimačovky a v ostatnich většich modelech to doplnim raději znovu taky.
Ale spokojenost, ted v sobě ještě řešim páč chci ten trup ještě jeden dokud jsou v prodeji jestli pouze trup nebo spíš opět komplet s výškovkou a kabinou. Spíš ale asi zase ten komplet.
Tak jsem to nakonec zvládnul už dnes, mladej- vnouče dalo na kole cca 15 km vcelku v poho, ale páč jsem vzal na ten výlet koloběžky pouze na nožní pohon babička toho měla plný brejle a v cca 15 h usoudila že sice hezký, ale stačilopepin píše: ned 31.08.2025 14:23
Dnes to asi nestihnu, ale zitra už by to snad mohlo jit zase do vzduchu,.
Tak se jelo domu a já se mohl pustit do opravy.
Rozlepenej předek trupu jsem v poho slepil uhuporem naředěnym technickým benzinem, ohnutej trámec kladivem srovnal ve svěráku, bec reglu potunil o externí bec ze šuplíku—- prioritně je model stále napájen becem z reglu, na externím becu je 6A dioda srážející napětí, tedy pokud zvládá bec z reglu, externí má leháro.
Telemetrie na rádiu nastavená aby mi to zahlásilo pokud by spadlo napětí pod 4,5V—- což je signalizace že jedu na externí bec.
Do trupu modelu jsem ale vyfiknul tři větrací otvory kudy by to mělo fučet na regulátor a asi to sakra pomohlo bo ted už se regl znatelně nehřeje tolik jako když byl odvětráván pouze vzduchem z větracího otvoru v čumáku.
Ted v podvečer jsem dal tři baterky a asi už opravdu v pohodě, ještě to bude chtit trošku posunout těžiště víc dozadu, nejspíš misto dvou v čumáku v prostoru kabiny asi sklolaminátových na černo stříklých uhlíkově se tvářících vcelku těžkých nosníku dam asi obyč smrkový, spíš chci jit s váhou dolu než dovažovat ocas, na létání to musí stačit a když dám ránu tak je to asi uplně jedno kde se trup rozláme.
Co se týče letových vlastnosti tak jsem z toho zatim docela na srágoru, takhle jsem si představoval že bude létat ten Valentuv kompozitový fox 3 m, což bohužel ani náhodou.
Když to srovnám s multiplexáckým funraem, jako neni ten funray špatnej, ale letový projev je uplně jinde, pokud pominu že v ostřejšich obratech mu mavají ty elaporový křídla, on je letově takovej že co se s nim neletí na motor tak neletí, na druhou stranu v sestupných partii se zase hodně rozjiždí do rychlosti, prostě to letani s funraem je takový hrc prc.
Ten Swift s těmi pokyš odýhovanými fox křídly jede vzduchem jako autobus, celej ten let je takovej vláčnej, dospěláckej a i když jen plachtim v bezmotorovem letu mam z něj pocit že tady bude mit i smysl do něj dat vario.
Zitra bych měl mit u pecky na šestce naskladněnej jinej motor, ted tam mám axika 2826/12 Kw 760 což je na tříčlánek trošku málo aby to šlo přijatelně kloudně za vrtulí, je to takový línější než bych si představoval ale zase kdybych použil 4 článek tak to už vcelku hrozí že ten model rozeberu.
No rozhodně dokud se to dá koupi ten trup výškovku kabinu koupim ještě jednou bo by mi jeblo za rok dva zjistit že už to koupitelné není a mam pocit že se mi povedlo po mraky letech dostat konečně k eru ve kterym spojim tak trochu vlastnosti F3A Matadora a větroně.
Jediný co mi docela prdí, jak je ten trup nabarvenej barvou která se samozřejmě loupe, kdyby byl jen bilej nebarvenej bylo by to lepší, poškrábanej polyš je v poho, oloupaná barva nutí to poopravit.
Re: Kavan Swift epod
Seřizení křidla vuči výškovce — v nule— se mi zdá v poho tak už budu ty přechodové kapsy trup/křídlo upravovat finálně a hlavně už potřebuji letově pevně spojit křídla aby třeba v kopáči nevycestovali z kapes trupu ven.
Ten swift má origo řešení spojení polovin křídel tak trochu z mého pohledu opravdu na prasáka vcelku podivně jakousi kulatou kapsou z vrchu trupu, nooo když už tam ta díra stejně je tak to udělám přez tu díru.
Základ přechodové kapsy bude xps, v poho by to mělo stačit a na xps pujde v poho nalepit papírová lepenka kterou pak přetřu bilym balakrylem, pokud bych na celou kapsu použil epp, za prvé škoda materiálu za druhé by byl problém na epp nalepit bud tu papirovou lepenku nebo možná— to ještě uvidim skelnou tkaninu přilepenou jen disperzí aby to bylo na omak přimeřeně odolné omaku a manipulaci ale né praskající jako kdybych to nalaminoval epoxydem.
Ten swift má origo řešení spojení polovin křídel tak trochu z mého pohledu opravdu na prasáka vcelku podivně jakousi kulatou kapsou z vrchu trupu, nooo když už tam ta díra stejně je tak to udělám přez tu díru.
Základ přechodové kapsy bude xps, v poho by to mělo stačit a na xps pujde v poho nalepit papírová lepenka kterou pak přetřu bilym balakrylem, pokud bych na celou kapsu použil epp, za prvé škoda materiálu za druhé by byl problém na epp nalepit bud tu papirovou lepenku nebo možná— to ještě uvidim skelnou tkaninu přilepenou jen disperzí aby to bylo na omak přimeřeně odolné omaku a manipulaci ale né praskající jako kdybych to nalaminoval epoxydem.
Tak spojení křidel vyřešený, když už tam stejně byla tak jsem vyšel z té díry z vrchu trupu.
Tak kapsy přechodky z trupu na přídlo jsem už odfiknul přechod z trupu na křidlo odporovym drátem, trochu přebrousil, trochu zatmelil přechody a nepřesnosti šlehanym tmelem, ted ten tmel necham trochu zavadnout, trochu ho učešu a polyš kapsu přelepim papirovou páskou.
Kapsy komplet hotový, nakonec jsem to nepotahoval papirovou hnědou lepenkou ale 100 kou sklem herkulesem, přez noc to uschlo, ráno jsem to přetřel bilym balakrylem ktery doschne už na eru ve vzduchu.
Jen doufám že to zase nepomlátím, pro jistotu jsem si vzal i záložni era. Od pecky mi ted přišla sms že je motor připravený na prodejně tak se pro něj dtavim cestou domu.
Jen doufám že to zase nepomlátím, pro jistotu jsem si vzal i záložni era. Od pecky mi ted přišla sms že je motor připravený na prodejně tak se pro něj dtavim cestou domu.
Dal jsem tři baterky, všechno funguje, ero létá dobře, ale je mi na sluníčku šílený vedro tak to balim dokud je to celý a jedu makat do práce. Večer opravim ty konce kridel a když už budu michat epoxyd a pokud na to budu mit náladu asi se pustim do opravy křidel z Infinity, dostal jsem je že si z nich mám vyndat serva a křidla hodit do popelnice, což je mi ale líto, tak je zkudím opravit, maximálně se mi to nepovede což je vic než pravděpodobný bo to jedno je pomlácený docela fest.
Alespon se pokusim 
Nic jinýho ještě uchylnějšího asi už nikdy nevymyslim.
Nic jinýho ještě uchylnějšího asi už nikdy nevymyslim.
Tak odpoledne jsem už jen zvládnul vyměnit motor a páč měl pecka skladem dutý uhlikový profil 6/6 misto origo plného asi sklolaminátového vyztužující čumák v prostoru kabiny tak jsem ho vyměnil.
Origo sklo vážilo cca 60 g, ten uhlík hmotí 20 g, tak super bo tim pádem jsem mohl vyndat dovážení ocasu cca 5 g.
Kdybych nemusel dovažovat ten ocas tak se na to vyprdnu, těch uspořenejch cca 45g nic moc smysluplnýho tady u toho modelu si myslim nepřinese ale olovo v ocase mi vždy vadilo tak když to tady šlo vcelku jednoduše vyřešit tak jsem to prohodil.
V podvečer jsem dal dvě baterky s tim novým motorem ale na ten tříčlánek a tady ten motor budu zase potřebovat aeronautku 13/8 stejně jako mám na Habichtu a Funray.
Sklopky co mam doma jsou bud málo, nebo zase moc.
Na nějaký plánovaný večerní laminování už jsem ale neměl sílu.
Origo sklo vážilo cca 60 g, ten uhlík hmotí 20 g, tak super bo tim pádem jsem mohl vyndat dovážení ocasu cca 5 g.
Kdybych nemusel dovažovat ten ocas tak se na to vyprdnu, těch uspořenejch cca 45g nic moc smysluplnýho tady u toho modelu si myslim nepřinese ale olovo v ocase mi vždy vadilo tak když to tady šlo vcelku jednoduše vyřešit tak jsem to prohodil.
V podvečer jsem dal dvě baterky s tim novým motorem ale na ten tříčlánek a tady ten motor budu zase potřebovat aeronautku 13/8 stejně jako mám na Habichtu a Funray.
Sklopky co mam doma jsou bud málo, nebo zase moc.
Na nějaký plánovaný večerní laminování už jsem ale neměl sílu.
Dnes v podvečer jsem dal dvě baterky se sklopkou 13/8 z Habichta a to mi přijde opět tak akorát, jen je blbý že přesně tady tu aeronautku nemohu nikde na netu znovu dohledat, tak jsem zkusil u pecky objednat 13/10, uvidim kolik si vezme oproti 13/8 A ale pokud by nic zásadněji netopilo trochu rychlosti navíc by tady ten model snesl.
Na té sklopce 13/8 je fajn, že s tříčlánkem to je v poho na pocit že se létá akrobacie s větroněm, a s 4 článkem to pořád motor regl dává ale jde si s tim zablbnout už víc divočejc jako s motorákem.
No v každym připadě letově opravdu spokojenost.
Ten Funray taky neni uplně letově špatnej, ale letí tak nějak hrc prc, přidám plyn, tak zrychlí, uberu, hned se přilepí ke vzduchu.
Na té sklopce 13/8 je fajn, že s tříčlánkem to je v poho na pocit že se létá akrobacie s větroněm, a s 4 článkem to pořád motor regl dává ale jde si s tim zablbnout už víc divočejc jako s motorákem.
No v každym připadě letově opravdu spokojenost.
Ten Funray taky neni uplně letově špatnej, ale letí tak nějak hrc prc, přidám plyn, tak zrychlí, uberu, hned se přilepí ke vzduchu.
Tak ta kombinace. Tříčlánek / Emax 860 Kw/ aeronaut 13/10 tomu eru sedí, takový akorát, stači to a i pod plnym je to takový příjemně větronářky měkký.
Zkusim natočit video, jestli v autě najdu držák na mobil na bejzbolku
Zkusim natočit video, jestli v autě najdu držák na mobil na bejzbolku
Osmělim se vás poprosit jesti mi můžete někdo přec Ecal zkontrolovat jakou vrtuli by mi ten program doporučil pro motor emax na fotce a pro použiťí tohoto motoru pro tříčlánek případně čtyřčlánek? Přikon by měl být do 50 A
Zatim se s nim seznamuju, navíc pp dvou kreších na selhání becu jsem zatim opatrnější, chtělo by to video trochu víc zazomovat, možná zítra ale jako nástřel že i bublinkový ero muže létat když má křídla klasický konstrukce to video snad stačí. Zvuk si zesilte co to jde, on i ten zvukový projev era tak trochu posiluje ten dobrý pocit z létani s tim modelem.
Na zem jsem sedal přez buterfly přež přepínač, mě to takto opravdu stačí.
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
Na zem jsem sedal přez buterfly přež přepínač, mě to takto opravdu stačí.
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz