RadioMaster TX16S MkII

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Libor
Kontaktovat uživatele:

Re: RadioMaster TX16S MkII

#16 Příspěvek od Libor »

Ono v tom OpenTX je to stejné jako v EdgeTX, jen ten pohyb v menu je možná jiný.
Libor
Jiri

#17 Příspěvek od Jiri »

Dotyk lze zjistit přes systémové menu, některé ze starších ho měly, některé ne. Viděl jsem dva vedle sebe, co vypadaly úplně stejně, ale na jednom dotyková obrazovka nešla, na druhém ano.
Edge TX půjde na obou, ale bez dotyku by to zas taková výhoda nebyla. Tím, jak je to u větších vysílačů s barevným displejem přizpůsobeno dotykové obrazovce, bez dotyku to ovládání není optimální. To platí nejen pro Edge TX, ale i Ethos na starších Horusech, které taky dotyk nemají.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
chorche

#18 Příspěvek od chorche »

Pepine, jellikoz bez problemu zvladas EdgeTX tak samozrejme zvladnes i jeho predchudce, OpenTX, ty rozdily nejsou nijak zasadni.

A jinak samozrejme ze lze to radio aktualizovat na EdgeTX, je to zalezitost na 10minit i s migraci modelu (krome nastaveni telemetrickych obrazovek).
Pak mu bude velmi pravdepodobne fungovat i dotykovy displej.
TX16S na to byla pripraveba, ale (zamerna) laxnost vyvojaru OpenTX primela odtstni vyvojare udelat vlastni odnoz v podobe EdgeTX
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
pepin

#19 Příspěvek od pepin »

Ok a diky, já to s nim proberu, on je s tim vysilačem spokojený i s opentx, ale mam pocit že na tom zvládne jen to co je na nějakých těch rimrových videí.

Já se mu ale v opentx hrabat nechci a už vubec ne jen po telefonu když já tam koukám u sebe na obrazovce na něco jiného než on.
prikrylm

#20 Příspěvek od prikrylm »

Moji TX16S jsem pořizoval ještě v předprodeji, takže nejspíš též mám jednu z prvních. A ETX a dotyk na ní funguje.
Trochu pozor při případném převodu modelů. Takový ten "bezproblémový" převod OTX-ETX přímo v rádiu šel jen mezi některými verzemi (něco jako poslední OTX a ETX do verze x.y). Přes Companion tuším funguje (téměř) libovolná verze OTX do poslední ETX.

Jinými slovy určitě zazálohovat modely, aby se s případně převedly jinak, pokud se nepovede hned v rádiu.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
chorche

#21 Příspěvek od chorche »

EdgeTX verze 2.8.0 byla posledni verze ktera mela vestavenou konverzi modelu OpenTX formatu (.bin) na EdgeTX format (.yml). Neprevede se nastaveni telemetrickych obrazovek, samozrejme je rozumne kazdy model nasledne zkontrolovoat a pripadne nastavenu upravit.
Samotna aktualizace, i takhto dvoukrokove - prvne na 2.8.0 kuli konverzi modelu a nastaveni a nasledne na nejaktualnejsi verzi je otazkou maximalne desitek minut.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
pepin

#22 Příspěvek od pepin »

Ok, já mu až se potkame ukážu jak by to mohl mit pokud by to předělal na edge a až podle toho jestli se z toho podělá jak by to mohl mit budeme řešit dál.

Zálohování toho co má nemá smysl, co vim tak má snad jeden historik s kterym chodí na soutěže, výškovka směrovka, pak nějaký z těch dobrých funkčních paraglider a nějakýho motoráka s kterym mam pocit stejně nelítá.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“