Digitální FPV bez brýlí

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
blesk
Kontaktovat uživatele:

Digitální FPV bez brýlí

#1 Příspěvek od blesk »

Ahoj,

kdysi jsem s tím šaškoval a kolega mě teď zase navnadil, nicméně v dnešní době digitálu je analog už z mého pohledu pase (aspoň když porovnám starý PAL a digitál třeba od DJI :D ) nicméně, všude co hledám, tak se digitál dá sehnat jenom s brýlemi, což z pár důvodů nechci a raději bych měl výstup na externí zobrazovač 7 až 10". Není, nebo hledám špatně?
Libor
Kontaktovat uživatele:

Re: Digitální FPV bez brýlí

#2 Příspěvek od Libor »

Byl jsem teď létat venku (klasicky,bez FPV) a dělal jsem telefonem fotku. Na displeji jsem sotva rozeznal horizont protože slunce. Jindy filmuji s klasickou kamerou a některé záběry točím s pohledem na displej kamery a ne do hledáčku. Displej mám opatřený stínítkem, na slunci je s ním práce problematická, na slunci musím zabořit obličej do hledáčku. Na tom displeji není vidět plno detailů.
A stejně to je s létáním FPV. V brýlích jsou vidět detaily, vidím druhé letadlo, vidím lidi, vidím větve, na displeji to vidět není. Tak vývoj dospěl k těm brýlím. U analogu ty detaily nebyly vidět, digitál poskytuje o řád více obrazové informace a ty informace se dají konzumovat jen v tom tmavém prostoru brýlí. Tak si to vysvětluji já, proč není poptávka po přenosu do klasického displeje.
Naposledy upravil(a) Libor dne úte 01.07.2025 10:16, celkem upraveno 1 x.
Libor
Libor
Kontaktovat uživatele:

Re: Digitální FPV bez brýlí

#3 Příspěvek od Libor »

Abych si rozšířil obzory: Jaké jsou důvody k nepoužití brýlí?
Libor
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“