Zdravím,
používáte někdo skleněnou tiskovou podložku?
Jelikož se nám v práci díky tisku při vyšší teplotě originál podložka zvlnila, tak uvažujeme o náhradě.
A když sklo, tak stačí obyč nebo nějaké křemíkové pro vyšší teploty. V tiskové komoře je tak 100 st. Celsia.
Díky za rady.
Pavel
3D tisk - tisková podložka ze skla
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: 3D tisk - tisková podložka ze skla
V minulosti jsem tisk na Rebelovi na zrcadle. Mělo být hladší. Tisk bez problémů na laku. Zrcadlo obyčejné ze sklenářství. Po dlouhé době se z něj vyštípali čočky, ale vyhodit a vzít další, nebyl problém.
Zdravím, zajdu do sklářství řeknu rozměr skla , obrousit hrany tl. 3 a je to v pohodě. Pořád používám první tabulku.
Neboj se toho
Neboj se toho
Používám sklo tl 4, právě na vyrovnání plechové podložky u Enderu 5 plus, jako mezivrstvu.
tedy BED
Sklo tl 4 (použil jsem zbytek keramického skla do krbu, ale určitě bude dobré to zrcadlo), podkládal jsem hliníkovou fólií.
Magnetická fólie
PEI
Ohřev je trochu delší, ale kupodivu celková spotřeba u dlouhých tisků se mírně snížila.
tedy BED
Sklo tl 4 (použil jsem zbytek keramického skla do krbu, ale určitě bude dobré to zrcadlo), podkládal jsem hliníkovou fólií.
Magnetická fólie
PEI
Ohřev je trochu delší, ale kupodivu celková spotřeba u dlouhých tisků se mírně snížila.
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
Díky za rady.
Dneska jsem nechal laserem vypálit podložku z nerezu tl. 1 mm, objednal tabulku kaleného skla, adhezní sprej a originál podložku.
Tak až to příjde, budeme experimentovat.
Pavel
Dneska jsem nechal laserem vypálit podložku z nerezu tl. 1 mm, objednal tabulku kaleného skla, adhezní sprej a originál podložku.
Tak až to příjde, budeme experimentovat.
Pavel
Nedávno jsem koupil sadu zrcadlových dlaždic na allegru. Mají různé velikosti i tloušťky, já objednal 9ks 200x200 tl. 4mm. Cena asi 300Kč za sadu. Jinak někdy sklo vydrží roky, někdy se vyštípe při prvním tisku. Používám vždycky 3DLAC, někdy kvůli lepší adhezi, někdy naopak, aby byla mezivrstva a líp se to pustilo.
https://fokker1.rajce.idnes.cz/