FlySky FS-T6 alternativní firmware.
Re: FlySky FS-T6 alternativní firmware.
Tak jinak.
http://mode-zero.uk/viewtopic.php?f=62&t=72
http://mode-zero.uk/viewtopic.php?f=62&t=72
Tohle je funkční. 
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
opravena drobná chybička v Heli setup, doplněna akcelerace při editaci int hodnot. Je to mnohem menší nuda. 
Funguje i v editaci křivek, po 5 stejném kroku (jako + nebo -) se změna zrychlí 4x. Po obráceném kroku se zase změna vrátí na 1.
[https://github.com/prikrylm/ar-t6/raw/master/binary/ar-t6.bin]
Funguje i v editaci křivek, po 5 stejném kroku (jako + nebo -) se změna zrychlí 4x. Po obráceném kroku se zase změna vrátí na 1.
[https://github.com/prikrylm/ar-t6/raw/master/binary/ar-t6.bin]
Pokud se u modelu dlouze stiskne enter, vyskočí okno, "preset model", které se nedalo zrušit a vždy došlo k presetu modelu - opraveno.
Trochu bojuju s GITem, takže než se ho trochu naučím (merge binárek mi dělá problém), primárně berte ar-t6.bin z MPRI větve.
Trochu bojuju s GITem, takže než se ho trochu naučím (merge binárek mi dělá problém), primárně berte ar-t6.bin z MPRI větve.
blembondo píše:Jedna T6 se mě doma povaluje takže jestli to trochu odladíš určitě to zkusím.VF modul je tam podobný jako v T9x.Bere PPM nebo to jede po seriové lince?
Modul viz obrázek.
Signál je do modulu předáván přes PPM. Stejný signál (drát) je i vzadu na konektoru.
Zapojené jsou piny GND, +, SW (bind), PPM. Takže, v případě potřeby, se dá jednoduše nahradit za jiný PPM modul. PPM je 3,3V.
GIO (nebo co to je) a SCS je úplně odpojený, SCK je napojený na UART-TX (P9), ale dráha je přerušená s tím, že se dá propájením spojit.
SCK jsou nějaké hodiny, takže nevím, jak dalece na něco použitelné.
Teoreticky by se dalo něco prodrátovat, ale já si s tím hrát určitě nebudu.
Nevíte někdo jak zazálohovat/zapsat EEPROM? Jako záloha a obnovení modelů?
Už mě to moc nebaví. Celkem to celé funguje, ale nedokonalosti tam jakési pořád jsou.
Pohrál jsem si s popup menu.. (kosmetika)
Podivně funguje MAX, v mixu, to možná ještě opravím.
ar-t6.bin z MPRI větve.
Pohrál jsem si s popup menu.. (kosmetika)
Podivně funguje MAX, v mixu, to možná ještě opravím.
ar-t6.bin z MPRI větve.
Učesal jsem GIT, takže binárku a rozumné zdrojáky berte z master větve.
Tentokrát jsem si hrál s časovačem.
Std časovač má ještě mouchy (pustí se hned jak se vybere) a vůbec.. (ovládání ve všech obrazovkách a ovládá se jen OK (start/stop) a CANCEL (reset)).
Reset pak funguje i pro časovač ovládání plynem.
Přidal jsem časovač reagující na nenulovou polohu páky plynu a jakousi beta (spíš alfa) verzi časovače ovládaného polohou plynové páky. Na letadla dobré, na vrtulníky ne-e. Neumí to podle kanálu, jen podle páky.
Opravil jsem pípání na konci časovače a pro < 0.
Pokud by se přidal parametr, tak by se mohlo reagovat ještě na vypínač, případně na procento kanálu. Jak se mi bude chtít...
Tož zatím tak.
Tentokrát jsem si hrál s časovačem.
Std časovač má ještě mouchy (pustí se hned jak se vybere) a vůbec.. (ovládání ve všech obrazovkách a ovládá se jen OK (start/stop) a CANCEL (reset)).
Reset pak funguje i pro časovač ovládání plynem.
Přidal jsem časovač reagující na nenulovou polohu páky plynu a jakousi beta (spíš alfa) verzi časovače ovládaného polohou plynové páky. Na letadla dobré, na vrtulníky ne-e. Neumí to podle kanálu, jen podle páky.
Opravil jsem pípání na konci časovače a pro < 0.
Pokud by se přidal parametr, tak by se mohlo reagovat ještě na vypínač, případně na procento kanálu. Jak se mi bude chtít...
Tož zatím tak.
Tak nějak všeobecně asi bude dost lidí co je jim to fuk nebo to jde mimo ně ale máš můj obdiv.Možná by stálo za to prezentovat výsledek na RCgroups.Třeba by někdo pomohl. 
Tak, že je to většině fuk chápu. FS-T6 není zrovna rádio ve středu pozornosti.
Spíš jsem si to programování rádií chtěl zkusit.*
Jedinou zmínku o tomhle FW (který jen trošku upravuju) jsem našel na openrcforums.com , kde jsem link na GIT taky nechal.
Čím víc se do toho "nořím", tím mám neodbytnější pocit, že bude MNOHEM jednodušší vzít OpenTX pro nějakou tu Sky desku, lehce upravit a vše bude fungovat MNOHEM lépe.
---
* tak spíš po haluzi, podrobněji až požiju větší množství C2H5OH.
Jedinou zmínku o tomhle FW (který jen trošku upravuju) jsem našel na openrcforums.com , kde jsem link na GIT taky nechal.
Čím víc se do toho "nořím", tím mám neodbytnější pocit, že bude MNOHEM jednodušší vzít OpenTX pro nějakou tu Sky desku, lehce upravit a vše bude fungovat MNOHEM lépe.
---
* tak spíš po haluzi, podrobněji až požiju větší množství C2H5OH.
Dneska jsem T6 "trápil" asi hodinu na simulátoru (heli i letadla) a nezaznamenal jsem žádný problém. Tzn. mixer, který jsem nepsal, funguje. 
Zkusil jsem ještě dodělat nějaké sympatičtější zrychlování při změně hodnoty jedním směrem (roller jedním směrem). Není to ideál, ale celkem funguje.
+ korekce nějakých drobností
bin se zatím stále nevejde do 64kB, ale tak nějak se na scvrknutí chystám. Kdy to bude a jestli vůbec, ví sám nejvyšší.
Tož tu: download ar-t6.bin, případně zdrojáky v rootu gitu.
+ korekce nějakých drobností
bin se zatím stále nevejde do 64kB, ale tak nějak se na scvrknutí chystám. Kdy to bude a jestli vůbec, ví sám nejvyšší.
Tož tu: download ar-t6.bin, případně zdrojáky v rootu gitu.
Zmněstnal jsem binárku do méně jak 64 kB + další drobnosti.
Rádio už je celkem použitelné. Zkusím naklikat 4-servové samokřídlo.
Rádio už je celkem použitelné. Zkusím naklikat 4-servové samokřídlo.
Ahoj, nevím, jestli vývoj FW ještě běží. Na gitu jsem viděl ještě nějaké pozdější úpravy.
Jenom pro info, v nejnovější verzi jsem zjistil, že nejde přepnout MODE z implicitní hodnoty 2. Pořád to tam v menu tu dvojku vrací. Nechce se mi studovat zdrojáky, tak jsem udělal rychlý workaround - změnil jsem v settings.c nastavení stickMode na 1 a přeložil. Po uploadu a reset to factory default mám MODE 1. Opět nejde změnit, ale to mě netrápí.
Jenom pro info, v nejnovější verzi jsem zjistil, že nejde přepnout MODE z implicitní hodnoty 2. Pořád to tam v menu tu dvojku vrací. Nechce se mi studovat zdrojáky, tak jsem udělal rychlý workaround - změnil jsem v settings.c nastavení stickMode na 1 a přeložil. Po uploadu a reset to factory default mám MODE 1. Opět nejde změnit, ale to mě netrápí.
Asi jsem TO nikdy nezkoušel, rádio už nemám, tak se tím asi zabývat nebudu.
---
Trochu se divím, že se ty T6 ještě prodávají.
---
Trochu se divím, že se ty T6 ještě prodávají.