Obrácená polarita

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Zpráva
Autor
Olin

Obrácená polarita

#1 Příspěvek od Olin »

Zdravím, prosím Vás mám problém. Když dám na nabíječku Imax B6AC lipolku 3s Kavan a zapnu servisní konektor začne pípat a objeví se hláška obrácená polarita .
Bez konektoru nabíjí normálně. Nevíte někdo co s tím?
blesk
Kontaktovat uživatele:

Re: obrácená polarita

#2 Příspěvek od blesk »

Fakt jako blbá odpověď, ale není servisní konektor naopak? Dřív měly Foxy/Kavan jiný než "klasický" JST-XH konektor a ten otočit šel.
Olin

#3 Příspěvek od Olin »

obráceně jej bohužel nezasunu
pepin

#4 Příspěvek od pepin »

Olin píše: sob 15.03.2025 23:06 obráceně jej bohužel nezasunu
Myslím, že to bude jak píše Blesk---pohledem zepředu není NA KONEKTORU V NABIJEČI MÍNUS vlevo, ale vpravo, bud to vyřešíš tak, že na tom servisnim konektoru baterky uřežeš ty ruzný zarážky co brání zapnout ten konektor obráceně, nebo pořídíš k té nabiječce redukci----nějakou, jakoukoli, kterou si na vstupu do té své nabiječky přepojíš na konektorech správně a do nabiječe se už jednou pro vždy budeš připojovat jen přez tu redukci.

Nebo koupíš jinou nabiječku.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jyrry »

No, tak nevim; bylo by dobrý dát sem foto toho konkrétního servisáku, jinak to je věštění z křišťálové koule :mrgreen:
Co jsem se juknul, tak to maj standardně:
03-16-2025, 07-22-13.png
jyrry.webnode.cz
blesk
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od blesk »

Kavárny teď už mají klasiku JST-XH, chyba samozřejmě nastat mohla (tak jako se může stát skoro všude) že při výrobě konektor naletovali opačně. Podívej se, jestli červený drát servisáku je na straně červeného silového konektoru. Samozřejmě nejlepší by byl nějaký voltmetr/multimetr a změřit to.
Olin

#7 Příspěvek od Olin »

Musel jsem oříznout ty výstupy a přes servisní konektor jsem spojil a již funguje, balancer ukazuje správně.
Děkuji Vám všem za rady. Věc je vřešena.
blesk
Kontaktovat uživatele:

Re: Obrácená polarita

#8 Příspěvek od blesk »

Nebylo lepší ty nakrimpované konektory popřehazovat? :ugeek:
ellet

#9 Příspěvek od ellet »

Taky jsem chtěl napsat že ty dutinky půjdou vysunout a přehodit, ale autor dotazu byl rychlejší :mrgreen:
Olin

#10 Příspěvek od Olin »

bohužel pozdě, ale to mně nenapadlo
zdzd

#11 Příspěvek od zdzd »

blesk píše: pon 17.03.2025 10:09 Nebylo lepší ty nakrimpované konektory popřehazovat? :ugeek:
Určitě bylo.

Nicméně pokud to dělá někdo nezkušený, tak hrozí jednak ulomení zajišťovacích praporků ma pinech a hlavně jejich zkrat a upálení.

Tak jsem to raději ani nezmiňoval. Někdo zkušený by na to asi přišel rovnou sám.
pepin

#12 Příspěvek od pepin »

blesk píše: pon 17.03.2025 10:09 Nebylo lepší ty nakrimpované konektory popřehazovat? :ugeek:
nebylo, bud to jde zleva doprava--na jednom nabiječi, nebo zprava doleva--na druhem nabiječi, fakt je jednodušší jen uřiznout ty plastový zarážky a konektor zastrčit jak je potřeba do toho kterého nabiječe--nic neblafne, nic nezahoří, pokud se spleteš, vždy jen nabiječ zahlásí že takto propojené je to špatně.

ale bez debaty, než na všech baterkách uřezávat západky je teoreticky lepší na nabiječ--kde je to přehozený oproti jiným, dneš běžnému standartu si na takový nabiječ pořídit propojovací redukci a přehodit to na ní---pokud ale máš pouze tento nabiječ, tak to zase postrádá smysl zvlášt, pokud máš k nabijení pouze jednu, nebo dvě lipolky.
Naposledy upravil(a) pepin dne pon 17.03.2025 20:08, celkem upraveno 1 x.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jyrry »

pepin píše: pon 17.03.2025 20:03... zleva doprava--na jednom nabiječi, nebo zprava doleva--na druhem nabiječi...
Zajímavý.
Vystřídal jsem a mám nabíječů docela dost (teda ne ty supervýhodněcool levné :mrgreen: ) a všechny, fakt všechny měly ten balanční konektor úplně stejně...
jyrry.webnode.cz
pepin

#14 Příspěvek od pepin »

jyrry píše: pon 17.03.2025 20:08 Zajímavý.
Vystřídal jsem a mám nabíječů docela dost (teda ne ty supervýhodněcool levné :mrgreen: ) a všechny, fakt všechny měly ten balanční konektor úplně stejně...
mám pocit že právě ty obyč levný to mají obráceně a co jsem měl jakousi malou graupneráckou, taky to bylo obráceně, vlevo plus a vpravo mínus, pak mám třeba i balancet od MGM, tam je uplně jiný konektor než se používá dnes.do hyperionu zase byl konektor s takovou obr blokovací západkou--no prostě at jdou do prdele, chtěj lidi vyslat na marz a ani nejsou schopný pořešit jeden system balančních konektoru na lipol modelářský baterky, fakt beznaděj, fakt beznaděj.Tady dobrý, ale na marzu se z toho pak fakt poserou, zvlášt, když se rc mánia fakt fest seká, noo, já tam nepoletim, tak je mi to jedno.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jyrry »

Doleva doprava, to je jedno, ale proti těm zámkům to snad je pořád stejně...
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“