Walksnail Avatar Goggles V1

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
Woita
Kontaktovat uživatele:

Re: Walksnail Avatar Goggles V1 + príslušenstvo

#1 Příspěvek od Woita »

Můžu se prosím zeptat?
1) Jaké problémy máají goggles X?
2) Proč máš vysílací anténu vepředu?

Děkuju
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ludicek »

viď soukromá zpráva.
dudaj

#3 Příspěvek od dudaj »

Mám X a o žádných problémech nevím.
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ludicek »

To je dobre, nie každý to šťastie mal.
chorche

Re: Walksnail Avatar Goggles V1

#5 Příspěvek od chorche »

Nekoomu treba z nicehonic prestaly fungovat, nebo nabihaji az na nekolikaty pokus a podobne "veselosti". Walksnail to sice resi, ale dost pomalu. A videojednotky taktez s oblibou odchazeji.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ludicek »

No, tak ak človek sleduje FB stránku Walksnail official, tak môže sledovať opakované problémy od počiatku goggles X.
Takto to pokračuje až k nekonečným vyčitkám kde je systém so sľubovaným dosahom 20km, kde je integrovaný analógový modul a headtracking, ktoré oficiálne prisľubili....No a medzitým nekonečné naťahovačky či je lepší DJI alebo WS.
Zatiaľ nevyhráva nikto :lol:
Ani nikoho nepreferujem, ja lietam a užívam si.
Ja som žiaľ mal tiež to šťastie a mal som problémy s goggles X.
Problémy nemá s goggles X každý a ak niekto má, tak nie všetky.
Mňa sa dotkli tieto:
1./ dosah /dosah 700m na 1200mW so solídnymi anténami na VTX, origo sú väčšinou o poznanie slabšie/,
2./ problém s napájaním
3. / zamrznutie, veľmi nepríjemné, človek musí pristáť na oči a potom x krát reštartovať,
4./ pri strate signálu sa nanovo nebnoví minimálne v 50% prípadoch, tzn. pristátie vizuál,
5./ problém s ,,thermal paste´´, odporúčanie na jej výmenu
6./ problémy s doskou - nutnosť meniť chladič - bez efektu na dosah či mrznutie, ja ako užívateľ mám rozoberať výrobok?....
7./ pri zatváraní krytky sa odpojí wifi anténa, jej odpojenie spôsobuje ďalšie problémy.
Je toho viac, mňa sa dotkli tieto konkrétne veci.
No, okuliare za 700eur + upgrade antén za 120eur, výsledok dosah 1500m, mrznutie - nie ďakujem.
chorche

#7 Příspěvek od chorche »

Asi tak, malem jsem minuly rok na jare Googles X koupil pres modelbazar, nastesti mne nejaky nestastnik predbehnul :D
Od Walksnailu jsem nakonec na zkousku poridil VRx a dva jednoantennove VTx do whoopu (rozmer montaze 25,5x25,5mm) a snad je konecne osadim, cekam nez mi kamarad opravi FC.

Chci si proste udelat vlastni nazor na toto video reseni. Standardne litam DJI, ted jsem presel z Googles v2 na Googles 2, cekam az dorazi O4 (lite) VTx jednotka na whoopy (a az doresi nektere jeji problemy) a taky az se diky tomu vyroji kupa O3 VTx jednotek na prdoej. No a abych toho nemel malo tak do toho si litam na whoop zavodech s analogem nebo HDZero. OpenIPC jsem rozbehl a zatim uznal ze pockam az to vyvojari jeste trosku "dopecou" zatim mi prijde dost syrove... ale az bude trosku teplo, asi to osadim do nejake testovaci "muly" a poslu do vzduchu.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ludicek »

To všetko, podľa toho čo čítam, boli problémy prvých várok.
Na ďalšie várky X sa už ľudia veľmi nesťažujú. Okrem iného, mnou popísané veci podľa mňa nie sú problémy, ale vlastnosti. Inak sú X kompaktné a v pohode.
A inak je WS úplne v pohode, kompatibilita všetko so všetkým, dobrý výber VTX za rozumnú cenu. Keď človek laboruje s anténami tak musí dať pozor aby nepresiahol dosahom vzdialenosť LOS :lol: .
Bol by som rád za riešenie kompaktné s lepším dosahom setových antén, aby to človek nemusel mať ovešané ako vianočný stromček, nedajbože na vrchu ešte headtracking modul, a antény že sa vlastná manželka zľakne :roll:
Resized_20240712_073944_1720766769771.jpeg
DJI goggles 2 sú podľa mňa asi na dlhý čas, okrem iného nie je vylúčené že G3 v ďalších updatoch budú mať povinné ID...
Nemyslím, že DJI porieši už známe problémy O4 ,,lite´´. Aj kompatibilita s INAV8 je už pokrok, ktorý sme ani nečakali.
dudaj

#9 Příspěvek od dudaj »

chorche píše: ned 09.02.2025 1:23 Nekoomu treba z nicehonic prestaly fungovat, nebo nabihaji az na nekolikaty pokus a podobne "veselosti". Walksnail to sice resi, ale dost pomalu. A videojednotky taktez s oblibou odchazeji.
Videovysílače mám podezření, že odcházejí pokud není precizní stabilizovaný zdroj. Při zakolísání baterky, která slouží jako jediný zdroj to jde do gelu.
Chce to stabilizovat napětí a odpovídající kondik.
Většinu problémů si působí lidi sami. Různá firmware videovysílače a brýlí a podobně.
Dosah je relativní věc daná podmínkami. Každopádně lítat na dohled modelu je opravdu tak 500m
kokeš

#10 Příspěvek od kokeš »

Moje zkušenost.Vícjak polovina záznamů nejde přehrát .Ani v brýlích ani v PC. Co mi poradíte. Mám tam novou kartu 128GB Patriot class. Že by ta karta ? Jednou mi spadly do standby a zaboha jsem to nemoh dostat zpět. Až mi to nějak v servisu opravili. Z odpovědí že to lze prostě nastavit. Mně se to prostě z dostupnýma informacema nepodařilo.Dík za odpověď
koksák
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ddano007 »

Pridám svoju trošku do mlyna:
GooglesX mám úplne prvú verziu. Mám kdesi aj ten chladič, čo k tomu posielali, ale doteraz som ho nevymenil - lenivosť. Jediné, čo ma trochu ( teoreticky ) mrzí je, že tam nefunguje HeadTracker. Síce mi poslali aj ten "externý headtracker", aj som si ho prilepil na okuliare, ale nepoužívam ho, ani žiadny iný HeadTracker - preto ma to to mrzí len teoreticky.
VTX moduly používam dvojanténové, mám 2x úplne prvé ( tie už tuším ani nemajú na stránkach ), 1x Avatar HD Pro Kit a 2x Walksnail Moonlight Kit.
Dávam do toho vždy najnovší FW, na napájanie VTX zásadne používam tento mikro step-down
https://rcmodelytt.sk/mini-step-down-mo ... l-goliasa/
nastavený na 9V výstupu, priamo baterkou ich nenapájam.
Lietam na 700mW výkonu, setové antény, v otvorenom teréne, dosah 1,5-2km. Keď aj niekedy vypadol signál, bez problémov naskočil napäť.
Na ovládanie používam ELRS, max 100mW výkonu s dynamickým výkonom.
Long- rage nelietam ( leda keď ma chytí záchvat, to býva hodne zriedka ), keď už tak použijem nejaké patch antény ako tutok
https://www.youtube.com/watch?v=5Q1cMDWp1fs
výkon nemením, všetko lietam na 700mW.
Okuliare mi zmrzli možno tak dvakrát ešte zo začiatku, inak fungujú bez problémov. Tak isto všetky VTX fachajú OK, s jedinou výnimkou a to je FoxVTOL
https://www.youtube.com/watch?v=-oe3zq0bdV0
ale v tom potrebujem ešte doriešiť káblovačku - káble k VTX idú okolo baterky, z ktorej to cucá okolo 120A pri štarte, ergo to má ďaleko k ideálu. Ale ťažko za to viniť Walksnail :lol:
Predtým som mal DJI Googles v2 + 2x VTX. Kvalita obrazu v GooglesX je, samozrejme, lepšia. Súčasné DJI okuliare nelietam, neviem priamo posúdiť.
Keď začal WalkSnail, najprv so ich otestoval s VRX modulom ku CobraX, a keďže som bol spokojný, potom so kúpil GooglesX.
Od DJI som utiekol z politických dôvodov, vadilo mi, že kašlú na INAV. Neviem, ako to majú teraz, ale vracať sa nebudem... :mrgreen:
Za mňa zrátané/ podčiarknuté: plná spokojnosť s GooglesX aj VTX modulmi.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
dudaj

#12 Příspěvek od dudaj »

Pro Kokeš.

Pokud polovinu přehraješ a polovinu ne, je to tvá chyba. Musíš jako první vypnout nahrávání brýlí. Teprve potom odpojit baterku v dronu.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ddano007 »

dudaj píše: ned 23.02.2025 11:08 Pro Kokeš.

Pokud polovinu přehraješ a polovinu ne, je to tvá chyba. Musíš jako první vypnout nahrávání brýlí. Teprve potom odpojit baterku v dronu.
Alebo - ak si sklerotik, tak, ako ja - zapni si automatické nahrávanie, ja ho mám zapnuté. Keď odarmuješ dron, začne Ti nahrávať, keď ho zaarmuješ, vypne to nahrávanie.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Woita
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Woita »

Goggles X používám jako zobrazovaž s HDMI vstupem, protože nepoužívám Walksnail přenos, ale RUBY FPV systém. Takže vlastní videovysílač/přijímač (Ground station). A tu Ground station potřebuji nějak připevnit k brýlím, tak jsem vymodeloval a vytisknul jednoduchý držák, na který je ta Ground station přilepená.
Kdybyste někdo chtěl, STL soubor samozřejmě pošlu.
Drzak na Goggles X.jpg
Držák výtisk.jpg
Goggles X s držákem.jpg
Woita
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Woita »

Mimochodem, ten RUBY FPV systém je něco úžasného, dneska už je asi lepší než DJI i Walksnail, přenáší na desítky kilometrů, video s rozlišením (nejsem si jistý) 2k nebo snad i 4k, dokonce to přeníší i syrová data kromě obrazu, takže skalní příznivci (já ne) to používají kromě přenosu videa i na RC řízení modelů, konfigurovatelné všechno možné, velice nízká latence obrazu (20 nebo 40 ms glass-to-glass teď z hlavy nevím přesně). Videovysílače i přijímače (Ground station) jednoduchoučké s různými maličkými jednodeskovými počítači (Raspberry, Radxa, OpenIPC), vysílače všelijaké - od 433 do 5,8 GHz, kdo jak chce. A doslova každý den se to vyvíjí, uživatelé mají různá přání a autor Petru Soroaga jim naslouchá a ihned implementuje. Pecka.

Ono to souvisí i s těmi brýlemi,tak jsem si to sem dovolil vložit, čistě pro informaci majitelů těchto brýlí,kdyby někdo chtěl vyzkoušet. Já jsem z toho nadšen.
Tady ukázka mé Ground station na těchto brýlích (ještě nepřilepeno, ale montáž je jasná):
Ground station Ruby.jpg
Goggles X s držákem.jpg
11.jpg

Videovysílač na kopteře vypadá takto:

Videovysílač OpenIPC.jpg
Videovysílač + gimbal Boženka.jpg
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“