Walksnail Avatar Goggles V1
Re: Walksnail Avatar Goggles V1 + príslušenstvo
Můžu se prosím zeptat?
1) Jaké problémy máají goggles X?
2) Proč máš vysílací anténu vepředu?
Děkuju
1) Jaké problémy máají goggles X?
2) Proč máš vysílací anténu vepředu?
Děkuju
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
viď soukromá zpráva.
Mám X a o žádných problémech nevím.
To je dobre, nie každý to šťastie mal.
Re: Walksnail Avatar Goggles V1
Nekoomu treba z nicehonic prestaly fungovat, nebo nabihaji az na nekolikaty pokus a podobne "veselosti". Walksnail to sice resi, ale dost pomalu. A videojednotky taktez s oblibou odchazeji.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
FrSky Horus X10s
No, tak ak človek sleduje FB stránku Walksnail official, tak môže sledovať opakované problémy od počiatku goggles X.
Takto to pokračuje až k nekonečným vyčitkám kde je systém so sľubovaným dosahom 20km, kde je integrovaný analógový modul a headtracking, ktoré oficiálne prisľubili....No a medzitým nekonečné naťahovačky či je lepší DJI alebo WS.
Zatiaľ nevyhráva nikto
Ani nikoho nepreferujem, ja lietam a užívam si.
Ja som žiaľ mal tiež to šťastie a mal som problémy s goggles X.
Problémy nemá s goggles X každý a ak niekto má, tak nie všetky.
Mňa sa dotkli tieto:
1./ dosah /dosah 700m na 1200mW so solídnymi anténami na VTX, origo sú väčšinou o poznanie slabšie/,
2./ problém s napájaním
3. / zamrznutie, veľmi nepríjemné, človek musí pristáť na oči a potom x krát reštartovať,
4./ pri strate signálu sa nanovo nebnoví minimálne v 50% prípadoch, tzn. pristátie vizuál,
5./ problém s ,,thermal paste´´, odporúčanie na jej výmenu
6./ problémy s doskou - nutnosť meniť chladič - bez efektu na dosah či mrznutie, ja ako užívateľ mám rozoberať výrobok?....
7./ pri zatváraní krytky sa odpojí wifi anténa, jej odpojenie spôsobuje ďalšie problémy.
Je toho viac, mňa sa dotkli tieto konkrétne veci.
No, okuliare za 700eur + upgrade antén za 120eur, výsledok dosah 1500m, mrznutie - nie ďakujem.
Takto to pokračuje až k nekonečným vyčitkám kde je systém so sľubovaným dosahom 20km, kde je integrovaný analógový modul a headtracking, ktoré oficiálne prisľubili....No a medzitým nekonečné naťahovačky či je lepší DJI alebo WS.
Zatiaľ nevyhráva nikto
Ani nikoho nepreferujem, ja lietam a užívam si.
Ja som žiaľ mal tiež to šťastie a mal som problémy s goggles X.
Problémy nemá s goggles X každý a ak niekto má, tak nie všetky.
Mňa sa dotkli tieto:
1./ dosah /dosah 700m na 1200mW so solídnymi anténami na VTX, origo sú väčšinou o poznanie slabšie/,
2./ problém s napájaním
3. / zamrznutie, veľmi nepríjemné, človek musí pristáť na oči a potom x krát reštartovať,
4./ pri strate signálu sa nanovo nebnoví minimálne v 50% prípadoch, tzn. pristátie vizuál,
5./ problém s ,,thermal paste´´, odporúčanie na jej výmenu
6./ problémy s doskou - nutnosť meniť chladič - bez efektu na dosah či mrznutie, ja ako užívateľ mám rozoberať výrobok?....
7./ pri zatváraní krytky sa odpojí wifi anténa, jej odpojenie spôsobuje ďalšie problémy.
Je toho viac, mňa sa dotkli tieto konkrétne veci.
No, okuliare za 700eur + upgrade antén za 120eur, výsledok dosah 1500m, mrznutie - nie ďakujem.
Asi tak, malem jsem minuly rok na jare Googles X koupil pres modelbazar, nastesti mne nejaky nestastnik predbehnul
Od Walksnailu jsem nakonec na zkousku poridil VRx a dva jednoantennove VTx do whoopu (rozmer montaze 25,5x25,5mm) a snad je konecne osadim, cekam nez mi kamarad opravi FC.
Chci si proste udelat vlastni nazor na toto video reseni. Standardne litam DJI, ted jsem presel z Googles v2 na Googles 2, cekam az dorazi O4 (lite) VTx jednotka na whoopy (a az doresi nektere jeji problemy) a taky az se diky tomu vyroji kupa O3 VTx jednotek na prdoej. No a abych toho nemel malo tak do toho si litam na whoop zavodech s analogem nebo HDZero. OpenIPC jsem rozbehl a zatim uznal ze pockam az to vyvojari jeste trosku "dopecou" zatim mi prijde dost syrove... ale az bude trosku teplo, asi to osadim do nejake testovaci "muly" a poslu do vzduchu.
Od Walksnailu jsem nakonec na zkousku poridil VRx a dva jednoantennove VTx do whoopu (rozmer montaze 25,5x25,5mm) a snad je konecne osadim, cekam nez mi kamarad opravi FC.
Chci si proste udelat vlastni nazor na toto video reseni. Standardne litam DJI, ted jsem presel z Googles v2 na Googles 2, cekam az dorazi O4 (lite) VTx jednotka na whoopy (a az doresi nektere jeji problemy) a taky az se diky tomu vyroji kupa O3 VTx jednotek na prdoej. No a abych toho nemel malo tak do toho si litam na whoop zavodech s analogem nebo HDZero. OpenIPC jsem rozbehl a zatim uznal ze pockam az to vyvojari jeste trosku "dopecou" zatim mi prijde dost syrove... ale az bude trosku teplo, asi to osadim do nejake testovaci "muly" a poslu do vzduchu.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
FrSky Horus X10s
FrSky Horus X10s
To všetko, podľa toho čo čítam, boli problémy prvých várok.
Na ďalšie várky X sa už ľudia veľmi nesťažujú. Okrem iného, mnou popísané veci podľa mňa nie sú problémy, ale vlastnosti. Inak sú X kompaktné a v pohode.
A inak je WS úplne v pohode, kompatibilita všetko so všetkým, dobrý výber VTX za rozumnú cenu. Keď človek laboruje s anténami tak musí dať pozor aby nepresiahol dosahom vzdialenosť LOS
.
Bol by som rád za riešenie kompaktné s lepším dosahom setových antén, aby to človek nemusel mať ovešané ako vianočný stromček, nedajbože na vrchu ešte headtracking modul, a antény že sa vlastná manželka zľakne
DJI goggles 2 sú podľa mňa asi na dlhý čas, okrem iného nie je vylúčené že G3 v ďalších updatoch budú mať povinné ID...
Nemyslím, že DJI porieši už známe problémy O4 ,,lite´´. Aj kompatibilita s INAV8 je už pokrok, ktorý sme ani nečakali.
Na ďalšie várky X sa už ľudia veľmi nesťažujú. Okrem iného, mnou popísané veci podľa mňa nie sú problémy, ale vlastnosti. Inak sú X kompaktné a v pohode.
A inak je WS úplne v pohode, kompatibilita všetko so všetkým, dobrý výber VTX za rozumnú cenu. Keď človek laboruje s anténami tak musí dať pozor aby nepresiahol dosahom vzdialenosť LOS
Bol by som rád za riešenie kompaktné s lepším dosahom setových antén, aby to človek nemusel mať ovešané ako vianočný stromček, nedajbože na vrchu ešte headtracking modul, a antény že sa vlastná manželka zľakne
Nemyslím, že DJI porieši už známe problémy O4 ,,lite´´. Aj kompatibilita s INAV8 je už pokrok, ktorý sme ani nečakali.
Videovysílače mám podezření, že odcházejí pokud není precizní stabilizovaný zdroj. Při zakolísání baterky, která slouží jako jediný zdroj to jde do gelu.chorche píše: ned 09.02.2025 1:23 Nekoomu treba z nicehonic prestaly fungovat, nebo nabihaji az na nekolikaty pokus a podobne "veselosti". Walksnail to sice resi, ale dost pomalu. A videojednotky taktez s oblibou odchazeji.
Chce to stabilizovat napětí a odpovídající kondik.
Většinu problémů si působí lidi sami. Různá firmware videovysílače a brýlí a podobně.
Dosah je relativní věc daná podmínkami. Každopádně lítat na dohled modelu je opravdu tak 500m
Moje zkušenost.Vícjak polovina záznamů nejde přehrát .Ani v brýlích ani v PC. Co mi poradíte. Mám tam novou kartu 128GB Patriot class. Že by ta karta ? Jednou mi spadly do standby a zaboha jsem to nemoh dostat zpět. Až mi to nějak v servisu opravili. Z odpovědí že to lze prostě nastavit. Mně se to prostě z dostupnýma informacema nepodařilo.Dík za odpověď
koksák
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Pridám svoju trošku do mlyna:
GooglesX mám úplne prvú verziu. Mám kdesi aj ten chladič, čo k tomu posielali, ale doteraz som ho nevymenil - lenivosť. Jediné, čo ma trochu ( teoreticky ) mrzí je, že tam nefunguje HeadTracker. Síce mi poslali aj ten "externý headtracker", aj som si ho prilepil na okuliare, ale nepoužívam ho, ani žiadny iný HeadTracker - preto ma to to mrzí len teoreticky.
VTX moduly používam dvojanténové, mám 2x úplne prvé ( tie už tuším ani nemajú na stránkach ), 1x Avatar HD Pro Kit a 2x Walksnail Moonlight Kit.
Dávam do toho vždy najnovší FW, na napájanie VTX zásadne používam tento mikro step-down
https://rcmodelytt.sk/mini-step-down-mo ... l-goliasa/
nastavený na 9V výstupu, priamo baterkou ich nenapájam.
Lietam na 700mW výkonu, setové antény, v otvorenom teréne, dosah 1,5-2km. Keď aj niekedy vypadol signál, bez problémov naskočil napäť.
Na ovládanie používam ELRS, max 100mW výkonu s dynamickým výkonom.
Long- rage nelietam ( leda keď ma chytí záchvat, to býva hodne zriedka ), keď už tak použijem nejaké patch antény ako tutok
https://www.youtube.com/watch?v=5Q1cMDWp1fs
výkon nemením, všetko lietam na 700mW.
Okuliare mi zmrzli možno tak dvakrát ešte zo začiatku, inak fungujú bez problémov. Tak isto všetky VTX fachajú OK, s jedinou výnimkou a to je FoxVTOL
https://www.youtube.com/watch?v=-oe3zq0bdV0
ale v tom potrebujem ešte doriešiť káblovačku - káble k VTX idú okolo baterky, z ktorej to cucá okolo 120A pri štarte, ergo to má ďaleko k ideálu. Ale ťažko za to viniť Walksnail
Predtým som mal DJI Googles v2 + 2x VTX. Kvalita obrazu v GooglesX je, samozrejme, lepšia. Súčasné DJI okuliare nelietam, neviem priamo posúdiť.
Keď začal WalkSnail, najprv so ich otestoval s VRX modulom ku CobraX, a keďže som bol spokojný, potom so kúpil GooglesX.
Od DJI som utiekol z politických dôvodov, vadilo mi, že kašlú na INAV. Neviem, ako to majú teraz, ale vracať sa nebudem...
Za mňa zrátané/ podčiarknuté: plná spokojnosť s GooglesX aj VTX modulmi.
GooglesX mám úplne prvú verziu. Mám kdesi aj ten chladič, čo k tomu posielali, ale doteraz som ho nevymenil - lenivosť. Jediné, čo ma trochu ( teoreticky ) mrzí je, že tam nefunguje HeadTracker. Síce mi poslali aj ten "externý headtracker", aj som si ho prilepil na okuliare, ale nepoužívam ho, ani žiadny iný HeadTracker - preto ma to to mrzí len teoreticky.
VTX moduly používam dvojanténové, mám 2x úplne prvé ( tie už tuším ani nemajú na stránkach ), 1x Avatar HD Pro Kit a 2x Walksnail Moonlight Kit.
Dávam do toho vždy najnovší FW, na napájanie VTX zásadne používam tento mikro step-down
https://rcmodelytt.sk/mini-step-down-mo ... l-goliasa/
nastavený na 9V výstupu, priamo baterkou ich nenapájam.
Lietam na 700mW výkonu, setové antény, v otvorenom teréne, dosah 1,5-2km. Keď aj niekedy vypadol signál, bez problémov naskočil napäť.
Na ovládanie používam ELRS, max 100mW výkonu s dynamickým výkonom.
Long- rage nelietam ( leda keď ma chytí záchvat, to býva hodne zriedka ), keď už tak použijem nejaké patch antény ako tutok
https://www.youtube.com/watch?v=5Q1cMDWp1fs
výkon nemením, všetko lietam na 700mW.
Okuliare mi zmrzli možno tak dvakrát ešte zo začiatku, inak fungujú bez problémov. Tak isto všetky VTX fachajú OK, s jedinou výnimkou a to je FoxVTOL
https://www.youtube.com/watch?v=-oe3zq0bdV0
ale v tom potrebujem ešte doriešiť káblovačku - káble k VTX idú okolo baterky, z ktorej to cucá okolo 120A pri štarte, ergo to má ďaleko k ideálu. Ale ťažko za to viniť Walksnail
Predtým som mal DJI Googles v2 + 2x VTX. Kvalita obrazu v GooglesX je, samozrejme, lepšia. Súčasné DJI okuliare nelietam, neviem priamo posúdiť.
Keď začal WalkSnail, najprv so ich otestoval s VRX modulom ku CobraX, a keďže som bol spokojný, potom so kúpil GooglesX.
Od DJI som utiekol z politických dôvodov, vadilo mi, že kašlú na INAV. Neviem, ako to majú teraz, ale vracať sa nebudem...
Za mňa zrátané/ podčiarknuté: plná spokojnosť s GooglesX aj VTX modulmi.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Pro Kokeš.
Pokud polovinu přehraješ a polovinu ne, je to tvá chyba. Musíš jako první vypnout nahrávání brýlí. Teprve potom odpojit baterku v dronu.
Pokud polovinu přehraješ a polovinu ne, je to tvá chyba. Musíš jako první vypnout nahrávání brýlí. Teprve potom odpojit baterku v dronu.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Alebo - ak si sklerotik, tak, ako ja - zapni si automatické nahrávanie, ja ho mám zapnuté. Keď odarmuješ dron, začne Ti nahrávať, keď ho zaarmuješ, vypne to nahrávanie.dudaj píše: ned 23.02.2025 11:08 Pro Kokeš.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Goggles X používám jako zobrazovaž s HDMI vstupem, protože nepoužívám Walksnail přenos, ale RUBY FPV systém. Takže vlastní videovysílač/přijímač (Ground station). A tu Ground station potřebuji nějak připevnit k brýlím, tak jsem vymodeloval a vytisknul jednoduchý držák, na který je ta Ground station přilepená.
Kdybyste někdo chtěl, STL soubor samozřejmě pošlu.
Kdybyste někdo chtěl, STL soubor samozřejmě pošlu.
Mimochodem, ten RUBY FPV systém je něco úžasného, dneska už je asi lepší než DJI i Walksnail, přenáší na desítky kilometrů, video s rozlišením (nejsem si jistý) 2k nebo snad i 4k, dokonce to přeníší i syrová data kromě obrazu, takže skalní příznivci (já ne) to používají kromě přenosu videa i na RC řízení modelů, konfigurovatelné všechno možné, velice nízká latence obrazu (20 nebo 40 ms glass-to-glass teď z hlavy nevím přesně). Videovysílače i přijímače (Ground station) jednoduchoučké s různými maličkými jednodeskovými počítači (Raspberry, Radxa, OpenIPC), vysílače všelijaké - od 433 do 5,8 GHz, kdo jak chce. A doslova každý den se to vyvíjí, uživatelé mají různá přání a autor Petru Soroaga jim naslouchá a ihned implementuje. Pecka.
Ono to souvisí i s těmi brýlemi,tak jsem si to sem dovolil vložit, čistě pro informaci majitelů těchto brýlí,kdyby někdo chtěl vyzkoušet. Já jsem z toho nadšen.
Tady ukázka mé Ground station na těchto brýlích (ještě nepřilepeno, ale montáž je jasná):
Videovysílač na kopteře vypadá takto:
Ono to souvisí i s těmi brýlemi,tak jsem si to sem dovolil vložit, čistě pro informaci majitelů těchto brýlí,kdyby někdo chtěl vyzkoušet. Já jsem z toho nadšen.
Tady ukázka mé Ground station na těchto brýlích (ještě nepřilepeno, ale montáž je jasná):
Videovysílač na kopteře vypadá takto: