Registrace modelářů

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: Registrace modelářů

#361 Příspěvek od Celeron »

TomasC píše:Ať se podívá do mailu a hledá maily od podatelna@caa.cz
Doklad o absolvování online výcviku dálkově řídícího pilota což asi kolega má

Má tam jen jeden a to výcvik. Asi na provozovatele zapoměl. Volal jsem do ČSOB a stačí dva doklady na vystavení e-identity.

A taky jsem dopátral, proč nejde ve výběru se přihlásit přímo přes certifikát 1.CA. Ten, co mám historicky pro přístup do ČSOB, tak je osobní qualifikovanej a na přímý přihlášení je potřeba jinej, komerční.

Je to hrůza tahle digitalizace státní správy. Všechno to má být sjednocený, přitom třeba OTE a.s. mě na podpoře řekli, že na e-identitu kašlou a vyžadují i nadále certifikáty na kartě se čtečkou pinu. Člověk, co se kolem počítadel trochu motá, si poradí, ale co ti s nižší digitální "inteligencí"? A kolik jich v segmentu 50+ je... Vidím to u většiny zákazníků, ani si neumí nastavit časový programy na termostatu topení, vysvětlovat-nevysvětlovat, úplně jedno.
BeneFitmodel

#362 Příspěvek od BeneFitmodel »

Celeron píše:...
Je to hrůza tahle digitalizace státní správy. Všechno to má být sjednocený, přitom třeba OTE a.s. mě na podpoře řekli, že na e-identitu kašlou a vyžadují i nadále certifikáty na kartě se čtečkou pinu. Člověk, co se kolem počítadel trochu motá, si poradí, ale co ti s nižší digitální "inteligencí"? A kolik jich v segmentu 50+ je... Vidím to u většiny zákazníků, ani si neumí nastavit časový programy na termostatu topení, vysvětlovat-nevysvětlovat, úplně jedno.

jj, zlatá kategorie do 250g :lol:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#363 Příspěvek od DAF »

BeneFitmodel píše:jj, zlatá kategorie do 250g :lol:

..a ty takový dokážeš postavit? Bavíme se o klasických modelářských technologiích, ne o setu z bublinek. S touhle kategorií se sice létat dá, ale často dost omezeně (s ohledem na vítr). Jestli se ti tedy něco podařilo postavit, pochlub se, rád se podívám (a zřejmě nejen já).
Hitec Aurora 9X
prikrylm

#364 Příspěvek od prikrylm »

BeneFitmodel píše:..a ty takový dokážeš postavit? Bavíme se o klasických modelářských technologiích, ne o setu z bublinek.

já teda nic takového postavit neumím, ale K-čkaři se dost "šklebili", když měli éro nad 250g a to i "naložené" do větru... :-)
(rozumněj F3K, karbon, rozpětí 1,5m, konstrukce dostatečně pevná na to, aby se letadlo za křídlo mrsklo do ~50-60-70m; do větru - jako že při chybě při při stání lámali ocasní plochy, střelím 7m/s?)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#365 Příspěvek od DAF »

prikrylm píše:já teda nic takového postavit neumím, ale K-čkaři se dost "šklebili", když měli éro nad 250g a to i "naložené" do větru... :-)
(rozumněj F3K, karbon, rozpětí 1,5m, konstrukce dostatečně pevná na to, aby se letadlo za křídlo mrsklo do ~50-60-70m; do větru - jako že při chybě při při stání lámali ocasní plochy, střelím 7m/s?)

S karbonem klidně. Ale o to tu nejde.
Hitec Aurora 9X
dracekvo

#366 Příspěvek od dracekvo »

Už se to určitě řešilo, ale nějak se mi to nedaří najít.

Existuje nějaká stránka, kde si ty testy můžu dělat nanečisto? Tak jako na webu ministerstva dopravy testy na autoškolu?

Díky
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.
Kuta33

#367 Příspěvek od Kuta33 »

Mrkni tady:
https://www.caa.cz/provoz/bezpilotni-letadla/pilot-bezpilotniho-systemu/
Ke konci stránky je odkaz dron.caa.cz, tam uděláš oba testy provozovatele a pilota.
Jenže teď už se tam dá přihlásit jenom přes e-identitu :roll: , to už se tady taky někde řešilo.
Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v ceně jeho hraček.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#368 Příspěvek od jyrry »

dracekvo píše:Už se to určitě řešilo, ale nějak se mi to nedaří najít.

Existuje nějaká stránka, kde si ty testy můžu dělat nanečisto? Tak jako na webu ministerstva dopravy testy na autoškolu?

Díky

Dá se to udělat načisto včetně případného online hledání odpovědí na netu, čas to umožňuje.
A složení otázek není pevné, obměňuje se to, takže bys to musel nanečisto projet mnohokrát.
jyrry.webnode.cz
miran50

#369 Příspěvek od miran50 »

Dá se udělat registrace bez ID občana ??
S ID občana myslím hrozí to že Vám v budoucnu zřídí datovou schránku ?
Libor
Kontaktovat uživatele:

#370 Příspěvek od Libor »

Dá se to dělat třeba s bankovní identitou.
Libor
miran50

#371 Příspěvek od miran50 »

Bankovní identita je pro mě nejvýhodnější protože ji mohu zapnout a po registraci vypnout.
Díky
jirkacbx
Kontaktovat uživatele:

#372 Příspěvek od jirkacbx »

Lepší je přez MojeID,ověření na poště a klid.
Datovka nehrozí.
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#373 Příspěvek od strycArtus »

miran50 píše: čtv 16.01.2025 20:04 S ID občana myslím hrozí to že Vám v budoucnu zřídí datovou schránku ?
Mělo to tak být, že ji zřídí obratem po použití a postižený ji měl možnost v nějaké krátké době znepřístupnit, zrušit nešla.
Nicméně pro velký odpor to automatické zřizování zrušili.
zdzd

#374 Příspěvek od zdzd »

miran50 píše: čtv 16.01.2025 20:04 Dá se udělat registrace bez ID občana ??
S ID občana myslím hrozí to že Vám v budoucnu zřídí datovou schránku ?
A jaký problém máš s datovou schránkou? Mnohem lepší věc než pendlovat na poštu...
guchar

#375 Příspěvek od guchar »

● Před pár roky jsem si, jako nepodnikající osoba, datovou schránku zřídil. V té době byla pro mne výhodná. Když čtu maily, tak se dívám zda něco nepřišlo.
● Když tam něco bylo šel jsem k sousedovi. Pokud se to týkalo stavebního řízení na sousedních pozemcích, měl to v dopisu. Schránku jsem pak otvíral poslední den před doručením fikcí 9. den.
● Abych si připomněl a ověřil aktuálně platná Pro versus Proti tak jsem si otevřel Datová schránka jednoduše a přehledně (Datum publikace 26. 11. 2024) Žádnou nevýhodnou změnu jsem tam nenašel.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“