konec uhu poru tak, jak ho známe
konec uhu poru tak, jak ho známe
Ahoj, nechci zbytečně plašit, nic méně když jsem se ted u peckamodel domáhal uhu poru, nemají a pravděpodobně už nikdy mít nebudou bo EU s ním prý má problémy ohledně nějaké jeho složky.
zatím to prý ještě není definitivní, nic méně jeho výroba je prý zatím pozastavená tak ho nemají--Pecka model, kde objednat.
Už se prý vyrábí jeho nějaká náhražka--chybí v ní ta nějaká složka--na modelářský učely ale prý už nepoužitelný tak, jak fungoval klasický uhu por.
Na netu se zatím koupit dá.
Nikde jsem to neověřoval, nic méně Hnízdil ho už taky dlouho nemá, tak na tom asi něco bude.
zatím to prý ještě není definitivní, nic méně jeho výroba je prý zatím pozastavená tak ho nemají--Pecka model, kde objednat.
Už se prý vyrábí jeho nějaká náhražka--chybí v ní ta nějaká složka--na modelářský učely ale prý už nepoužitelný tak, jak fungoval klasický uhu por.
Na netu se zatím koupit dá.
Nikde jsem to neověřoval, nic méně Hnízdil ho už taky dlouho nemá, tak na tom asi něco bude.
Re: konec uhu poru tak, jak ho známe
To samé je i s 30min. epoxy. Taky vadí nějaká složka. Lidstvo zajde na snahu zachránit se samo před sebou.....
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
už jen elektry, LMS Beckov
Hmmm, takže se vyhodí či nahradí ta "blbá" složka, aby to bylo košér. Navenek to bude jakoby stejné, jen to bude dražší, akorát ta lepidla už nebudou lepit
.
Hitec Aurora 9X
Špatné bývá, že ten NEW = Ekologický (pro modeláře nevhodný) někdy nejde odlišit od těch dřívějších sice neekologických, ale k lepení použitelných. Ostatně vrací se spalovací motory v autech.
Je tu malá naděje, že po čase se najde někdo kdo na věc vyzraje. Vlk se nažere a na trhu se objeví UHU POR v původní kvalitě. Viz příběh lepidla ČERVNÝ KANAGOM z Druchemy /-/ Kanagom je zpátky
Je tu malá naděje, že po čase se najde někdo kdo na věc vyzraje. Vlk se nažere a na trhu se objeví UHU POR v původní kvalitě. Viz příběh lepidla ČERVNÝ KANAGOM z Druchemy /-/ Kanagom je zpátky
To je podobné, jako ta věc do zásuvky proti komárům. Vypadá to stejně, je to dražší a komárům neřekli, že jim to má vadit. Takže nás otravují ekokomáři. Hned se mi ulevilo, že i já jsem vlastně součástí ekologického pokroku. Jen nevím, jak to vysvětlit manželce.
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD
Tak já nevím, ale dnes jsem si objednal nějaké věci u Topmodel cz., a jelikož mě už dochází onen Uhu Por, tak jsem si jeden bez problému objednal.pepin sob 01.02.2025 16:50 píše:Ahoj, nechci zbytečně plašit, nic méně když jsem se ted u peckamodel domáhal uhu poru, nemají a pravděpodobně už nikdy mít nebudou bo EU s ním prý má problémy ohledně nějaké jeho složky.
Takže uvidíme co přinese čas.
V dnešní době už je všechno jinak, i různé ředidla a barvy mají jiné složení než kdysi, přitom se jmenují stejně. Třeba čistý aceton byl jiný než ředidlo C6000. Dnes je to v podstatě to samé. Toluen už taky není co býval, zdá se mi že už nemá takovou "sílu".
Základní předpoklad úspěchu, je naučit se číst nápisy na obalu - píšu to sem už asi po stévarok píše: čtv 06.02.2025 4:37 V dnešní době už je všechno jinak, i různé ředidla a barvy mají jiné složení než kdysi, přitom se jmenují stejně. Třeba čistý aceton byl jiný než ředidlo C6000. Dnes je to v podstatě to samé. Toluen už taky není co býval, zdá se mi že už nemá takovou "sílu".
Když chci aceton, tak je třeba si koupit ACETON ( třeba https://cdn.myshoptet.com/usr/www.barvy ... aceton.jpg ) položka R7003 a pak je na té pixle napsáno Aceton technický a překvapivě
Takže to, že v pixle "aceton technický" a "ředidlo C6000" je stejný
Je to srozumitelné
---------
Co se týče UHU Por, tak je to (pokud vím) polyuretan a pro polyuretany (některý) už několik let platí v EU nová legislativa, kde pro koncové uživatele a firemní uživatele jsou jiné distribuční a prodejní podmínky a ty vyžadují pro firmy mj. podepsaný souhlas s absolvovaným školením (seznámením s výrobkem), které lze centrálně realizovat (online) v registru.
To by mohlo (netuším, nehledal jsem pro tuhle konrétní věc - to lepidlo a ani hledat nebudu) logický vliv na jeho dosažitelnost pro koncáky.
Tudíž pokud má mít tento thread nějaký smysl, bylo by spíš vhodné se zaměřit na konkrétní produkt (to UHU), a konečně zjistit, jak to doopravdu je - zatím to tu nevidím - jsou tu akorát nějaký nekonkrétní nesmysly typu "jedna pani na pavlači povídala".
Na oficiálním webu UHU, (UHU - Bolton adhesives - ne nějakýho distributora) zatím nic není (respektive jsem nic nenašel), takže asi nejjednodušší by bylo se zaptat výrobce mailem, JAK to doopravdy aktuálně je.
https://www.uhu.com/en-en/more/about-uhu
Naposledy upravil(a) MPml dne čtv 06.02.2025 6:31, celkem upraveno 1 x.
ještě jedna poznímka - C6000/XXXX (bereme různý, chování a obsah jsou různý) a R7003 používáme (na rozdíl od všelijakých teoretiků a diskutérů) a v žádném případě se C6000 a R7003 nechová stejně, stejně ani nesmrdí (je to naprosto rozdílné) - takže tím bych to uzavřel.
Ať si tady každý píše co chce. Já s různými ředidly dělám, tak nevím jestli jsem teoretik. Samozřejmě to neřeším až tak do detailu, ale nebavím se o různých benzínových, acetonových a nevím jakých ještě čističích. Myslím klasický Aceton a ředidla. Tam asi taky záleží hodně na výrobci, jsou tam rozdíly. Zrovna ten výše jmenovaný Colorlak se mi zdá ještě trošku poctivý, ale měl jsem pár ředidel, výrobce už nevím a ty jak zápachem tak funkcí byly úplně jiné. A že je Aceton a ředidlo C6000 stejný si budu tedy myslet potichu, sám pro sebe.
No jo, no... asi 10 dlouhých vteřin mi zabralo zjištění, jak to s tím C6000 vlastně teda jevarok píše: stř 12.02.2025 4:44 Ať si tady každý píše co chce... A že je Aceton a ředidlo C6000 stejný si budu tedy myslet potichu, sám pro sebe.
https://www.colorlak.cz/wp-content/impo ... _C6000.pdf
ušetřím 2 vteřiny - je to hned na straně 3
jyrry.webnode.cz
jyrry.webnode.cz
To sem dávat nebylo vůbec taktický - takhle kazit objevitelský hnutí těm, co je pro ně všechno stejnýjyrry píše: stř 12.02.2025 7:13 No jo, no... asi 10 dlouhých vteřin mi zabralo zjištění, jak to s tím C6000 vlastně teda je![]()
https://www.colorlak.cz/wp-content/impo ... _C6000.pdf
ušetřím 2 vteřiny - je to hned na straně 3![]()
------------
ŘEDIDLO C6000 je směs aromatických uhlovodíků, esterů a alkoholů (izobutanol, izobutylacetát, benzin, toluen,
etylacetát). Směs níže uvedených látek a příměsí.
------------
Jak se tak dívám na ten bezpečnostní list, tak ono jak se to podaří, tak se to podaří... 8 až 63% Acetonu je docela rozptyl