Phoenix RC

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
PBS

Re: Phoenix RC

#1591 Příspěvek od PBS »

prikrylm píše: úte 28.01.2025 8:31 Stáhnul jsem si z https://www.rc-thoughts.com/phoenix-sim/ simulátor čudlíku, připojuju rádio přes USB a neřeším PPM.
Navíc ETX slibuje a funguje v USB režimu na občerstvování mixeru 1000Hz. (Std režim, kdy se vysílá je ~250Hz)
Díky za tip, ale moje oldschool výbava Graupner MC 16/20 nic jako USB připojení k PC nemá :lol: Ale moment - historický quattro převodník to má, možná zkusím.
PBS

#1592 Příspěvek od PBS »

prikrylm píše: pon 27.01.2025 9:36 Co vím, tak některé starší PPM výstupy byly modulované napětí baterie, tak možná upravit napětí pomocí nějakého jednoduchého odpor (~1kOhm)-zenerka (3,3V) by mohlo pomoct
Jo to bude ono. Lehce měřeno je tam přes 7V. A stalo se to typicky při připojování kabelu při zapnuté vysílačce.
Poučení 1 - nejprve zastrčit kabel PPM do vysílačky, zapnout vysílačku, a potom do USB počítače - hlavně nezastrkovat kabel při zapojeném USB donglu a zapnuté vysílačce.
Poučení 2 - koukám na to zapojení. Je tam k donglu dodávaný 3,5mm stereo jack. A mínus je na prostředním dílku jacku, a signál na špičce. Zajímavé. Na spodním (zem) dílku jacku není nic. Možná i to je problém, zkusím mono jack příště, taky může pomoci.

Ok, zkusím nějakou zenerku, stejně to PPM na nic jiného nepoužívám, než PC Sim Phoenix. Díky.
PBS

#1593 Příspěvek od PBS »

Ještě bych měl dotaz k tomuto simulátoru. Mám namapované na vysílačce jak kanály pro "Autopilot", tak "Panic mode". Problém je, že to nic nedělá? Např. u MSH Protos 500 vidím na obrazovce dole Panic mode, můžu ho přepínat jak chci a nic se nemění. Obdobně Autopilot, to sice nevidím, a tak nevím.
Cílem je zkusit to nastavit tak, jako bych měl Spirit jednotku a zkoušel se učit ji správně aktivovat - tedy záchranu a stabilizaci. Má to někdo? Co mám kde nastavit? Jiný model, nebo? Díky...
prikrylm

#1594 Příspěvek od prikrylm »

Panic ani autopilot jsem nikdy v PhoenixRC nepoužil. Tipnu, že na TO musí být model.
Ale Spririt Panic jsem si "nanečisto" zkoušel na reálném modelu - jakože prudká zatáčka, rotor skoro kolmo k zemi, dostatečně vysoko, kdyby náhodou a cvak, co to udělá...
Co si pamatuju, tak pak jsem "Panic" párkrát použil "pro jistotu", vyloženě krizovku jsem tím neřeší. Ale lítám jen velmi "vlažně", tak možná proto. :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
prikrylm

#1595 Příspěvek od prikrylm »

Stručně:
- našel jsem funkční bezdrátový "čudlík" na PhonixRC - viz níž.

Podrobněji:
Teď jsem vyzkoušel "novou hračku" a dokonce s Phoenixem se tváří hodně funkčně. Dokonce funguje všech 8 os a není potřeba ten "emulátor krabičky".
Nastavení dle návodu je malinko "pracné", ale pak funguje slušně.
Zatím jsem jen zkusil pár minut, ale jeví se opravdu dobře. Mimo PhoenixRC funguje i jako víceosý joy, takže taky paráda.
Navíc "wireless" je též hodně prima.
Skoro bych napsal "doporučuju". Zvlášť za ty peníze. Zvažuju, že pořídím jeden na Phoenix a jeden na zbytek...
Úplné technické podrobnosti neznám, ale umí to pár std rozumných rc protokolů (FrSky X, FlySky, "stará" Futaba,...) a vně se tváří jako "kabička" na PhoenixRC nebo std Joystik. Prostě tohle chcete! :)
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#1596 Příspěvek od warhawk »

prikrylm píše: pon 12.01.2026 13:03 Stručně:
- našel jsem funkční bezdrátový "čudlík" na PhonixRC - viz níž.

Podrobněji:
Teď jsem vyzkoušel "novou hračku" a dokonce s Phoenixem se tváří hodně funkčně. Dokonce funguje všech 8 os a není potřeba ten "emulátor krabičky".
Nastavení dle návodu je malinko "pracné", ale pak funguje slušně.
Zatím jsem jen zkusil pár minut, ale jeví se opravdu dobře. Mimo PhoenixRC funguje i jako víceosý joy, takže taky paráda.
Navíc "wireless" je též hodně prima.
Skoro bych napsal "doporučuju". Zvlášť za ty peníze. Zvažuju, že pořídím jeden na Phoenix a jeden na zbytek...
Úplné technické podrobnosti neznám, ale umí to pár std rozumných rc protokolů (FrSky X, FlySky, "stará" Futaba,...) a vně se tváří jako "kabička" na PhoenixRC nebo std Joystik. Prostě tohle chcete! :)
Nezkoušel si BT joystick když máš ELRS? Já teda drandím Phoenix občas s USB-C kabelem a TX16s ale mělo by to fungovat snad i bezdrátově.
https://oscarliang.com/expresslrs-bluetooth-joystick/
prikrylm

#1597 Příspěvek od prikrylm »

BT joystick jsem zkoušel. Trochu problém je, že občas si vymyslí jiné ID a musí se celé přemapovat a zrovna v PhoenixRC mi BT joy přes emulátor krabičky ELRS joy nefunguje vůbec - sice se v emulátoru krabičky joy objeví, PhoenixRC se pustí, ale zahlásí, že nemá ovladač.
prikrylm

#1598 Příspěvek od prikrylm »

Ještě "zprávy z bojiště". Čudlík jako joystick produkuje "čísla" -32768 až 32767, což na většinu programů (simulátorů) funguje bez problémů, je jednak trochu zbytečné, páč do čudlu jde 11 bit informace a druhak starší (údajně) Unity programy s tím mají prolbém (např Kerbal Space Program). Berou 0 jako krajní hodnotu a mínus "neumí". Std kabelový "joystick", co se vyrobí z ETX rádií produkují "0-2048"...

Jinými slovy na KSP bezdrátově je ten čudlík nevhodný a nezbývá mi než na KSP stále používat kabel. Co už.
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“