Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
Potřeboval bych radu, jak naprogramovat na FS i6X čtyřservové křídlo tak, aby vztlakové klapky bylo možné ovládat i jako křidélka.
Aby šlo v případě potřeby ovládat celé rozpětí jako křidélka.
Lze to?
Lze to?
pepin proto se snažím o ten upgrade viz. příspěvek výše, hlavně kvuli těm chybějícím stopkám, pak by se stopky měly nechat přiřadit na plyn. páku nebo na přepínač. S těma klapkama taky neporadím, tak daleko jsem se s programováním ještě nedostal.
To si myslím, že z klasický flysky I6 nedostaneš, s odřenejma ušima ty klapky a tím její možnosti končí.JerryK píše: ned 26.01.2025 14:13 Potřeboval bych radu, jak naprogramovat na FS i6X čtyřservové křídlo tak, aby vztlakové klapky bylo možné ovládat i jako křidélka.
Lze to?
Zkusit do rádia nahrát klon OTX. Pak by TO jít mohlo. A dívám se, že je ten klon celkem živý, poslední verze je 2 dny stará.JerryK píše: ned 26.01.2025 14:13 Potřeboval bych radu, jak naprogramovat na FS i6X čtyřservové křídlo tak, aby vztlakové klapky bylo možné ovládat i jako křidélka.
Lze to?
Jakousi starší jsem kdysi zkoušel a fungovala.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Díky!
Myslel jsem si to, že na to nebude stačit.
Udělám tedy jen klasické klapky.
OTX tam asi dávat nebudu.
Nejsem si jistý, jestli bych zvládl přehrát soft a asi se mi
ani nechce se učit programování v OTX.
Myslel jsem si to, že na to nebude stačit.
Udělám tedy jen klasické klapky.
OTX tam asi dávat nebudu.
Nejsem si jistý, jestli bych zvládl přehrát soft a asi se mi
ani nechce se učit programování v OTX.
● @Pepin: "#508 Příspěvek » sob 25.01.2025 22:14» " Dík i za tvůj příspěvek.prikrylm píše: sob 25.01.2025 20:39 Jestli to nemusí to být jen Rotorama, tak BigHobby má Flysky-I6 s přijímačem iA6B (P004G) za 1 689 Kč Kč. Pokud by někdy byl požadavek na víc jak 6 kanálů, tak bych sáhl po verzi (P004L) FS-I6X, (P004L) ...
● Až se rozhoupu, tak asi skončím u dodávky z BigHobby. Ještě nějaký čas budu "přežvykovat" web stránky. A ze svých potřeb zvažovat FS-I6 (P004G) RX: iA6B versus FS-I6X (P004L) až 10ch RX: iA10B
Co jsem ted koupil tu flysky6/10k X tak vize je taková, že bych ji taky zkusil ---někoho poprosil, aby mi ji flešnul na ten pseudo opentx, ale zatím zápasím s radiomasterem tak na to zatím nespěchám. Ale mě ta flysky ergonomicky, váhově, prostě děsně ba s ní ty menší modely lítat.myš píše: ned 26.01.2025 14:27 pepin proto se snažím o ten upgrade viz. příspěvek výše, hlavně kvuli těm chybějícím stopkám, pak by se stopky měly nechat přiřadit na plyn. páku nebo na přepínač. S těma klapkama taky neporadím, tak daleko jsem se s programováním ještě nedostal.
Možná trochu pozor. Ten jakoOTX uměl zobrazovat "jen" MODE2/4, takže MODE1 provedený mechanickým přehozením kniplů (jak je v návodu na FlySky) sice jde naklikat, ale je to malinko škrábání se levou rukou za pravým uchem. (knipl výškovky označit za knipl plynu a otočit smysl plynu ala (bývalá?) Futaba - max elektrická výchylka páčky plynu je minimální plyn v letadle).
Ale možná zase zkusím pořídit 6X, vyzkouším to nové jakOTX (vrátím zpět orig FW?) a pak rádio věnuju nějakému kroužku.
Ale možná zase zkusím pořídit 6X, vyzkouším to nové jakOTX (vrátím zpět orig FW?) a pak rádio věnuju nějakému kroužku.
● Volbu módů (1, 3) nebo (2, 4) měly nejvíc univerzálně řešeny TX od setů heli fy MJX např. F-45 (alias F645) 4ch jedno-rotor, paddle version. A taky koaxiální F-39 (též značení F39 a F639)
Na levé a pravé straně kostek kniplů byly dva obdélníkové výstupky mechanického přepínače. Ten volil plyn vlevo nebo vpravo, včetně ON*OFF zubaté západky. Výběr z 1/3 a 2/4 se nastavovalo v Menu TX.
● MJX F645 (049 = číslo náhradního dílu TX) vysílač MJX 2.4GHz Ve skříních ex-uživatelů se snad nějaký najde. Ale není to FlySky 2.4G. Nebo obdoba jiného výrobce (Brandu) vysílače pro létající modely. Většinou dnes mají (používané DIGI varianty) v nastavovacích menu vymoženosti, které je nám líto oželet.
Na levé a pravé straně kostek kniplů byly dva obdélníkové výstupky mechanického přepínače. Ten volil plyn vlevo nebo vpravo, včetně ON*OFF zubaté západky. Výběr z 1/3 a 2/4 se nastavovalo v Menu TX.
● MJX F645 (049 = číslo náhradního dílu TX) vysílač MJX 2.4GHz Ve skříních ex-uživatelů se snad nějaký najde. Ale není to FlySky 2.4G. Nebo obdoba jiného výrobce (Brandu) vysílače pro létající modely. Většinou dnes mají (používané DIGI varianty) v nastavovacích menu vymoženosti, které je nám líto oželet.
Tak podávám zprávu jak to dopadlo s mým programováním FS-i6. Na předcozí stránce jsem psal že mi nejde upgradovat FS-i6X programem Flyplus, ono to tedy šlo naprogramovat celkem hladce ale s výsledkem teček na obrazovce. Objednal jsem tedy starší typ FS-i6 (bez X), a skusil štěstí, no a povedlo se Flyplus je tam, tak mám konečně ty stopky a fungují s pákou i přepínačem, jen jsem musel kupit jiný usb kabel, ten od Xka se starší i6 nefungoval.
Jestli je FlyPlus pro i6 tak do i6X zcela jistě jít nemohl. Tahle rádia mají úplně jiný CPU. Tuším že 6i má (nějakou) Atmegu, zatímco i6X má STM32F103cosi...
FlyPlus je samozřejmě i pro 6X. Viz. https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... FlySky-I6X
Ovšem Flysky přešel na levnější klony STM32 a to konkretně APM32 a evidentně je tam problem v komunikaci s LCD. Nevylučoval bych ani nějakou změnu v zapojení celé desky takže je klidně možné že to někomu s APM32 pojede a někomu ne.
Ovšem Flysky přešel na levnější klony STM32 a to konkretně APM32 a evidentně je tam problem v komunikaci s LCD. Nevylučoval bych ani nějakou změnu v zapojení celé desky takže je klidně možné že to někomu s APM32 pojede a někomu ne.
Přesně tak, Flyplus je pro i6 a je i novější verze pro i6X. V mé i6X je ten původní STM32, vysílač je starý asi 1,5 roku takže by to mělo teoreticky fungovat, ale souhlasím že na dps mohli být provedeny nějaké jiné změny v průběhu "modernizace". Jinak se mi podařilo přeprogramovat další i6 ( kupováno na banggood), programem Flyplus, tak alespoń ta starší verze vysílače zůstala beze změn.