RadioMaster TX16S

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
mip

Re: RadioMaster TX16S

#1156 Příspěvek od mip »

Potřebuji poradit jak se sundá zadní víko vysílače? Vyšrouboval jsem 4 šrouby, jiný nevidím, pak jsem ještě zkusil vyšroubovat dva šrouby vedle antény, ale víko nejde vyndat.
chorche

#1157 Příspěvek od chorche »

Je potreba jeste sundat bocni gumove “gripy” (ted mne nenapada zadny hezky cesky nazev pro tuto soucastku).
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
prikrylm

#1158 Příspěvek od prikrylm »

...gumové "hmatníky"? :)
ještě je (tuším) potřeba aspoň povolit dva šrouby u antény. Tuším imbus.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
chorche

#1159 Příspěvek od chorche »

Nebo treba uchopy, proste ty dve bocni gumy, nebat se trosku zabrat (ale s citem) a sundat je. Jak tu uz padlo, zbytek sasi vysilacky drzi pohromade diky 4 sroubum po obvodu (imbus 2mm nebo krizova hlava, dle stari radia) a dvoum sroubum nahore u anteny (imbus 2,5mm).
FrSky Horus X10s
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#1160 Příspěvek od Ryko »

Zdravím, mám Radiomaster TX16S a používám ho tak jednou za měsíc-dva ,všímám si že na některých modelech mi po čase přestavají fungovat určité věci třeba mi nejde přiřadit k určitému vypínači nějaká funkce nebo teďka jsem byl lítat a u některých modelu nefungují stopky je tam pořád plné číslo ale zvuk stopek funguje. Začne to fungovat až komplet celý model vymažu a znova napípám. Musí se pravidelně aktualizovat nebo né? Má někdo takové problémy ?
Přílohy
Screenshot_2024-11-07-18-29-16-163_com.miui.gallery.jpg
IMG_20241107_180818.jpg
mip

#1161 Příspěvek od mip »

Díky, nevěděl jsem že je to sundavací. Předělával jsem si mód, plyn vpravo, ale nejde to tak jednoduše jak píšou, musí se stejně dovnitř a utáhnout brzdu na plyn a tu druhou povolit.
chorche

#1162 Příspěvek od chorche »

Ryko píše:Zdravím, mám Radiomaster TX16S a používám ho tak jednou za měsíc-dva ,všímám si že na některých modelech mi po čase přestavají fungovat určité věci třeba mi nejde přiřadit k určitému vypínači nějaká funkce nebo teďka jsem byl lítat a u některých modelu nefungují stopky je tam pořád plné číslo ale zvuk stopek funguje. Začne to fungovat až komplet celý model vymažu a znova napípám. Musí se pravidelně aktualizovat nebo né? Má někdo takové problémy ?

Nevsiml jsem si, ale pravda pouzivam v posledni dobe vucemene jen drony - coz znamena jednoduche modely, odeslat polohy kniplu a par prepinacu.
Kazdopadne aktualizaci nic nezkazis a je to otazkou par minut (at uz pres bootloader nebo jednoduse pres USB).
FrSky Horus X10s
prikrylm

#1163 Příspěvek od prikrylm »

Ryko píše:Zdravím, mám Radiomaster TX16S a používám ho tak jednou za měsíc-dva ,všímám si že na některých modelech mi po čase přestavají fungovat určité věci třeba mi nejde přiřadit k určitému vypínači nějaká funkce nebo teďka jsem byl lítat a u některých modelu nefungují stopky je tam pořád plné číslo ale zvuk stopek funguje. Začne to fungovat až komplet celý model vymažu a znova napípám. Musí se pravidelně aktualizovat nebo né? Má někdo takové problémy ?

Nepamatuju, že by mi rádio takto kdy zlobilo. Občas tu hlásí problém s "orig" SD kartou - to by mohla být příčina problému s hlasovým výstupem, takže zkusit jinou SD kartu? Je potřeba na ni nakopírovat obsah té původní...
Ale nemožnost přiřazení "něčeho k něčemu" je divné. I když nepíše to přiřazení EdgeTX hned rovnou na tu SD kartu? Pokud ano a SD je divná, mohlo by to vysvětlit i to "přiřazování".

A jak píše chorche, updatem se nic nepokazí.
tondas2

#1164 Příspěvek od tondas2 »

Prosím vás o radu, program companion jak nainstalovat?
Asi už jsem starý a blbý neb nevím jak.
Nějaký návod na to?
Všem děkuji.
prikrylm

#1165 Příspěvek od prikrylm »

Stáhnout, rozzipovat, spustit.
Pokud je preferovaná jiná verze jak Win64, tak na stránkách EdgeTX jsou další.
tondas2

#1166 Příspěvek od tondas2 »

Kolegové občas se tady zmiňuje problém s SD kartou je originální opravdu tak špatné kvality? Preventivně ji vyměnit? Případně za jakou?
Pip

#1167 Příspěvek od Pip »

Ahoj,osobně používám tuto (Kingston 8 GB industrial). Případně se doporučuje její formátování podle https://www.rcmania.cz/viewtopic.php?t= ... &start=315
Obrázek microSD karty se mi nedaří přidat. Pokud dáš do vyhledávače název udaný v závorkách, prohlížeč jich najde "hromadu".
Pokud něco nefunguje, tak je čas pročíst si návod k obsluze ...
prikrylm

#1168 Příspěvek od prikrylm »

tondas2 píše: pon 06.01.2025 3:45 Kolegové občas se tady zmiňuje problém s SD kartou je originální opravdu tak špatné kvality? Preventivně ji vyměnit? Případně za jakou?
Za mě - pokud rádio funguje s kartou, která tam je, tak bych asi neřešil a o výměně uvažoval, až když nastane problém.
Ve chvíli, kdy se "řídí", nemá karta vliv na řízení, takže "selhání" karty není nic fatálního.

Osobně mi asi dvě SD v čínských rádíích problém dělaly. Určitě jeden z prvních FrSKy (Taranis) a je možné, že i RM. S jistotou TO ale nevím. Už je TO dávno.
Messer3

#1169 Příspěvek od Messer3 »

Pánové ,mohli by ste mě vysvětlit jaké jsou rozdíly u vysílače Radiomaster 16SMKII, TX16S MKII4IN1, TX MKII ELRS. Moc tomu nerozumím :shock: tak trochu podrobněji.Děkuji.
chorche

#1170 Příspěvek od chorche »

MK.! vs Mk. II - Upravene Mk.II provedeni ma trosku lepsi slidery a potenciometry (lze zpetne nainstalovat i do Mk.I), ma sluchatkovy vystup, umoznuje rychlejsi nabijeni pres USB-C (cela zakladni deska je trosku jina nez u Mk.I). Umoznuje montaz dalsiho tlacitka na zada vysilace. Tim padem zadni cast je lehce zmenena oproti Mk.!. Totez v pripade krytu baterie.

ELRS verze - interni 250mW ExpressLRS vysilaci modul
4in1 verze - interni muliprotokolovy modul, v tomto pripade v plnohodnotne verzi obsahujici 4 RF chipsety - moznost pouzit ruzne protokoly jako FlySky, Frksy, DSM, Hitec, Futaba S-FHSS a dalsi. Vice info na https://www.multi-module.org/

Pokud bych dnes kupoval Tx16 a nevzal neo jineho mensiho (Radiomaster GX12, Jumper T15) tak rozhodne verzi Mk.II
FrSky Horus X10s
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“