RadioMaster TX16S
Re: RadioMaster TX16S
Potřebuji poradit jak se sundá zadní víko vysílače? Vyšrouboval jsem 4 šrouby, jiný nevidím, pak jsem ještě zkusil vyšroubovat dva šrouby vedle antény, ale víko nejde vyndat.
Je potreba jeste sundat bocni gumove “gripy” (ted mne nenapada zadny hezky cesky nazev pro tuto soucastku).
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
FrSky Horus X10s
...gumové "hmatníky"? 
ještě je (tuším) potřeba aspoň povolit dva šrouby u antény. Tuším imbus.
ještě je (tuším) potřeba aspoň povolit dva šrouby u antény. Tuším imbus.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Nebo treba uchopy, proste ty dve bocni gumy, nebat se trosku zabrat (ale s citem) a sundat je. Jak tu uz padlo, zbytek sasi vysilacky drzi pohromade diky 4 sroubum po obvodu (imbus 2mm nebo krizova hlava, dle stari radia) a dvoum sroubum nahore u anteny (imbus 2,5mm).
FrSky Horus X10s
FrSky Horus X10s
Zdravím, mám Radiomaster TX16S a používám ho tak jednou za měsíc-dva ,všímám si že na některých modelech mi po čase přestavají fungovat určité věci třeba mi nejde přiřadit k určitému vypínači nějaká funkce nebo teďka jsem byl lítat a u některých modelu nefungují stopky je tam pořád plné číslo ale zvuk stopek funguje. Začne to fungovat až komplet celý model vymažu a znova napípám. Musí se pravidelně aktualizovat nebo né? Má někdo takové problémy ?
Díky, nevěděl jsem že je to sundavací. Předělával jsem si mód, plyn vpravo, ale nejde to tak jednoduše jak píšou, musí se stejně dovnitř a utáhnout brzdu na plyn a tu druhou povolit.
Ryko píše:Zdravím, mám Radiomaster TX16S a používám ho tak jednou za měsíc-dva ,všímám si že na některých modelech mi po čase přestavají fungovat určité věci třeba mi nejde přiřadit k určitému vypínači nějaká funkce nebo teďka jsem byl lítat a u některých modelu nefungují stopky je tam pořád plné číslo ale zvuk stopek funguje. Začne to fungovat až komplet celý model vymažu a znova napípám. Musí se pravidelně aktualizovat nebo né? Má někdo takové problémy ?
Nevsiml jsem si, ale pravda pouzivam v posledni dobe vucemene jen drony - coz znamena jednoduche modely, odeslat polohy kniplu a par prepinacu.
Kazdopadne aktualizaci nic nezkazis a je to otazkou par minut (at uz pres bootloader nebo jednoduse pres USB).
FrSky Horus X10s
FrSky Horus X10s
Ryko píše:Zdravím, mám Radiomaster TX16S a používám ho tak jednou za měsíc-dva ,všímám si že na některých modelech mi po čase přestavají fungovat určité věci třeba mi nejde přiřadit k určitému vypínači nějaká funkce nebo teďka jsem byl lítat a u některých modelu nefungují stopky je tam pořád plné číslo ale zvuk stopek funguje. Začne to fungovat až komplet celý model vymažu a znova napípám. Musí se pravidelně aktualizovat nebo né? Má někdo takové problémy ?
Nepamatuju, že by mi rádio takto kdy zlobilo. Občas tu hlásí problém s "orig" SD kartou - to by mohla být příčina problému s hlasovým výstupem, takže zkusit jinou SD kartu? Je potřeba na ni nakopírovat obsah té původní...
Ale nemožnost přiřazení "něčeho k něčemu" je divné. I když nepíše to přiřazení EdgeTX hned rovnou na tu SD kartu? Pokud ano a SD je divná, mohlo by to vysvětlit i to "přiřazování".
A jak píše chorche, updatem se nic nepokazí.
Prosím vás o radu, program companion jak nainstalovat?
Asi už jsem starý a blbý neb nevím jak.
Nějaký návod na to?
Všem děkuji.
Asi už jsem starý a blbý neb nevím jak.
Nějaký návod na to?
Všem děkuji.
Stáhnout, rozzipovat, spustit.
Pokud je preferovaná jiná verze jak Win64, tak na stránkách EdgeTX jsou další.
Pokud je preferovaná jiná verze jak Win64, tak na stránkách EdgeTX jsou další.
Kolegové občas se tady zmiňuje problém s SD kartou je originální opravdu tak špatné kvality? Preventivně ji vyměnit? Případně za jakou?
Ahoj,osobně používám tuto (Kingston 8 GB industrial). Případně se doporučuje její formátování podle https://www.rcmania.cz/viewtopic.php?t= ... &start=315
Obrázek microSD karty se mi nedaří přidat. Pokud dáš do vyhledávače název udaný v závorkách, prohlížeč jich najde "hromadu".
Obrázek microSD karty se mi nedaří přidat. Pokud dáš do vyhledávače název udaný v závorkách, prohlížeč jich najde "hromadu".
Pokud něco nefunguje, tak je čas pročíst si návod k obsluze ...
Za mě - pokud rádio funguje s kartou, která tam je, tak bych asi neřešil a o výměně uvažoval, až když nastane problém.tondas2 píše: pon 06.01.2025 3:45 Kolegové občas se tady zmiňuje problém s SD kartou je originální opravdu tak špatné kvality? Preventivně ji vyměnit? Případně za jakou?
Ve chvíli, kdy se "řídí", nemá karta vliv na řízení, takže "selhání" karty není nic fatálního.
Osobně mi asi dvě SD v čínských rádíích problém dělaly. Určitě jeden z prvních FrSKy (Taranis) a je možné, že i RM. S jistotou TO ale nevím. Už je TO dávno.
Pánové ,mohli by ste mě vysvětlit jaké jsou rozdíly u vysílače Radiomaster 16SMKII, TX16S MKII4IN1, TX MKII ELRS. Moc tomu nerozumím
tak trochu podrobněji.Děkuji.
MK.! vs Mk. II - Upravene Mk.II provedeni ma trosku lepsi slidery a potenciometry (lze zpetne nainstalovat i do Mk.I), ma sluchatkovy vystup, umoznuje rychlejsi nabijeni pres USB-C (cela zakladni deska je trosku jina nez u Mk.I). Umoznuje montaz dalsiho tlacitka na zada vysilace. Tim padem zadni cast je lehce zmenena oproti Mk.!. Totez v pripade krytu baterie.
ELRS verze - interni 250mW ExpressLRS vysilaci modul
4in1 verze - interni muliprotokolovy modul, v tomto pripade v plnohodnotne verzi obsahujici 4 RF chipsety - moznost pouzit ruzne protokoly jako FlySky, Frksy, DSM, Hitec, Futaba S-FHSS a dalsi. Vice info na https://www.multi-module.org/
Pokud bych dnes kupoval Tx16 a nevzal neo jineho mensiho (Radiomaster GX12, Jumper T15) tak rozhodne verzi Mk.II
ELRS verze - interni 250mW ExpressLRS vysilaci modul
4in1 verze - interni muliprotokolovy modul, v tomto pripade v plnohodnotne verzi obsahujici 4 RF chipsety - moznost pouzit ruzne protokoly jako FlySky, Frksy, DSM, Hitec, Futaba S-FHSS a dalsi. Vice info na https://www.multi-module.org/
Pokud bych dnes kupoval Tx16 a nevzal neo jineho mensiho (Radiomaster GX12, Jumper T15) tak rozhodne verzi Mk.II
FrSky Horus X10s
FrSky Horus X10s