Betaflight dotaz

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Zpráva
Autor
chorche

Re: Betaflight dotaz

#46 Příspěvek od chorche »

Neotravujes, jen jsemchtel uvest veci na pravou miru. Telemetry ratio u ExpresLRS nechavam ve vychozim (STD) nastaveni a nemam problem. A koukam ze v aktualnim ELRS konfiguratoru (1.7.7) uz nastaveni pomeru neni. Nastavuje se tedy pouze pres ExpressLRS LUA skript (zalozka Tools v systemovem nastaveni EdgeTX). Pote co se ti nacte nastaveni, nastav telemetry ratio na STD - bude se menit optimalne k packet rate.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
Libor
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Libor »

To není otravování :D My ostatní si urovnáme myšlenky a taky se při tom něco dozvíme.

Když se na tohle vlákno podívám zpětně a stejně tak na vlákno Pepin vybírá vysílač, tak si uvědomuji, že vždycky u těchto systémů složených z více komponent a systémů (koptera, FC, rádio, přenos obrazu / RC s OTX a ELRS atp.) chybí začátečníkům náhled na to, jak ty "krabičky" souvisí, co dělá co. Takový obecný úvod. Ono to u těch systémů na githubu (například) popsané je, ale ten github je pro "nepočítačníka" dost nepřátelské prostředí (jeví se mi to tak) a každý hned skočí na konec, chce, aby se mu to už už hýbalo, což je přirozené. :D Když je ale nějaký problém, tak ta obecná znalost chybí.

Další věc je, že se všechno proklatě rychle mění :roll:
Naposledy upravil(a) Libor dne pát 13.12.2024 20:28, celkem upraveno 1 x.
kokeš

#48 Příspěvek od kokeš »

Dík za odpovědi. V mém konkrétním případě jsem doplatil na to že jsem něco někomu vyčítal a sám jsem na to doplatil. To znamená že opravdu na každém slově záleží. Tohle vlákno jsem založil abych se dozvěděl něco o konkrétním nastavení v Betaflightu . Jak to bývá i tady se to trochu zvrtlo a bylo i o výběru coptery o záletu a způsobu létání.Vše co bylo řečeno je pro mne přínosem . Co se týká té metodiky. Mohu mít třeba nastudováno co vlastně ten pomněr telemetrie v LRS je .To ale neznamená ,že vím jestli to vyhovuje mému nastavení.Takže co vyhovuje zjistím dalším seděním u kompu třeba na gitu nebo zvolím zkratku a ptám se tady. Máš pravdu Libore není to asi správná metodika.Nicméně i ty jsi se tady někde ptal na pomněr telemetrie (nemohu to najít) a právě tam ti někdo odpověděl že je to příliš úzké hrdlo. Asi to nebude mít nic společného. Dík za všechny odpovědi a názory.
koksák
chorche

#49 Příspěvek od chorche »

Studiem samozrejme nic nezkazis, ExpressLRS ma velmi pekne zpracovany manual

Kazdopadne pokud ponechas Telemetry Ratio na hodnotne STD, nastavi se optimalne, tak aby odpovidal zvolenemu packet rate - ktery je ve finale dulezitejsim parametrem. Proste dle pravidla "funguje to? Nestourej se v tom"

Uzke hrdlo byva castej v nastaveni rychlosti serioveho portu pro komunikaci mezi radiem a vysilacim modulem. Zde zalezi jaky vysilac pouzivas, problem mely hlavne starsi Frsky radia (X9D, QX7, X10, X12).

P.s. rada ohledne zpusobu letani (tj. zapomen ze Angle a Horizon mody vubec existuji) je dobre minena, nebudes se muset odnaucovat spatne navyky.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
kokeš

#50 Příspěvek od kokeš »

Díky za vše manuál jsem určitě už čet. Je dobré se ktomu vracet .
koksák
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“