Betaflight dotaz
Re: Betaflight dotaz
Neotravujes, jen jsemchtel uvest veci na pravou miru. Telemetry ratio u ExpresLRS nechavam ve vychozim (STD) nastaveni a nemam problem. A koukam ze v aktualnim ELRS konfiguratoru (1.7.7) uz nastaveni pomeru neni. Nastavuje se tedy pouze pres ExpressLRS LUA skript (zalozka Tools v systemovem nastaveni EdgeTX). Pote co se ti nacte nastaveni, nastav telemetry ratio na STD - bude se menit optimalne k packet rate.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
FrSky Horus X10s
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
To není otravování
My ostatní si urovnáme myšlenky a taky se při tom něco dozvíme.
Když se na tohle vlákno podívám zpětně a stejně tak na vlákno Pepin vybírá vysílač, tak si uvědomuji, že vždycky u těchto systémů složených z více komponent a systémů (koptera, FC, rádio, přenos obrazu / RC s OTX a ELRS atp.) chybí začátečníkům náhled na to, jak ty "krabičky" souvisí, co dělá co. Takový obecný úvod. Ono to u těch systémů na githubu (například) popsané je, ale ten github je pro "nepočítačníka" dost nepřátelské prostředí (jeví se mi to tak) a každý hned skočí na konec, chce, aby se mu to už už hýbalo, což je přirozené.
Když je ale nějaký problém, tak ta obecná znalost chybí.
Další věc je, že se všechno proklatě rychle mění
Když se na tohle vlákno podívám zpětně a stejně tak na vlákno Pepin vybírá vysílač, tak si uvědomuji, že vždycky u těchto systémů složených z více komponent a systémů (koptera, FC, rádio, přenos obrazu / RC s OTX a ELRS atp.) chybí začátečníkům náhled na to, jak ty "krabičky" souvisí, co dělá co. Takový obecný úvod. Ono to u těch systémů na githubu (například) popsané je, ale ten github je pro "nepočítačníka" dost nepřátelské prostředí (jeví se mi to tak) a každý hned skočí na konec, chce, aby se mu to už už hýbalo, což je přirozené.
Další věc je, že se všechno proklatě rychle mění
Naposledy upravil(a) Libor dne pát 13.12.2024 20:28, celkem upraveno 1 x.
Dík za odpovědi. V mém konkrétním případě jsem doplatil na to že jsem něco někomu vyčítal a sám jsem na to doplatil. To znamená že opravdu na každém slově záleží. Tohle vlákno jsem založil abych se dozvěděl něco o konkrétním nastavení v Betaflightu . Jak to bývá i tady se to trochu zvrtlo a bylo i o výběru coptery o záletu a způsobu létání.Vše co bylo řečeno je pro mne přínosem . Co se týká té metodiky. Mohu mít třeba nastudováno co vlastně ten pomněr telemetrie v LRS je .To ale neznamená ,že vím jestli to vyhovuje mému nastavení.Takže co vyhovuje zjistím dalším seděním u kompu třeba na gitu nebo zvolím zkratku a ptám se tady. Máš pravdu Libore není to asi správná metodika.Nicméně i ty jsi se tady někde ptal na pomněr telemetrie (nemohu to najít) a právě tam ti někdo odpověděl že je to příliš úzké hrdlo. Asi to nebude mít nic společného. Dík za všechny odpovědi a názory.
koksák
Studiem samozrejme nic nezkazis, ExpressLRS ma velmi pekne zpracovany manual
Kazdopadne pokud ponechas Telemetry Ratio na hodnotne STD, nastavi se optimalne, tak aby odpovidal zvolenemu packet rate - ktery je ve finale dulezitejsim parametrem. Proste dle pravidla "funguje to? Nestourej se v tom"
Uzke hrdlo byva castej v nastaveni rychlosti serioveho portu pro komunikaci mezi radiem a vysilacim modulem. Zde zalezi jaky vysilac pouzivas, problem mely hlavne starsi Frsky radia (X9D, QX7, X10, X12).
P.s. rada ohledne zpusobu letani (tj. zapomen ze Angle a Horizon mody vubec existuji) je dobre minena, nebudes se muset odnaucovat spatne navyky.
Kazdopadne pokud ponechas Telemetry Ratio na hodnotne STD, nastavi se optimalne, tak aby odpovidal zvolenemu packet rate - ktery je ve finale dulezitejsim parametrem. Proste dle pravidla "funguje to? Nestourej se v tom"
Uzke hrdlo byva castej v nastaveni rychlosti serioveho portu pro komunikaci mezi radiem a vysilacim modulem. Zde zalezi jaky vysilac pouzivas, problem mely hlavne starsi Frsky radia (X9D, QX7, X10, X12).
P.s. rada ohledne zpusobu letani (tj. zapomen ze Angle a Horizon mody vubec existuji) je dobre minena, nebudes se muset odnaucovat spatne navyky.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
FrSky Horus X10s
FrSky Horus X10s