Co vím, tak FrSky mělo problémy s "podezřelými" výchylkami akorát u stabilizovaných přijímačů a ještě ve specifickém případě (tuším u hranice 150% jedné strany výchylky). U nestabilizovaných Rx jsem o takových problémech neslyšel. Do F5J je stabilizovaný Rx podle mě nevhodný - a na soutěže snad ani není povolený.
graup15 píše:Futaba vydává update snad jednou za rok, ale je to tutovka,že SW nezabloudí a neschodí ero z nebe.
Tutovka ale není nikdy 100%.

Jestli jde o časté updaty ETHOSu, jo, vyvíjí se. I když poslední rok spíš "fíčůrky". Co vím, tak už lítá slušně. FW do vysílacích/přijímacích prvků už se taky usadil.
graup15 píše:Frsky pusobí dojmem ,že to určitě v dobré víře, ale matlá komunita nadšenců...a tam mám prostě divnej pocit.
FrSky už poměrně dlouho "komunita nadšenců" nedělá. A protože jde o SW, tvrdím, že není tak spolehlivý jak to, co ta komunita nadšenců dělá (EdgeTX, ELRS, ...) - víc lidí, víc testerů, mnohem kratší doba odstranění případných problémů.
---
K F5J. -- přes to všechno 2,4GHz + ~900 MHz je za mě na "dohledovou vzdálenost" podivnost se zbytečně dlouhýma anténama, ale pokud se vlezou, proč ne. ACCESS + ELRS už je zajímavější. A obojí FrSky vcelku umí. ACCST a ACCESS lítám (povzpomínám) asi 6let. V karbonech jsem měl ne úplně super X4R a krom případu, že jsem k rádiu přišrouboval anténu, co byla za konektorem utržená nebyl s FsSky problém. I tak letadlo dál jak 200m "jen vynechávalo" a celou dobu si stěžovalo na signál... Ale prakticky bez antény lítá do kilometru bez výpadků akorát ELRS.
Možná ještě - 2,4 + 2,4GHz zas zbytečně obsazují pásma. Když tak poletí všichni. Problém nejen, že nezmizí "zálohovacím" pásmem, ale vytvoří víc rušení...