vrtací bruska Lidl
Re: vrtací bruska Lidl
Vypada to dobre 
Ilja 59 píše:... Dá se do toho upnout prakticky všechno co má stopku pruměr 4mm...
Jaká je dostupnost vhodného nářadí se stopkou 4mm? Jsou k tomu redukce?
jyrry.webnode.cz
Já k tomu používám frézky,pilky a brusné kotouče co mají zubní laboranti a používají při výrobě zubních nahrad.Nic dalšího jsem zatím nepotřeboval.A to to mám už asi 10 let.Redukce k tomu asi nejsou.Zda se dá někde něco koupit nevím.
Určitě se nářadí dá sehnat ve zdravotních potřebách pro stomatology a laboranty. Ceny ale neznám.
Edit: Do toho nástavce by snad měly pasovat i klasické zubařské nástroje se stopkou 2mm.
Edit: Do toho nástavce by snad měly pasovat i klasické zubařské nástroje se stopkou 2mm.
Klasické zubařské nástroje do toho samozřejmě pasují ale u zubaře toho moc nemá na výběr krom vrtáku a nějakých brusných kotouču.Stopka je kulatá a tak je jedno co se do toho upne,já používám i normální vrtáky. Nástroje to jsou ale opravdu kvalitní,co se týká materiálu.
Ahoj
narazil jsem na toto https://www.lidl.cz/p/parkside-performance-aku-jemna-vrtaci-bruska-ppfbsa-12-a1-starter-set/p100381949
Znáte to někdo. Co si o tom myslíte?
Díky
narazil jsem na toto https://www.lidl.cz/p/parkside-performance-aku-jemna-vrtaci-bruska-ppfbsa-12-a1-starter-set/p100381949
Díky
Spíše napíšu svůj osobní a subjektivní názor na "baterkové" nářadí obecně. Bude záležet, jak často ho budeš používat. Pokud jednou za "uherský rok", navíc spíše v dílně, byl bych pro nářadí s kabelem, tedy napájené ze sítě. Pokud ho budeš používat často a také venku na letišti, tak prosím, je to možné. Aku nářadí používané málo stejně musíš před použitím nabít, což oddálí začátek práce, nehledě na to, že nečinností může baterka odejít rychleji a když to budeš potřebovat, nepůjde to. Taková situace se mi stala s Parksidem (zahradní aku nářadí), zakoupeno, nabito, použito a uloženo na pozdější použití. Při pokusu o druhé použití (cca po 3 - 4 měsících) byla jedna z baterek kaput a stroj tak k ho...ničemu, protože ho nebylo jak napájet. Reklamace byla uznána, ale protože náhradní aku nebyl skladem, vráceny peníze s omluvou, že musím počkat. Baterka po zavezení dokoupena (včetně reklamace nářadí "vyřazeno" z provozu další 2 měsíce), ale mezitím jsem práci udělal jinak, takže to zase leží. Ano, může to být výjimka, potvrzující pravidlo. Ale právě, abych se takovým situacím vyvaroval, mám raději nářadí s kabelem, i když proti baterkovému nějak zásadně nejsem, určitě své opodstatnění na použití má.
Hitec Aurora 9X
-
HONZIK 22
Neni baterka jako baterka. Neni nabijecka jako nabijecka.
Proste z hovna bic neupletes.
Ja ted bilancuju Stihla. Jsem prodejce jejich AK/ AP sytemu. Nemam zadnou reklamaci .
Jo mam, na krovinorez,ale ten si zakaznik prejel bagrem.
A ty baterky honi zakaznikum uplne vsechno,treba pet ruznych zahradnich
zarizeni vcetne tlakovych mycek a sekacek a aku motorovych pil.
Pozn. To neni reklama prave ted bych mel fakturovat reklamace a ono v Aku opet nula. .
Proste z hovna bic neupletes.
Ja ted bilancuju Stihla. Jsem prodejce jejich AK/ AP sytemu. Nemam zadnou reklamaci .
Jo mam, na krovinorez,ale ten si zakaznik prejel bagrem.
A ty baterky honi zakaznikum uplne vsechno,treba pet ruznych zahradnich
zarizeni vcetne tlakovych mycek a sekacek a aku motorovych pil.
Pozn. To neni reklama prave ted bych mel fakturovat reklamace a ono v Aku opet nula. .
Fedys píše:... Co si o tom myslíte?
Nebudu zmiňovat baterky, to už tu je
Spíš koukám na mechaniku toho udělátka.
První co vidím je kleštinka, což podle mě omezuje použití a pokud u toho jsou výměnné čelisti tak to přinejmenším zdržuje při práci. Snad tam je závit kompatibilní s třeba Dremelem, Proxxonem a klony - sám jsem si na dvou podobných aparátech vyměňoval kleštinu za "klasickou" hlavičku.
Co se týká výkonu, myslím že to s BLDC motorem bude významně lepší než mnohá staší provedení se "čtyrstovkou", kde to udusil už vrták 2,0 ať šlo o bateriovou Lidlofku nebo o bateriového Dremela (obojí mám).
Netuším jaké je uložení výstupního hřídele, snad se "konstruktéři" odhodlali k řádnému oložiskování aby se to nekvedlalo a nevibrovalo jako opět u zmíněné Lidlofky či Dremela. Podobná nářadí na 230V mají hřídel uloženou podstatně lépe, mohu porovnat zase "síťového" Dremela a Lidláka (obojí mám); obojí jede dobře, na rozdíl od jejich baterkových "sourozenců".
Jo, vidím ten nabíjecí "stojánek"; vypadá že zabere pěkný kus plochy na stole... ale vězte, že nabíječka u Dremelu zabere odhadem tak o třetinu až půlku víc
jyrry.webnode.cz
Je mi jasné, že není baterka jako baterka. Jen je dobré, když jsou v "pohybu". To mohou dělat různí řemeslníci, pracující na stavbách bez rozvodů. V domácnosti může být provoz omezený a spíše náhodný. Navíc musím cca půl hodiny před prací zapojit nabíječku, místo abych mohl hned začít. Navíc mám jednu sadu baterek, takže práci musím přerušit. Po pravdě, tady pauzu vyuziju na svačinu, nebo kafíčko. Na rozdíl od EV nebudu nabíječku hledat a pak čekat, až se uvolní
.
Jyrry, mám Dremela a ještě jednu takovou brusku, obě s touto kleštinou a je možné jí zaměnit za malé sklíčidlo. Jeho značku už nevím. Pracovní rozsah se značně rozšíří.
Jyrry, mám Dremela a ještě jednu takovou brusku, obě s touto kleštinou a je možné jí zaměnit za malé sklíčidlo. Jeho značku už nevím. Pracovní rozsah se značně rozšíří.
Hitec Aurora 9X
Fedys píše:Ahoj
Díky
že pokud to někdo nekuchne (aby bylo vidět jak a z čeho je to udělaný) tak je to diskuze celkem o ničem.
Jinak to totiž klidně může probíhat podle moc pěkného
Kdysi kdosi (třeba já
Uplyne týden, nový majitel baterky úplně vytočený do ruda hlásí: "oni ti zxxxi, do toho aby to byl větší vejvar dávají už místo dvou článků jenom jeden"
A ejhle, on ten zelený předmět, zvenku úplně stejný, jediný rozdíl vzadu na štítku v písmu velikosti několika pikometrů - místo 2 se skví číslo 1.
Takže u čehokoli z tohoto censored obchodu je vždy dobré být maximálně ostražitý.
OK, díky za názory.
Já od nich mám na 12 V aku vrtačku s bezkartáčovým motorem. Něco takového https://www.lidl.cz/p/parkside-performance-sada-s-aku-vrtacim-sroubovakem-pbspa-12-c3/p100380922, ale teď ji tu nenabízí. Je lehká a relativně výkonná, takže ji používám často a skoro na všechno, místo větší a těžší aku vrtačky. A baterka vydrží celkem dlouho.
Toto vypadá podobně, proto jsem se ptal. Ale teď to hned nepotřebuji, tak to nechám uležet. Třeba ji nabídnou bez nabíječky a baterky, které už mám. A tedy i levněji
Ještě jednou díky.
Já od nich mám na 12 V aku vrtačku s bezkartáčovým motorem. Něco takového https://www.lidl.cz/p/parkside-performance-sada-s-aku-vrtacim-sroubovakem-pbspa-12-c3/p100380922, ale teď ji tu nenabízí. Je lehká a relativně výkonná, takže ji používám často a skoro na všechno, místo větší a těžší aku vrtačky. A baterka vydrží celkem dlouho.
Toto vypadá podobně, proto jsem se ptal. Ale teď to hned nepotřebuji, tak to nechám uležet. Třeba ji nabídnou bez nabíječky a baterky, které už mám. A tedy i levněji
Ještě jednou díky.
Z LIDLu mám pár věcí zn. Parkside, talířovou brusku, modelářskou "šukalku" a pár nemodelářských věcí. Kromě výše zmíněného zahradního nářadí je vše na kabel, nic na baterku. Na hobby práci, tedy i modelařinu, to docela stačí. Ale nepouštěl bych se s tím do nějakých větších akcí. Na takové práce bych si raději připlatil a koupil něco lepšího - Narex, Bosch apod. Ale zase spíše na kabel, než baterku. Důvody jsem vysvětlil výše. Podle mě je na hobby práce lepší kabelové nářadí, než baterkové. Ale jak říkám, je to věc názoru.
Hitec Aurora 9X
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Ten starší model byl docela drek, odcházela tam elektronika, zkarbonizoval plošák pod koncovým tranzistorem. Opravoval jsem tři kousky, jeden opakovaně.
Někde je tady k tomu vlákno.
Někde je tady k tomu vlákno.
-
vrkal
- Kontaktovat uživatele:
Za mě super stroj, mám jej doma a nemůžu si stěžovat. Je to plně kompatibilní s Dremelem(sám mám ohebnost hřídel) a nyní budu kupovat i dremelackou hlavu. Mohu srovnat i s tou zelenou Parkside na kabel a toto je o level výše. Ano je to na baterky, tak si max. dokoupis jednu náhradní, bo samotné nabíjení je celkem rychlé.