Uhlíková F1H

Modely od vypuštění neřízené. Házedla, gumáky i volné motoráky. Jak soutěžní, tak rekreační
Odpovědět
Zpráva
Autor
WIN

Uhlíková F1H

#1 Příspěvek od WIN »

Zdravím, zajímala by mě jedna věc. Viděl jsem na nějakém videu na YT že borec měl (asi) na nějaké zahraniční soutěži nějakou uhlikovou nebo kompozitovou F1H. Trochu jsem hledal na internetu a v podstatě skoro nic jsem nenašel. Chtěl bych se tedy zeptat, jsou nějaké plánky, nebo spíš stavebnice takových modelů někde dostupné?? Budu rád za Vaše rady a postřehy, možná i za srovnání s klasickou balzovou f1h.
Petr Budai

Re: Uhlíková F1H

#2 Příspěvek od Petr Budai »

Nejlepší způsob, jak se seznámit se stavem kategorie je otevřít si stránky Klubu leteckých modelářů ČR a v kalendáři akcí (https://svazmodelaru.cz/klem/kalendar-akci/) si najít soutěž v kategorii zde F1H, nejlépe zařazenou do Českého poháru a jet se tam kouknout. Není to jenom o kompozitové konstrukci, ale i o hlavici plné elektroniky, dohledávaček, výškoměrů.
sharkmouth

#3 Příspěvek od sharkmouth »

Uhlíková nebo kompozitová F-1H je na soutěžích naprostým standardem, na to nemusíš do zahraničí. Na internetu je toho plno. Stavebnici u Peckové nebo Kostky určitě nekoupíš, ale třeba tady ano http://f1oleg.de/index.html
Šéftrenér volných ti taky něco připraví, ceník v příloze. Počítej ale s tím, že se jedná o špičkové nářadí za patřičnou cenu.

Občas někdo prodá svůj starší model, občas někdo umře, a zbydou po něm éra...

Stamov v příloze je taková klasika, pokud jde o konstrukci, je tam vše podstatné.
Možná hledáš tzv. celouhlíkové křídlo s jádrem z pěny a povrchem z biaxiálu, to u nás taky kluci mají, ale v malé míře.

Jak píše Petr, přijeď na soutěž, třeba zítra do Hořic, uvidíš. A pokud tě to vážně zajímá, napiš Pepovi Kubešovi, a vezmi od něj všechna čísla Volného letu, která ještě má. Jsou tam plánky, rady, návody.
Ale upřímně - začal bych jednoduchým dřevákem, který se naučíš vytáhnout, kroužit s ním, vypustit, a pokud tě to chytí, uvažoval bych o uhlíku.

Zdraví trenér F-1GHJ :wink:
Přílohy
Stamov F-1H.jpg
Ceník-F1B-F1A-finál (1).docx
(3.08 MiB) Staženo 184 x
WIN

#4 Příspěvek od WIN »

Díky za odpovědi, podívám se na to. Dřevěných F1H (nejen F1H, lítám i P30 a dřív taky házedla) mám plnou dílnu a lítám s nima dlouho, chci ale zkusit něco nového, co bude lítat. :)
Odpovědět

Zpět na „Volný let“