A je něco "puštěno" do DSC? Pokud použít ext. modul, tak i ten RF transmit na OFF, jako že vypnout interní vysílací modul... (EN manual, kolem strany 72)
Pročetl jsem kus prvního vlákna o MX-20 a tiše doufám, že tvoje rádio je aspoň trochu na ten externí modul připraveno. Jinak potěš hodiny..
Jooo, jako výstup màm zvoleno ppm výstup, on z toho ten ppm výstup nejspíš opravdu leze, ale je asi nějak modifikovanej aby fungoval jen pro dva vysílače učitel žák ale nefungoval korektně pro externí vysílačový modul. Už hned jak jsem ten vysílač koupil a na netu hledal kam se uvnitř připojit k ppm signálu tak mám i pocit že jsem dohledal tady na mánii že to někdo zkoušel u pultovky 20 a že z toho lezl ten ppm signál nějakej divnej a že mu to funguje pro jiný modul nějak divně, ale že bude hledat kde jinde se v tom vysílači napojit na funkční ppm. No a tím to vlákno zkončilo, podle mě to taky nerozchodil a hnízdil to s modulem nezkoušel, jen změřil kde a co s toho leze a tváří se to jako ppm. Ale s ext modulem to prostě nefunguje.
Logiku to má, jako výrobce by se mi taky moc nelíbilo aby u mě majitel mojeho vysílače nekupoval i moje přijímače.
Já ho bral k hnízdilovi poté co se mi ho prvně nepodařilo rozchodit na jeti modul aby mi jen zkontroloval když prodává hott přijimače jestli ten vysilač vubec funguje, zkontroloval a že prý funguje a že prý musí fungovat i ten jeti modul tak mi tam dodělal tu propojku na ten jeti modul, mám pocit že to je na přesně stejných kontaktech co jsem to měl já, prostě nefunguje i když cosi jako ppm z toho nejspíš leze.
Ale ono je to asi jedno, i kdyby s tim jetimodulem fungoval, musel bych zkoušet jestli bude fungovat na 5 čl nimh bo moduly frsky flysky od min 4,5v na 4nimh by nestačilo, pak bych musel řešit jak napchat do palcovky další dva nebo tři vysílací moduly, jeti frsky flysky když nemá výměnnou šachtu.
Dnes mi psal prodejce té graup 22 mx že nestíhá a vysílač odešle snad zítra. Ta 22 funguje ještě na 8 čl nimh, takže napájenim jsem v poho, vevnitř už jeti modul je, jen si k němu připrcnu jetibox. Flysky modul mám jr, takže bez bastlení pujde zastrčit do jr šachty, tim pádem flysky vysílač na místo i6 bych měl mit pořešený a pokud nebudu setrvale zpruzelý ze složitějšiho menu pořešim ještě jr modul frsky a přejdu prioritně tady na ten vysílač 22 jak frsky, flysky, jeti a na zimní era na hory, běžky jen pořešim jak cvakat bud flysky, nebo frsky modul do mé současné mx16. Prostě jednoduchý era bych měl v jednodušši mx 16.
Jinak frsky vysílačový moduly mám dva, ale zástavbový, ted je jen otázka, jestli má smysl nějak ten modul bastlit do nějaký jr krabičky, třeba co nebudu potřebovat 35 mhz co je v té graup 22 zvlášt když nemohu nikde dohledat jak ten třífous plus minus signál kam zapojit do pětipinu jr modulu. Prostě kdybych dohnal origo jr cvakací frsky okolo 500 kč přijde mi to rozumější než ztrácet čas bastlenim. Na druhou stranu stejně ale budu muset zjistit jak napojit na pětipin jr modulu ten vysílač graup 16 kam bych tu šachtu pro modul musel dodělat. Nechci používat dva vysílací moduly frsky, abych se vyhnul nutnému přebindování pokud změnim vysílač , jeti je v pohodě, tam stači ta prodlužka do ext kterou mám stejně z přijimače vyvedenou pro vario a propojkou přebindovat na jiný vysílačový modul, ale na těch frsky prřijimačich se musi při bindování mačkat to tlačitko, což je pak v modelu problém.
mihlit píše:Kvalita PPM signálu je ale prachbídná. Amplituda je velmi malá a některé logické obvody mají velký problém s ní pracovat (mají totiž práh, kde napětí menží než X je považováno za 0 a větší než Y (kde Y je obvykle nepatrně větší X) je považováno za 1). Těmto obvodům napěťové úrovně PPM dodávaného Graupnerem zrovna moc nevyhovují.
Zdroj - https://mihlit.cz/blog/index.php/dilna/ ... 20-s-frsky Takže osciloskop a zkontrolovat amplitudu PPM signálu a případně i co tvarově z toho leze při nastavení DSC otput na PPM10, PPM16, PPM18 nebo PPM 24... Teda pokud s ní nepraštíš do koše
Jyrry díky moc, zatim do ní vrtat už nebudu, počkám jak dopadnu s tou mx 22. Pokud by se ale nepodařilo tady tu prodat přez bazar za pokus by to stálo.
Ps: nepřemýšlel jsi o tom zajet někdy na procházku do lesů u Štěchovic? Trochu se tam porozhlédnout po tom pokladu
Edit, podle toho co píše milhit bych se ale nevyhnul napájení externího modulu další baterkou s vyššim napětím. To se mi zdá už přiliš za čarou smysluplnosti i na mě.