Hádej, kde jsem byl

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
guchar

Re: Hádej, kde jsem byl

#16 Příspěvek od guchar »

Když se mne před rokem 1990 ptávali: Kde jste letos byli na dovolené? Měl jsem ženou nařízenou odpověď: Letos? Jenom na MALTĚ.
Faktem bylo, že fanku a zednickou lžíci (u míchačky lopatu) jsme odkládali leda jen při jídle a při spaní.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od DAF »

Původně jsem předpokládal, že i vy další jste někde o dovolené byli, kde bylo možné najít nějaké zajímavosti a že se podělíte. Tak asi nikdo nebyl v nějaké zajímavé destinaci se zajímavými artefakty. Čekal jsem něco podobného - https://www.idnes.cz/technet/technika/f ... a_alv/foto
Hitec Aurora 9X
guchar

#18 Příspěvek od guchar »

● @DAF Cestuji prstem po mapě. Tím pádem začínám na něčem jako "Flightradar24 // Flight Tracker - Live Flight Tracking"
● Podle toho co mne zaujme, následuje něco výběrů z Google (shots of airplanes gallery websites) nalř. https://www.jetphotos.com/ /-/ MQ-9 Reaper 13. června 2023 /-/ https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/americky-dron-reaper-mq9-povodne-2024-izs-ample-strike.A240917_142822_domaci_ivos
https://www.idnes.cz/zpravy/nato/galaxy-c5-ostrava-mosnova-ample-strike-cviceni-reaper-dny-nato.A240828_140830_zpr_nato_inc Super Galaxy přistál v Ostravě. Přivezl drony na armádní cvičení, 28. srpna 2024
____
Edit 2024/09/23// Aviation & Space Museum, in McMinnville, Oregon, USA - H-4 HERCULES, THE SPRUCE GOOSE
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=n3D8q3bHiRc[/youtube]
PBS

#19 Příspěvek od PBS »

Taky se mi před pár dny podařilo jedno zajímavé místo navštívit.
Jednou ročně je možnost vidět hodně kokpitů a podívat se do mnoha letadel, takže tam bylo hodně lidí.
První je venkovní expozice - kromě tohoto letadla (?) tam venku byly i C-130, B52 s tankovacím zařízením (tankování za letu), KC-135 a další.
U té heli (to může být těžší na uhodnutí) bych teda nechtěl ladit cykliku, jako model by to byl asi hodně strojařský majstrštyk.
Kokpit je F-22 - původní nejstarší verze (drak má číslo 002). Povrch letadla byl zbroušen a změněn kvůli utajení. V pozadí taky známé letadlo.
SR-71 každý pozná, a to vedle? V popředí asi dvouhodinová fronta na F-22 :)
Přílohy
5.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg
DAF
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od DAF »

Dalo to trochu práce, ale výsledek je zde, Hill Aerospace Muzeum Utah. Letadla jsou vcelku známá, tam problém s identifikací není. Horší byl samozřejmě ten vrtulník, přiznávám, že jsem musel do seznamu exponátů. Je to Kamman HH-43 Huskie, zajímavý kousek! A dík za zajímavý příspěvek.
Hitec Aurora 9X
guchar

#21 Příspěvek od guchar »

Tohle je cesta jak tamní letadla mohu navštívit i já. https://www.aerospaceutah.org/museum/virtual-tours/aircraft-virtual-tours/
(Google Lens, mou snahu zvládl na 2. pokus. K záznamu o návštěvě Hill Aerospace Muzea chci zkusit vyprovokovat
GEMINI https://gemini.google.com/app/download "Napiš k fotce výstižný popis návštěvy".
"A to vedle?" ??? [url=https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:Lockheed_U-2C-LO_sn_56-6701_%288-27-2023%29.jpg] Lockheed U-2A, let sestřelený nad CCCP? [/url
__________Edit02
Bať, bať. Pokud www nekecají, tak v muzeu je Lockheed U-2C-LO sn 56-6701. Zatím co 1. května 1960, 70 500 stop nad Sverdlovskem, (u pohoří Ural) SSSR protiletadlové rakety S-75 (Двина) Dvina (v kódu NATO: "SA-2 Guideline") sestřelily Lockheed U-2A Serial Number 56-6693 (Item 360 ("Item"=Alias MSN=msn Manufacturer's serial number )). (Jedna z vystřelených raket sundala i vlastní MiG-19) Zbylé trosky vraku U2 cestovaly po několika muzeích. Od 9 December (09. 12.) 2017jsou vystaveny v Centrálním muzeu ozbrojených sil v Moskvě, Rusko.

Kód: Vybrat vše

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Wreckage_of_Lockheed_U-2C_(56-6693)_(38901816671).jpg
Naposledy upravil(a) guchar dne ned 29.09.2024 17:07, celkem upraveno 1 x.
PBS

#22 Příspěvek od PBS »

jj oba správně, jen ten U2 nebyl samozřejmě přímo ten, co byl sestřelen :)
To muzeum je hned vedle základny. Mimochodem, vstup je zdarma a jen dobrovolné příspěvky. U vstupu a různě u exponátů jsou i zajímavosti okolo osob - pilotů ze základny. Mimochodem, mezi piloty byl i jeden snad jediný v USA, co pilotoval v USAF, NAVY a byl i v kosmu, a byl i senátorem - Jake Garn. Byl součástí mise Discovery v době, když byl senátorem. A takových věcí tam bylo spousta, je vidět, že si dávají práci nejen s exponáty (renovují F-117), ale i s těmi vzpomínkami na zajímavé piloty a členy armády. Zajímavá je i ta webová prezentace.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od DAF »

To jako, že by Moskva tenkrát nechala sesbírat trosky, slepila je bílou lepící pastou a vrátila to Amíkům a ti to dali do muzea :lol: :lol: :lol: ?
P.S. Záměrně jsem ta ostatní letadla neoznačoval, jsou více méně známá. U některých je třeba problém s určením verze, pokud nejsou vidět některé detaily. Ten Lockheed SR 71 je verze C. Kromě dalších je tam kus P-51 Mustang, Boeing PT- 17 Stearmann, Piper L-4 a na další se budu muset znovu podívat na fotky.
Hitec Aurora 9X
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Kuba78 »

podmínkou je tedy pouze misto, ktere jsem osobne navstivil? inu, zalovime v archivu.. neco lehkeho, neco tezkeho a neco stredniho :-)
Přílohy
DSC03126.JPG
P1010363.JPG
DSC03214.JPG
DAF
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od DAF »

Avro Vulkán není problém, třetí je Grumann S2 Tracker a u druhého mám pochybnosti. Domnívám se, že by to mohl být čumák Herculesa. Bylo jich mnoho variant, které se lišily v detailech, ale asi se mýlím.
Místo, kde jsi byl, odhadnout neumím. S ohledem na typy letadel bych soudil UK, nebo USA.
Samozřejmě jsem měl na mysli osobně navštívené místa, protože na netu najdeš prakticky cokoliv. Ale spíš jde o zážitky a vlastní dokumentaci, navštívené místo je na druhém místě. Já Gladiatora fotil tak, aby bylo poznat o co jde, ale už s určitým záměrem, byť v tu chvíli ještě ne zcela jasným.
Hitec Aurora 9X
MPml

#26 Příspěvek od MPml »

DAF píše:Avro Vulkán není problém, třetí je Grumann S2 Tracker a u druhého mám pochybnosti. Domnívám se, že by to mohl být čumák Herculesa. Bylo jich mnoho variant, které se lišily v detailech, ale asi se mýlím.
Místo, kde jsi byl, odhadnout neumím. S ohledem na typy letadel bych soudil UK, nebo USA.
Samozřejmě jsem měl na mysli osobně navštívené místa, protože na netu najdeš prakticky cokoliv. Ale spíš jde o zážitky a vlastní dokumentaci, navštívené místo je na druhém místě. Já Gladiatora fotil tak, aby bylo poznat o co jde, ale už s určitým záměrem, byť v tu chvíli ještě ne zcela jasným.

USS Hornet Museum, Alameda, CA (Tracker)
Castle Air Museum, Castle AFB, Atwater, California, USA (Vulcan)
Pacific Coast Air Museum in Santa Rosa, California (vnitřek KC-97 Stratotanker)
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Kuba78 »

tak to bylo rychly.. hlavne u toho KC97 sem myslel ze to bude trvat dele :-)

tak co tohle? ajroplány asi nebudou těžké, ale místo?
Přílohy
IMG_1086.jpeg
DAF
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od DAF »

Ajraplány těžké opravdu nebudou - P-51 Mustang, B-17, F4 Corsair, Douglas Dauntles a myslím Avenger. Místo - planeta Země, nejspíš USA, jdu hledat dál.
Hitec Aurora 9X
guchar

#29 Příspěvek od guchar »

@Kuba78 ? The National WWII Museum · 945 Magazine St., New Orleans, LA 70130, USA? Jeho zakladatelem byl: Stephen Ambrose (*1936 +2002) s řadou přátel a podporovatelů. Otevřeno 6. 6. 2000 — 6. 6. 1944 Den D, vylodění spojenců v Normandii.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od DAF »

guchar píše:@Kuba78 ? The National WWII Museum · 945 Magazine St., New Orleans, LA 70130, USA? Jeho zakladatelem byl: Stephen Ambrose (*1936 +2002) s řadou přátel a podporovatelů. Otevřeno 6. 6. 2000 — 6. 6. 1944 Den D, vylodění spojenců v Normandii.

Není ta otvírací doba nějaká divná :lol: :lol: :lol: ?
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“