Bindování příjmače Motive-RC

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Messer3

Bindování příjmače Motive-RC

#1 Příspěvek od Messer3 »

Dobrý den páni modeláři. Při bindování příjmače Motive RC /TX Frsky/ mě problikává červená a zelená led.dioda. Proto se ptám: při ukončení bindování má svítit jaká tedy barva? Angl. neumím. Děkuji za každou radu :(
blesk
Kontaktovat uživatele:

Re: Bindování příjmače Motive-RC

#2 Příspěvek od blesk »

A máš k tomu rádio? Ono to neumí LBT.
Messer3

#3 Příspěvek od Messer3 »

Rádio mám psal jsem přece TX -Taranis+ koupen 2012. Pokud vím tak tehdy LBT nebylo :D
blesk
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od blesk »

Messer3 píše:Rádio mám psal jsem přece TX -Taranis+ koupen 2012. Pokud vím tak tehdy LBT nebylo :D
1) nikde ten rok nahoře nevidím napsaný (ale možná jsem slepý :D )
2) i tak staré rádio se dalo flashnout na LBT
Messer3

#5 Příspěvek od Messer3 »

Otázka byla:Máš radio napsáno je /TX/. Nevím proč bych měl flešnout TX na LBT když mám příjmače Déčkové! A otázka byla o bindování příjmače a ne flešování na LBT :(
blembondo

#6 Příspěvek od blembondo »

Messer3 píše:Dobrý den páni modeláři. Při bindování příjmače Motive RC /TX Frsky/ mě problikává červená a zelená led.dioda. Proto se ptám: při ukončení bindování má svítit jaká tedy barva? Angl. neumím. Děkuji za každou radu :(
Zelená.

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
prikrylm

#7 Příspěvek od prikrylm »

Tady vidím dvě tabulky.
malá říká, že při párování zelená bliká a červená svítí*. Pokud se párování povede, zelená přestane blikat a začne trvale svítit.
* Velká tabulka říká, že červená LED může při "párovacím" režimu poblikávat několikrát, podle následného počtu zmáčknutí párovacího tlačítka. Režimy viz ten dokument.

Pokud přijímač (Rx) poblikává oběma LED, (červená asi stejnou střídou, nevím Rx nemám), tak je nejspíš přijímač ve "failsafe" režimu a nebude reagovat na párování z rádia.

Co mi z toho vyplývá.

Zmáčkout párovací tlačítko na Rx, připojím napájení, LED červená by asi měla svítit, zelená blikat. Pak zapnu rádio a nastavím na něm režim D8 a zapnu párování. Na Rx by se měla zelená LED trvale rozsvítit. Pak všechno vypnu (asi nejdřív Rx, pak rádio) a pak už kdykoli zapnu rádio a pak Rx, tak by se měla zelená LED na Rx rozsvítit stabilně a přijímač by měl přijímat.

Pokud se mi "zaklepe ruka" a po té, co je Rx v párovacím režimu a párovací tlačítko zmáčknu víckrát, začne blikat červená LED (dle tabulky) a podle mě už nemusí být Rx v párovacím režimu. Ale je to jen můj dohad.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Messer3

#8 Příspěvek od Messer3 »

Chtěl bych poděkovat ,,blembondo, prikrylm za video a přesný popis bindování příjmače MOTIVE-RC. Děkuji.
prikrylm

#9 Příspěvek od prikrylm »

A povedlo se?
Messer3

#10 Příspěvek od Messer3 »

Ano povedlo se :D
DaliborJ

#11 Příspěvek od DaliborJ »

Můžu doplňující dotaz? Motive-RC přijímače jsem dosud neznal, při hledání přijímačů pro Frsky na mě nevyskočily. Jedou tyto na starém nebo i novém D8. Mám Horus X10S a už jsem narazil s přijímači Radiomaster (v2), u kterých sice píšou "D8, D16 & SFHSS Compatible", ale pomlčí, že pouze pro starou verzi protokolu.
prikrylm

#12 Příspěvek od prikrylm »

Tohle je poměrně rozsáhlé téma, tak aspoň stručně.
Nějaké počiny s možností provozování s různými protokoly tu jsou, v poslední době jsem zaregistroval třeba uni D16, který se nahraje do Rx FrSky a "umí" všechny D16, co existují. Což je, vzhledem k "turbulentní" historii D16 vcelku rozumný počin, za mě - trochu pozdě, ale přece. Doma mám od FrSky VD5M, co "umí" komunikovat přes D8 i starší V FrSky protokol. Pak zmíněný Rx co umí ještě SFHSS... v řídícím procesoru "zbylo" místo, a Futaba používala stejný HW, tak proč ne, že?

Pokud u přijímače (Motive-RC) nic o dalším protokolu jak D8 nepíšou, je silně pravděpodobné, že nepojede nic jiného jak D8. D8 je (tuším) jen jeden, tedy nic jako nový D8 není Asi byl myšlen pokračovatel - D16 - který asi před dvěma léty(?) stvořil vícero verzí a nadělal mezi modelářskou veřejností dost zmatků. Byla to bouřlivá doba příchodu LBT...

Dneska se v podobě ELRS vracíme k časům, kdy bylo jedno, kdo vyrobil vysílač a kdo přijímač a zase si umí "povídat" mezi sebou s tím, že vícero pilotů si už nemusí sdělovat, na jakých frekvencích vysílají, ba i "model match" funguje. Ale to je jiná pohádka...
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“