igorb píše:
Fungovalo to tak, ze prebitim sa vycerpa nejaka chemia
já mám tak trochu pocit, že tím přebitím nad 3,6V se jako by tím jednorázovým přebitím posune hranice kdy mohou být články sice nepatrně rozhozený, ale na maximální nabijecí napětí 3,6V dojíždějí ještě nerozhozené.
Já ty svoje v domění, že když mám modelářský nabiječ s balancerem tak je blbost a zbytečnost je prvně nabijet zapojené paralelně a navíc klasický life program stejně na modelářském nabiječi nepustí víc, než na 3,6V, tak jsem je nabil klasicky jako 4článek s balancerem, ale z nějakého duvodu jeden článek stejně vystřelil i na balanceru na 3,8V a od té doby na něm vždy nad napětí na článcích nad 3,4V začne napětí stoupat oproti zbylým třem článkum.
následné pokusy dobít postupně všechny články až do vypnutí nabiječe v programu life při 3,6V absolutně nic nezměnili na tom, že ten jeden článek vždy ke konci nabijecího napětí vystřelí nahoru.
Ted nedávno jsem ale zjistil, že na nabiječi toolkit si mohu nastavit ve výstupnim menu jak napětí tak proud--tedy třeba 3,8V/5A tak až na to bude čas tak chci ještě zkusit opravdu komplet všechny články nabít na 3,8V a počkat až opravdu klesne při tomto napětí proud na max pár milíku. Ale on se na to opravdu hledá blbě čas kdy to takto dobijet a nenechat to doma bez dozoru bo třeba už musíš ráno odjet do práce, tak ted čekám až mi skolí nějaká chřipajzna abych na to měl třeba týden.
Ono mi to ted zase až tak netrápí, ta 100Ah baterka má vyšší kapacitu než těch 100Ah bo i když ji nabiji na článek 3,4V kdy mi ten jeden článek ještě nezačne střílet nahoru, při vybijení na 3 volty článek to těch 100Ah dá.