FrSky ETHOS

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomashr

Re: FrSky ETHOS

#646 Příspěvek od tomashr »

prikrylm píše:Píšou, že 1.4 je nejlepší na světě a že se máte vys...kašlat na 1.5 :-P

No jen naokraj - tohle takto doslova vážně nepíše, to už je hodně nadsazeno. Vidím sice smajlík, ale on ne každý čte anglicky a ještě ti to někdo vezme vážně :-(

Jinak ale obecně - mě fakt přijde, že se ty bugy u 1.5.0 děsně zveličují, v reálu s tím už běžně létáme a to rádio prostě funguje a klady převažují...
Ty průběžně patchované bugy se točí cca z 90% kolem LUA a to věcí, které naprostá většina uživatelů v životě nepoužije. Samozřejmě se musí zafixovat, ale kritické to je pro málokoho.
Zbylých 10% jsou hlavně nesoulady s konverzí z 1.4 , ale upřímně - vesměs to je oprava na pár minut a pak bugy spíše kosmetické.
Plus tam přibývají některé nové funkce a další vylepšení, které vyplynuly z reakcí, což už je vyloženě pozitivní část.

Já za sebe musím říct, že jsem s 1.5 už opravdu dost spokojený, většinu věcí, která v 1.4 ještě úplně "nevoněla" to řeší a pro mé potřeby to zřejmě Ethos opravdu posunulo z pozice "vyhovující" do "naprosto v pohodě". Určitě to pořád nebude pro všechny, viz ta debata o heli atd., ale obecně to vidím jako úspěch.
prikrylm

#647 Příspěvek od prikrylm »

Omlouvám se za trochu zavádějící informaci, opravdu TO bylo nadsazené a s humorem.

Jak jsem psal, ETHOS neprovozuju, ale co jsem proklikal sim 1.5, tak fakt pěkné a nestydím se doporučit. Pádlové helikoptéry jsou opravdu záležitost promilí a i bez toho "ring limiteru" se žít dá (a za chvilu tam stejně bude).
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#648 Příspěvek od juraj.jurej »

Už je verzia 1.5.6 Tá by mala byť už v pohode.
FrSky Tandem X20
tomashr

#649 Příspěvek od tomashr »

Tak na okraj - vylezla verze 1.5.7 a vlastně jen ilustruje, jak si verze 1.5 sedla. Proti verzi 1.5.6 už tam není vůbec žádný závažný bug, jen pár novinek (ne oprav, ale vylepšení) a pak opravy věcí, které jsou často opravdu naprosté prkotiny, které nestojí za řeč.

Za mne je prostě 1.5 už v pohodě, ani nevím, zda budu z 1.5.6 vůbec aktualizovat, klidně by šlo počkat, zásadní oprava tam není žádná.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#650 Příspěvek od juraj.jurej »

Netreba hneť automaticky aktualizovať na každú novú verziu pokiaľ nerieši nieaký "major bug"
Funkcie pribúdajú aj menšie korekcie, ale nie všetko je pre každého dôležité. v 1.5.6 a 1.5.7 sú už v pohode.
FrSky Tandem X20
Mirec Poprad-Tatry

#651 Příspěvek od Mirec Poprad-Tatry »

To je dobrá správa :D Ak to povedia fundovaní v Ethose. A tak, chlapci a dievčatá môžeme konečne lietať. Pod tatrami to dnes vyzerá nádejne! ...forever in the clouds!
Přílohy
SAM_0971.jpg
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#652 Příspěvek od juraj.jurej »

Verzia 1.5.8 bude riešiť problém s pamäťou RAM. Tak po vydaní stab. verzii sa doporučuje nainštalovať.
Přílohy
Screenshot_5.jpg
FrSky Tandem X20
tomashr

#653 Příspěvek od tomashr »

Hezkou ilustrací toho, jak je to (i s kritickými) bugy je to, že jsem o víkendu právě s tím staženým firmwarem získal titul mistra republiky F5L :-) Ona tam sice chyba je, jenže jednak nastane až při posloupnosti celé řady okolností a i potom navíc pouze s poměrně šíleným modelem s mračnem nastavení, jak jsem koukal, tak ani moje programy pro F5J nepřelezou limit, kde se toto děj, F5L je pak úplně mimo riziko...

Takže ano - chyby jsou, musí se řešit, ale opravdu to neznamená, že při výskytu něčeho s kritickým statusem obratem spadnete...
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#654 Příspěvek od juraj.jurej »

tomashr píše:Hezkou ilustrací toho, jak je to (i s kritickými) bugy je to, že jsem o víkendu právě s tím staženým firmwarem získal titul mistra republiky F5L :-) Ona tam sice chyba je, jenže jednak nastane až při posloupnosti celé řady okolností a i potom navíc pouze s poměrně šíleným modelem s mračnem nastavení, jak jsem koukal, tak ani moje programy pro F5J nepřelezou limit, kde se toto děj, F5L je pak úplně mimo riziko...

Takže ano - chyby jsou, musí se řešit, ale opravdu to neznamená, že při výskytu něčeho s kritickým statusem obratem spadnete...

Gratulujem k titulu.
Nastal problém pri jednom turbínovom modeli s extrémne veľkým množstvom mixov, telemetrii a pod.
U bežného prevádzkovania sa to na 99,99% nestane.
Ale Ethos sa stále rozširuje a tím sú aj programy (mixy) zložitejšie. Tak je dobre, že sa RAM navýšila a to hneď 8 násobne.
FrSky Tandem X20
blesk
Kontaktovat uživatele:

#655 Příspěvek od blesk »

S ethosem nováček, ale jistá podobnost s OTX tam je, takže co jsem potřeboval jsem si nastavil, jen na jednu věc jsme nepřišel a to jsou min a max hodnoty z telemetrie, na OTX to bylo třeba pro RSSI varianta RSSI, +RSSI a -RSSI ale jak na zobrazení minimálních a maximálních hodnot na obrazovce?
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#656 Příspěvek od juraj.jurej »

Výber sa aktivuje podržaním, stlačením znaku "hamburgera"
Přílohy
Screenshot_1.png
FrSky Tandem X20
Roman_rc.pilot

#657 Příspěvek od Roman_rc.pilot »

Mám PRO-čko a stále běžím na 1.4.17. Dělám pozemní RC modely, takže inovace nepocítím. Měl jsem teď možnost mít doma X20RS s nejnovější ETHOSem a opravdu pro mě nic zásadního. Což neříkám, že tam není dost změn, to určitě. S Bertrandem jsem řešil nefunkčnost RF systému při přepnutí modelu pomocí speciální funkce "Switch model" a to bylo opraveno v 1.5.8

Za mě ETHOS v pohodě systém a to říká člověk, co byl zarytým zastáncem OTX :)
John Deere 9RX 640 Väderstad Spirit ST600s Krampe Halfpipe HP20 Kverneland iXtrac FrSky TandemX20PRO
blesk
Kontaktovat uživatele:

#658 Příspěvek od blesk »

Roman_rc.pilot píše:Mám PRO-čko a stále běžím na 1.4.17. Dělám pozemní RC modely, takže inovace nepocítím. Měl jsem teď možnost mít doma X20RS s nejnovější ETHOSem a opravdu pro mě nic zásadního. Což neříkám, že tam není dost změn, to určitě. S Bertrandem jsem řešil nefunkčnost RF systému při přepnutí modelu pomocí speciální funkce "Switch model" a to bylo opraveno v 1.5.8

Za mě ETHOS v pohodě systém a to říká člověk, co byl zarytým zastáncem OTX :)
K čemu je ta funkce dobrá?
Roman_rc.pilot

#659 Příspěvek od Roman_rc.pilot »

Mám traktor a k tomu kultivator, seci stroj a postrikovac. V kazdem naradi je prijimac. V traktoru jsou dva. Proto v radiu musim mit ke kazdemu prislusenstvi zvlast model (traktor+kultivator, traktor+postrikovac atd ...) a kdyz naradi menim na akci, hodi se to mit to na prepinac treba :)
John Deere 9RX 640 Väderstad Spirit ST600s Krampe Halfpipe HP20 Kverneland iXtrac FrSky TandemX20PRO
blesk
Kontaktovat uživatele:

#660 Příspěvek od blesk »

takže přepínačem na vysílači přehodíš model, včetně "napárovaného" přijímače?
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“