Zesílení sprchové vaničky
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zesílení sprchové vaničky
Ahoj kamarádi.
Koupil jsem sprchový box v Baumaxu. Vanička boxu je z plastu, zespoda je křížová ocelová konstrukce s nožičkama a ta je přilaminována k té vaničce.
Bohužel při mých 130kg je ta vanička poněkud měkčí a chtěl bych přidat vrstvu laminátu anebo něčeho co by to zpevnilo.
Poradíte prosím jak, anebo nápad na nějakou vylévací epoxidovou hmotu, co bych rozlil zespoda vanička a tím to zesílil?
Díky Baisy
Koupil jsem sprchový box v Baumaxu. Vanička boxu je z plastu, zespoda je křížová ocelová konstrukce s nožičkama a ta je přilaminována k té vaničce.
Bohužel při mých 130kg je ta vanička poněkud měkčí a chtěl bych přidat vrstvu laminátu anebo něčeho co by to zpevnilo.
Poradíte prosím jak, anebo nápad na nějakou vylévací epoxidovou hmotu, co bych rozlil zespoda vanička a tím to zesílil?
Díky Baisy
moje hračky
http://baisy.rajce.idnes.cz/letadla/
Re: Zesílení sprchové vaničky
Osobně bych se na takové zesílení vykašlal a spíše bych tam na několika místech přidal "nožičky". Může to být klidně nařezaná novodurová trubka o rozumném průměru. Samozřejmě napevno. A také záleží, jaké tam máš podloží.
Hitec Aurora 9X
Shora to nic nevyřeší. Mám osobní zkušenost, kdy instalatér zespod vaničku nepodepřel na všech místech a nožičky vyhodil a jen to podfoukl pěnou a po sprchování zůstávala na dně kaluž. Kaluž se postupně rozšiřovala, až vanička praskla. Někde na internetu jsem našel sadu na opravu vaničky a bylo to k ničemu. Nová vanička už je důkladně podepřená a funguje.
Při výměně sprchového koutu jsme původní laminátovou vaničku nahradili keramickou, navíc řádně podezděnou.
Není co řešit.
Není co řešit.
jyrry.webnode.cz
po prošlápnutí dvou laminátových vaniček a věčného zesilování a lepení tak dnes jedině keramickou
Za mě jakékoliv zesilování spodní strany vaničky nebude dlouhodobě fungovat a asi nechceš mít pod vaničkou časem potopu (vím, o čem píšu). Vaničku bych vrátil (tedy pokud to ještě jde) a koupil keramickou a i u té je důležité správné podezdění nebo ustavení na nožičkách - zedník toto kdysi podcenil a vanička po letech používání v půli praskla...
Jinak se nožičky dají koupit i zvlášt, nebo použít stavitelné pod nábytek.
Jinak se nožičky dají koupit i zvlášt, nebo použít stavitelné pod nábytek.
Vyspádoval jsem kout kachlema, na nejnižší místo dal "odpadový žlab", zaspároval jakousi dvousložkovou hmotou, co odolává i blízkému jadernému výbuchu a je TO (snad) navěky.
Žlab je přístupný a proti sifonu pod vaničkou se nekonečně líp čistí, prakticky nikde nemůže zatéct, nic se nehýbe, žádné těsnění pak nepovolí.
Pravda, ne vždy je na takové řešení prostor...
Žlab je přístupný a proti sifonu pod vaničkou se nekonečně líp čistí, prakticky nikde nemůže zatéct, nic se nehýbe, žádné těsnění pak nepovolí.
Pravda, ne vždy je na takové řešení prostor...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
● @baisy Pokud nechceš jít do výměny vaniček, tak já jsem zastáncem "trotenfest". Takže venku hore bradou bych tam vložil kousky novodurových trubek jako přídavné nožičky. Okolo udělal bednění a volné místo vylil lehčeným betonem.
● Po čase se estetičtější části rodiny přestane líbit zestárlý plast. Škrábance a různé úsady z plastu nejdou odstranit. Tím chci říct, že je možná lépe tu keramickou vaničku tam dát hned. Tu plastovou třeba použít jako mini bazének do zahrady na trávník. Jde i na balkón, tam je průšvih nechtěné vytečení.
● Po ptaní po známých (tehdy jsem hmotnil cca 125) jsme rovnou koupili keramickou verzi. Už slouží 21 roků. Jen se snažíme do sprchového koutu nebrat těžší tvrdé věci, které by mohly vaničku při pádu poškodit.
● Ze sprchového koutu co byl v zaměstnání jsem věděl, že je dobré mít za zasouvacími dveřmi mít vedle vaničky, vykachlíčkovaný pruh 30 až 50 cm plně stačí. Mytí je pohodlnější když je okolo víc místa.
● Po čase se estetičtější části rodiny přestane líbit zestárlý plast. Škrábance a různé úsady z plastu nejdou odstranit. Tím chci říct, že je možná lépe tu keramickou vaničku tam dát hned. Tu plastovou třeba použít jako mini bazének do zahrady na trávník. Jde i na balkón, tam je průšvih nechtěné vytečení.
● Po ptaní po známých (tehdy jsem hmotnil cca 125) jsme rovnou koupili keramickou verzi. Už slouží 21 roků. Jen se snažíme do sprchového koutu nebrat těžší tvrdé věci, které by mohly vaničku při pádu poškodit.
● Ze sprchového koutu co byl v zaměstnání jsem věděl, že je dobré mít za zasouvacími dveřmi mít vedle vaničky, vykachlíčkovaný pruh 30 až 50 cm plně stačí. Mytí je pohodlnější když je okolo víc místa.
Něco dost podobného jsem zažil, takže soucítím. Šel jsem na to trochu jinak. Dnes jsem o 22 kg lehčí a trvalo to rok.
Taky řešení
Taky řešení
S úsměvem jde všechno líp.. :D
Před 20 lety a 30 kily jsem vaničku vylil ze spodu polystyrenovými kuličkami smíchané se lepidlem na zateplení a cementem cca po 1/3 díly každého . Funguje dodnes , i když už si určitě zaslouží výměnu.
Děkuji všem za info a rady. Box jsem koupil úplně nový a tak budu muset tunit abych ho nemusel ihned vyhodit (stál 20 tis..).
Takže ho vytáhnu a zespoda vynožičkuju a pak se uvidí.Ale je to přesně to, co si člověk nemohl v Baumaxu vyzkoušet před koupí. Kdybych si do něj vlez, tak ihned bych měl jsano že to není moje váhová kategorie
Díkes Baisy
Takže ho vytáhnu a zespoda vynožičkuju a pak se uvidí.Ale je to přesně to, co si člověk nemohl v Baumaxu vyzkoušet před koupí. Kdybych si do něj vlez, tak ihned bych měl jsano že to není moje váhová kategorie
Díkes Baisy
moje hračky
-
Bildy
mám taky z Baumaxu...už druhou (stejnou, protože jsem nechtěl měnit všechno nad ní, co navazovalo na rozměr tý vaničky), První praskla prošlápnutím v místě, kde nebyla zespodu výstuha. Nevím výrobce, ale asi měli reklamace a tak se z toho možná poučili. Zespodu dali špalky z nějaký hodně tuhý pěny. Vanička drží už přes 10 let. První to měla za sebou už po půl roce. Chtěl jsem ji prvotně opravit, ale zvítězila lenost....prostě jsem objednal novou a chtěl tam "něco dát" (asi by to byly hokejový puky)....soudruzi to vyřešili za mě.
Taky doporučuju zhubnout:-)....omlouvám se za nevhodnou poznámku, ale má to docela velkej vliv na časovou a i ekonomickou stránku života, když čék neřeší nepříjemné záležitosti způsobné vlastní hmotností
Taky doporučuju zhubnout:-)....omlouvám se za nevhodnou poznámku, ale má to docela velkej vliv na časovou a i ekonomickou stránku života, když čék neřeší nepříjemné záležitosti způsobné vlastní hmotností
- mior
- Kontaktovat uživatele:
A nestačilo by to len podstreknúť nejakou málo expanznou penou?
Bolo by to dosť pevné a zároveň aj trochu pružné.
Ten prešlap nastáva vtedy, keď dno vaničky sa prehýba niekoľko centimetrov, ale prehyb pár milimetrov na nejakej pene by isto nevadil...
Či?
Bolo by to dosť pevné a zároveň aj trochu pružné.
Ten prešlap nastáva vtedy, keď dno vaničky sa prehýba niekoľko centimetrov, ale prehyb pár milimetrov na nejakej pene by isto nevadil...
Či?
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
mior píše:A nestačilo by to len podstreknúť nejakou málo expanznou penou?
Bolo by to dosť pevné a zároveň aj trochu pružné...
Určitě stačilo, ale vidím v tom jeden problém. Pěna bude schopná nasát vodu, ta se v ní bude držet a časem to začne kvést, jako zahrádka v máji, tedy ne, že by tam byly růže, ale bude tam velmi pravděpodobně plíseň. Proto bych to udělal nějak vzdušně (nožičky), aby to mělo možnost vysychat.
Hitec Aurora 9X
Nestačilo, viz má zkušenost výše. Pěna se poddá a praskne to.