Kleštinový unašeč ER11
Kleštinový unašeč ER11
- poradil by někdo kde koupit kvalitní kleštinový unašeč ER11 na hřídel motoru pr.5mm? (viz. foto)
- u toho co mám je nepřesný kužel
díky, Pavel
- u toho co mám je nepřesný kužel
díky, Pavel
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kleštinový unašeč ER11
Koupil jsem si místo motoru tohle a podstatné zlepšení.
https://www.aliexpress.com/item/1005003407897608.html
https://www.aliexpress.com/item/1005003407897608.html
Namiesto?
to predsa je motor a stale potrebuje kliestinu ... alebo som nieco nevstrebal?
Ale kolega potřebuje spíš ten unašeč, než kleštinu ER11...
To je sázka do loterie, koupil jsem 3 a vybral ten s nejmenší házivostí. Ale stejně bych řekl že lepší cesta je delší hřídel s unašečem pro ER11 a ten uložit ve dvou ložiskách, běhá mi to tak > 10 let, měním jen občas ta ložiska.
něco takového - https://www.ebay.com/itm/315199885316
To je sázka do loterie, koupil jsem 3 a vybral ten s nejmenší házivostí. Ale stejně bych řekl že lepší cesta je delší hřídel s unašečem pro ER11 a ten uložit ve dvou ložiskách, běhá mi to tak > 10 let, měním jen občas ta ložiska.
něco takového - https://www.ebay.com/itm/315199885316
jyrry.webnode.cz
- díky za odpovědi
abych to upřesnil:
- kužel unašeče/upínače má na průměrech kde jsem ještě schopen měřit odchylku 0,05mm, ale je to "hrb" v poměrně malém rozsahu natočení, cca15-20st. Přesnost úhlu kuželu nezměřím.
- pokud motor roztočím jen s unašečem, tak chod je prakticky bez vibrací i při cca 18.000rpm (na hřídel motoru šel unašeč s mírným přesahem, bez červíků, na Loctite)
- jakmile dám kleštinu s frézou a maticí, tak se vibrace objeví
- vyzkoušel jsem dvě různé kleštiny a dvě různé matice
- s každou maticí (se stejnou kleštinou a frézou) se vibrace/rezonance objeví při různých otáčkách, takže to taky ukazuje na hmotové vyvážení matic...
- do otáček cca 15.000rpm je chod s jednou kombinací kleština+matice snesitelný
- matici a kleštinu lze koupit třeba v https://www.pm-tech.cz/er-klestiny/, ale bez odpovídajícího unašeče to nedává nejspíš smysl
- frézka je čína 3018, motor Mega700_TurboTorqueRace napájený regulovatelným externím zdrojem
- dosud jsem frézoval jenom drobnosti, pár kusů - balsa, sololit, překližka, sklotextit tlouštěk do 3mm
- původní motor do 8.000rpm, fréza 1,2mm, malý úběr, pomalý posuv
- teď frézuju 8mm Okoume twin, 5 vrstev (3x gabon + 2x topol) a mám toho trochu víc kusů
- nastavení: fréza 1,5mm, úběr 1,2mm, posuv 500mm/min
- frézka to zvládá v pohodě, jen ty vibrace nástroje mě ser.., tak jsem to chtěl poladit....
------------------------------
- pokud by měl někdo nějaké doporučení, budu rád
Díky, Pavel
abych to upřesnil:
- kužel unašeče/upínače má na průměrech kde jsem ještě schopen měřit odchylku 0,05mm, ale je to "hrb" v poměrně malém rozsahu natočení, cca15-20st. Přesnost úhlu kuželu nezměřím.
- pokud motor roztočím jen s unašečem, tak chod je prakticky bez vibrací i při cca 18.000rpm (na hřídel motoru šel unašeč s mírným přesahem, bez červíků, na Loctite)
- jakmile dám kleštinu s frézou a maticí, tak se vibrace objeví
- vyzkoušel jsem dvě různé kleštiny a dvě různé matice
- s každou maticí (se stejnou kleštinou a frézou) se vibrace/rezonance objeví při různých otáčkách, takže to taky ukazuje na hmotové vyvážení matic...
- do otáček cca 15.000rpm je chod s jednou kombinací kleština+matice snesitelný
- matici a kleštinu lze koupit třeba v https://www.pm-tech.cz/er-klestiny/, ale bez odpovídajícího unašeče to nedává nejspíš smysl
- frézka je čína 3018, motor Mega700_TurboTorqueRace napájený regulovatelným externím zdrojem
- dosud jsem frézoval jenom drobnosti, pár kusů - balsa, sololit, překližka, sklotextit tlouštěk do 3mm
- původní motor do 8.000rpm, fréza 1,2mm, malý úběr, pomalý posuv
- teď frézuju 8mm Okoume twin, 5 vrstev (3x gabon + 2x topol) a mám toho trochu víc kusů
- nastavení: fréza 1,5mm, úběr 1,2mm, posuv 500mm/min
- frézka to zvládá v pohodě, jen ty vibrace nástroje mě ser.., tak jsem to chtěl poladit....
------------------------------
- pokud by měl někdo nějaké doporučení, budu rád
Díky, Pavel
Jo ten unašeč stojí za houby... Kolega mi v práci udělal jednoúčelový upínač, z jedné strany 5mm na motor, z druhé 1/8" na frézičky, běží to v 0,02mm a vibrace nejsou.
- jiné frézy než se stopkou 1/8" také nepoužívám
- a upnutí a zajištění té frézy + otáčky, které používáš?
Díky, Pavel
Díky, Pavel
Aha no konecne som to pochopil, nehlada sa kliestina 5mm ale unasac na hriadel 5mm ... njn ... niekedy je lepsie viacej pismeniek :- ))))))))
tak potom ten moj link samozrejme nie je relevantny
phw píše:- jiné frézy než se stopkou 1/8" také nepoužívám
Díky, Pavel
Zajištění červíkem. Používám 1mm kukuřici a na laminát cca 9000 a na balzu to chce kolem 14000.
igorb píše:Aha no konecne som to pochopil, nehlada sa kliestina 5mm ale unasac na hriadel 5mm ... njn ... niekedy je lepsie viacej pismeniek :- ))))))))
- dotaz byl "kde koupit kvalitní kleštinový unašeč ER11 na hřídel motoru pr.5mm?"
- stejně díky...
P.
jasne, len ja som vzdy hladal kliestinu XY (napriklad ten ER11) ktorej zadny priemer je dany typom a hladas priemer stopky, cize vnutorneho priemery kliestiny a kedze 5mm stopka sa mi zdala dostatocne nestandardna aby som taku nemal a potreboval hladat, tak mi bolo pridzene ze taku zhanas
... motoru, rotoru stopky to uz clovek prehliadne
... no proste mi nedocvaklo ze by niekto hladal ER11 na 5mm HRIADEL
ja mam Kressa a ten ziadnu 5mm hriadel nema a chvilu mi trvalo vyhladat vsetky potrebne priemery ... VNUTORNE :- ))))))))) ... takze v ramci zapalu boja som hladal ER11 na priemer stopky 5mm ... tak sory no ...
ja mam Kressa a ten ziadnu 5mm hriadel nema a chvilu mi trvalo vyhladat vsetky potrebne priemery ... VNUTORNE :- ))))))))) ... takze v ramci zapalu boja som hladal ER11 na priemer stopky 5mm ... tak sory no ...
igorb píše:jasne, len ja som vzdy hladal kliestinu XY (napriklad ten ER11) ktorej zadny priemer je dany typom a hladas priemer stopky, cize vnutorneho priemery kliestiny a kedze 5mm stopka sa mi zdala dostatocne nestandardna aby som taku nemal a potreboval hladat, tak mi bolo pridzene ze taku zhanas... motoru, rotoru stopky to uz clovek prehliadne
... no proste mi nedocvaklo ze by niekto hladal ER11 na 5mm HRIADEL
- ale no tak,.... není přece důvod cokoliv vysvětlovat, jen jsem reagoval na těch "víc písmenek...."
Hezký večer, P.
- tak jsem to nakonec udělal tak jak doporučoval Blesk a funguje to pěkněblesk píše:Jo ten unašeč stojí za houby... Kolega mi v práci udělal jednoúčelový upínač, z jedné strany 5mm na motor, z druhé 1/8" na frézičky, běží to v 0,02mm a vibrace nejsou.
- na hřídel motoru je unašeč nalisovaný s mírným přesahem, fréza se stopkou 1/8" zajištěná dvěma červíky
- z těch červíků jsem měl vzhledem k otáčkám obavu, ale žádný problém není
- předpokladem je precizní provedení díry pro stopku frézy
P.